30 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Weer stroom Plaza na treffen regeling

HomeMediaWeer stroom Plaza na treffen regeling
De toeristen in het hotel werden de dupe, zij moesten wachten in een donkere hal. FOTO’S JEU OLIMPIO
De toeristen in het hotel werden de dupe, zij moesten wachten in een donkere hal. FOTO’S JEU OLIMPIO


Willemstad – Het Plaza Hotel heeft gisteren nadat Aqualectra de stroom afsloot wegens onbetaalde rekeningen, een regeling met het energiebedrijf gesloten, waarna het hotel weer elektriciteit kreeg.

Advertentie

,,Het hotel heeft vanaf omstreeks 10.00 uur tot 15.00 geen stroom gehad”, zo heeft Sue- Yen Marchena, revenuemanager, tegenover deze krant verklaard.

Marchena wilde niet ingaan op de inhoud van de betalingsregeling.
Volgens Kenneth Valpoort, leider van vakbond Horecaf zouden er in de overeenkomst nieuwe en strengere voorwaarden zijn opgenomen.
Het Plazahotel verkeert al een paar maanden in financiële problemen.

,,Wij hebben al zo’n drie maanden een betalingsregeling met Aqualectra waarbij de rekening voor het energieverbruik van een maand dagelijks wordt afgelost”, zo legt Marchena uit.

Het hotel lost per dag 8.000 gulden af.
Aqualectra besloot de stroom af te sluiten nadat het hotel zo’n anderhalve week niet conform afspraak de rekening dagelijks afloste.
Volgens bronnen dicht bij het hotel zou de vestiging per maand circa 140.000 gulden aan stroom verbruiken.
Dit zou mede door de verouderde installaties komen, het hotel is van 1955.
De financiële problemen van het hotel zijn volgens de manager deels ontstaan door onbetaalde rekeningen van de vorig jaar failliet verklaarde vliegmaatschappij DAE.

,,Het hotel heeft gestrande passagiers van DAE vaak gehuisvest, maar de rekeningen zijn nooit betaald”, zo laat de manager weten.

,,Het toerisme uit Venezuela is de laatste tijd ook afgenomen, het hotel heeft tegenwoordig een bezetting van 30 tot 40 procent.”

Marchena wil dat minister Palm van Economische Ontwikkeling en Balborda van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning voor meer airlift naar het eiland zorgen.
De gasten van het hotel hebben volgens Marchena weinig tot niets gemerkt van het feit dat de stroom werd afgesloten.

,,De stroom werd afgesloten op het moment dat veel gasten al op weg waren naar het strand, anderen wachtten op vervoer, de gasten die weg zijn gegaan hebben dat gedaan omdat ze moesten uitchecken. Er is maar één familie bestaande uit drie personen die vanwege de stroomonderbreking ervoor koos om naar een andere plek uit te wijken”, aldus Marchena.

De manager weersprak hiermee berichten van Telenotisia tegen als zouden de gasten door de stroomafsluiting het hotel uit zijn gezet. Vakbondleider Valpoort was gistermiddag vroeg aanwezig bij het Plaza Hotel in Punda ter ondersteuning van het personeel.
Volgens hem moet de situatie goed in de gaten worden gehouden, ook omdat de banen van de werknemers op dit moment nog altijd gevaar lopen.

,,Als de regeling weer niet wordt nageleefd, is er echt een probleem en vormt dit een direct gevaar voor het inkomen van het personeel”, aldus Valpoort gisteren tegenover deze krant.

In het Plaza Hotel werken 140 mensen.
De werknemers die tweewekelijks uitbetaald krijgen, maakten zich zorgen dat zij volgende week als gevolg van de betalingsproblemen met Aqualectra, hun salaris niet zouden ontvangen.

,,Maar tot nu toe hebben de werknemers het salaris gewoon uitbetaald gekregen”, aldus Valpoort.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Vorig artikel
Volgend artikel

Zoeken

Recente reacties