28.2 C
Willemstad
• vrijdag 17 september 2021 21:58

Laatste reacties

- Advertentie -

Waterkant | Wederom grote olie vondst in Guyana

In een press release zei het bedrijf dat de ontdekking bijdraagt ​​aan de eerder aangekondigde geschatte recupereerbare bron van meer dan 6 miljard olie-vaten.

Terwijl men in Suriname nog niet gestuit is op goede voorraden olie voor de kust, is er in Guyana alweer een grote voorraad olie gevonden. Dat heeft ExxonMobile Guyana vanmorgen bekend gemaakt. Het gaat om de 15e ontdekking op het zogenoemde Stabroek-block.

In een press release zei het bedrijf dat de ontdekking bijdraagt ​​aan de eerder aangekondigde geschatte recupereerbare bron van meer dan 6 miljard olie-equivalent vaten op het Stabroek-block.

In Suriname werd vandaag bekend dat Apache Corporaton en Franse rivaal Total de handen ineen hebben geslagen om het blok 58 in het offshore gebied van Suriname te exploreren.

- Advertentie -

De twee bedrijven zijn een joint venture aangegaan, waarbij Total de worstelende Amerikaanse olie- en gasproducent een geldinjectie geeft voor meer onderzoek meldt Starnieuws.

Bron: Waterkant

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. ….”Wij hebben die natuurlijke bronnen niet “….

  @Dislect, we hebben een synthetische hulpbron, de Nederlandse staat. Ook daarvan graait de rotte top het merendeel weg, kruimels voor de pueblo. Er is genoeg voor iedereen op dit eiland, maar niet voor iedereens hebberigheid.

  miljoenen salarissen + dikke bonussen , garanties privileges en pensioenregelingen voor Tromp , Romero, Sluis, Maris, Betrian, en dat kaliber directeuren etc,

  en uitgeholde pensioenfondsen, ziekenfondsen , waterlek-bedrijven, in Utility bedrijven etc en Naf 0,0000000 bankgaranties voor de rest..

  ……met dank aan al de proostende one million dollar directeuren

 2. Het is toch ietsje genuanceerder, ze hebben een politieke geschiedenis vergelijkbaar met curaçao; wanbestuur, corruptie en verantwoordelijkheid af schuiven op de vorige bestuurders er was de zelfde piramide vorm dom onder en rot boven. Het hebben van veel natuurlijke bronnen (nog voor de ontdekking van olie) maakt dan niet uit; de rotte top is de enige die (samen met buitenlandse bedrijven) profiteert. Wij hebben die natuurlijke bronnen niet het zou met ons dus slechter moeten gaan, wij zijn wel on track daar te komen. De olie is 3jaar geleden ontdekt en te (toen malige) regering heeft besloten dat er in eerste aanleg weinig ruchtbaarheid gegeven moest worden en zeker geen greep in de olie kas moest worden genomen die nog niet bestond. Een wijsbesluit. Nu is voor guyana de hoop dat ze nog wat aan de piramide kunnen doen anders gaat deze bron van inkomsten ook aan de neus van de bevolking voorbij.

 3. Dat is een logische gevolgtrekking, de bodem in veel landen in de wereld hebben veel rijkdommen waar de bevolking nooit van profiteert. Guyana is hierbij geen uitzondering .

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...

PBC | De zorg op Curaçao heeft een maandelijks tekort van 5 miljoen gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Minister Dorothy Pietersz-Janga van Gezondheid, Milieu en Natuur vertelde in de persconferentie meer over de financiële situatie in de zorg op Curaçao. In 2020...
- Advertentie -