26 C
Willemstad
• vrijdag 23 februari 2024

SMH | The private chat messages from inside an Australian billionaire’s ‘money machine’

Patrick Begley | Sydney Morning Herald At 28, Edward Craven has built Stake.com into one of the world’s biggest gambling enterprises. But there is another side to its...

Democracy now! | Thursday, February 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Rapport over klimaatbeheersing op scholen overhandigd aan regering

Een rapport over klimaatbeheersing op scholen is klaar en aan de regering overhandigd. Dat zei de minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS), Sithree van Heydoorn...

Nu.cw | Snackbar Lik je Vingers in Saliña afgebrand

In snackbar Lik je Vingers in Saliña heeft in de nacht van woensdag op donderdag brand gewoed. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Bij aankomst van de...

Nu.cw | Slachtoffer ontvoeringszaak dezelfde avond nog naar huis

Het slachtoffer van de ontvoering aan de Veerisweg woensdagavond is dezelfde avond nog terug naar huis gekeerd. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Informatie over de identiteit...
- Advertisement -spot_img

Stichting Adelanto Domi AbouWillemstad – Stichting Adelanto Domi Abou maakt zich ernstige zorgen over de laatste ontwikkelingen in Otrobanda en vraagt dringend de aandacht, voornamelijk aan overheidsinstanties, voor de veiligheid in de buurt.

Advertentie

,,Er komen bij ons verschillende klachten binnen voor wat betreft de veiligheid in de wijken van Otrobanda”

, zo laat Stichting Adelanto Domi Abou in een schriftelijke verklaring weten.

,,In het afgelopen weekeinde hebben er in minder dan 24 uur tijd twee overvallen plaatsgevonden in de omgeving van Colon. En dit terwijl er slechts een paar meter verderop een politiebureau staat. Dit geeft de indruk dat de politie niet constant patrouilleert in de straten van Otrobanda.”

Wat ook zorgwekkend is voor de stichting zijn de hervormingen binnen het politiekorps waarbij onder andere de chef van het wijkteam Otrobanda werd vervangen.

,,De heer Nicolaas was een man die bekend was met de problematiek van Otrobanda en was ook heel bekend bij de buurtbewoners,”

aldus Stichting Adelanto Domi Abou die aangeeft dat mr. Hasselhoef sinds vorig jaar als nieuwe chef de scepter zwaait in Otrobanda.
De stichting is niet tevreden met deze verandering en laat weten dat ook de buurtbewoners zich zorgen maken.

,,Wij doen daarom een dringend beroep op minister Nelson Navarro (Justitie) om dit besluit te bestuderen en/of in te trekken.”

Zorgen om gebouwen
Stichting Adelanto Domi Abou meldt in een schriftelijke verklaring kennis te hebben genomen van het rapport van de afdeling ROP waarbij gebouwen aan de Roodeweg en in Otrobanda in het algemeen geïdentificeerd worden die niet in goede staat verkeren en een gevaar vormen voor de samenleving.

,,Er moet hier niet alleen gedurende de carnavalsperiode aandacht aan worden geschonken”

, aldus de stichting, die meteen een oproep doet aan minister Earl Balborda van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning om de nodige actie te ondernemen om de veiligheid van eenieder te garanderen.

,,Men maakt dagelijks gebruik van de Roodeweg en andere straten in Otrobanda. We moeten niet wachten tot er iets gebeurt om dan pas actie te ondernemen.”

Stichting Adelanto Domi Abou vraagt ook aandacht voor de situatie van de familie Martina wiens huis op 3 november 2013 in elkaar is gestort.

,,Tot op de dag van vandaag heeft deze familie geen huis toegewezen gekregen door FKP zodat zij in rust verder kunnen leven”, aldus de stichting.

,,Er is een brief, ondertekend door W. Janga en De Lanooi van het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning waarin wordt aangegeven dat deze familie niet langer in hun huis kan wonen, dat een ander huis gezocht moet worden aangezien het gevaar dreigt dat de rest van het huis ook instort.”

De familie die nog steeds in een half ingestort huis woont, vreest voor regenval omdat hierdoor de situatie snel van kwaad tot erger kan worden.
Volgens de stichting is minister Balborda op de hoogte van de situatie.
Hetzelfde zou gelden voor minister Jeanne- Marie Francisca van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn en Arthur Con van FKP.
Minister Balborda was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties