30 C
Willemstad
• zondag 19 mei 2024 20:41

‘We beheersen Sint’ (Maarten)

Crimesite.nl/Wim van de Pol

Shurendy-QuantHAARLEMMERMEER – Het Openbaar Ministerie in Haarlem ziet de de Curaçaose jeugdbende No Limit Soldiers (NLS) als een criminele organisatie die cocaïnetransporten naar Nederland regelde vanuit Curaçao, Bonaire, Sint Maarten, Jamaica en de Dominicaanse Republiek. In de beveiligde locatie op Schiphol besprak de rechtbank die organisatie aan de hand van het dossier. Volgens de officier van justitie staat vast dat de Antilliaan Shurendy Quant (31) de grote ‘Kleine Man’ is die alles coördineerde.

Advertentie

De cocaïne ging volgens het Openbaar Ministerie in verborgen ruimtes van lijnvliegtuigen naar Europa en naar Schiphol, waar de organisatie medewerkers van de luchthaven betaalde om de cocaïne uit te halen.
Hoewel er maar een kleine hoeveelheid cocaïne in beslag is genomen in een jaren durend onderzoek vindt het OM dat uit de communicatie en de geldstromen blijkt dat er wel degelijk veel meer moet zijn gesmokkeld.

Niet getapt
Over die onderlinge communicatie moet de rechtbank zich met name uit gaan spreken omdat dit kardinaal is in de beoordeling in hoeverre de groep een echte criminele organisatie vormde.
Groot probleem is dat de veronderstelde leider Q. niet één keer is getapt.
Maar volgens de politie neemt hij wel deel aan duizenden ping-gesprekken onder een reeks aan bijnamen.
Zijn advocaat Inez Weski ziet vooral daar het zwakke punt in het dossier.

bron: Persbureau Curaçao

Advertentie

back home

Gearchiveerd als

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties