‘We moeten bandje naar Marvelyne Wiels sturen’

Asjes: Ik zou uitspraak Wiels niet hebben gemaakt

Omayra Leeflang ta basta awor

‘We moeten Ta basta-awor bandje naar Marvelyne Wiels sturen’

Willemstad – Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang vindt dat er ook een bandje naar Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels in Nederland moet worden gestuurd. Dat heeft ze gisteren tijdens de vergadering over criminaliteit aangegeven. Leeflang, die enorm te spreken is over de campagne Ta Basta Awor en hier gisteren openlijk haar steun voor heeft uitgesproken, liet weten dat het niet zo kan zijn dat we met z’n allen proberen de criminaliteit te bestrijden en dat een Gevolmachtigde minister, die als voorbeeldfiguur hoort te dienen, zomaar tegen haar broer zegt dat hij touw moet gaan kopen om zichzelf op te hangen.

,,We moeten een bandje naar haar sturen en tegen haar zeggen ‘Ta basta awor’ (Nu is het genoeg geweest). Wat voor voorbeeld is ze eigenlijk?”, aldus Leeflang gisteren.

Hiermee verwijst Leeflang naar uitspraken gedaan door Wiels vorige week zaterdag in het partijkantoor van Pueblo Soberano (PS). De Gevolmachtigde minister zei in de aanwezigheid van honderden dat haar broer Aubert Wiels naar Kooyman moest gaan om daar touw te kopen om zichzelf maar op te hangen.

Ook premier Ivar Asjes (PS) liet afgelopen donderdag tijdens de wekelijkse persconferentie van de Ministerraad weten dat hij de uitspraak van Wiels zelf niet zou hebben gemaakt.

,,Ik zou het niet hebben gezegd”, zo gaf de minister-president te kennen.

Tegelijkertijd liet hij weten er wel begrip voor op te kunnen brengen.

,,Soms worden alle aanvallen je teveel. Ik kan me dan voorstellen dat je op een gegeven moment iets zegt dat je eigenlijk niet meent. Maar dat kan je daarna niet meer terugnemen. Het is al gezegd”, aldus Asjes.

Tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak Magnus vorige week, waarbij de personen die iets te maken zouden hebben gehad met de moord op Helmin Wiels terechtstonden, werd de Gevolmachtigde minister – de zus van de overleden partijleider – bij het betreden van het Gerechtsgebouw door enkele aanwezigen aangevallen.

Twee vrouwen riepen toen dat zij niet naar binnen moest gaan omdat zij dan ook zou kunnen worden aangehouden als verdachte in de moordzaak van haar broer.

Bron: Antilliaans Dagblad
Zie ook: Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

2 Reacties op “‘We moeten bandje naar Marvelyne Wiels sturen’

 1. Fred de Haas

  Niks geen gefröbel met bandjes sturen.
  Gewoon een competente minister benoemen. Dat lijkt me doeltreffender.

 2. De heks Wiels wist donders goed wat ze ging zeggen op deze bijeenkomst.
  Asjes is een slappe hap als hij bewwerd dat hij het niet zo zou zeggen.
  hij moet totaal afstand nemen van deze heks.
  Ta basta awor…
  Dat slaat op de heks uit den haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *