29 C
Willemstad
• zaterdag 2 december 2023

CC | Thieves use drones for business break-ins

WILLEMSTAD – In an investigation into business break-ins, the police have arrested several suspects, including a man skilled in operating a drone. During the investigation, this suspect...

DH | Solicitor-General requests 17-month sentence on first day of Frans Richardson’s

The “LEA building” in Philipsburg. PHILIPSBURG--Considering it proven that Frans Richardson (55) accepted bribes totalling US $94,800 and abused his position as a Member of Parliament (MP), the...

Telegraaf | Trump verliest presidentiële immuniteit in zaak Capitoolbestorming

WASHINGTON - Het Amerikaanse Hof van Beroep heeft besloten dat Donald Trump geen presidentiële immuniteit heeft in de verkiezingszaak rond de bestorming van het Capitool. Dat betekent...

Democracy now! | Friday, December 1, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 1 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Curaçaose masterlicentiehouder Antillephone faciliteert gokbedrijf met overtreding anti-witwasregels

Persbureau Curacao DEN HAAG – Gokbedrijf Betent, in Nederland bekend van de onlinekansspelen van BetCity en opererend onder een ‘masterlicentie’ van Antillephone, heeft een boete van drie miljoen...
- Advertisement -spot_img

Vuurwapens en gelekte e-mails

HomeNieuwsVuurwapens en gelekte e-mails

Patrick Illidge

HILIPSBURG — Bij de huiszoekingen door het Openbaar Ministerie zijn bij Patrick Illidge’ huis in Point Blanche twee illegale vuurwapens en kogels in beslag genomen. Die waren in bezit van een 29-jarige Spanjaard die zich op dat moment op het terrein bevond. Hij is aangehouden.

De huiszoekingen volgden na het openbaar worden van de videobeelden waarop het Statenlid geld aannam van bordeelhouder Jaap van den Heuvel (zie “ OM doet onderzoek’“).
Het OM zou The Daily Herald gesommeerd hebben de beelden van de ‘omkoop’video over te dragen.
Illidge wenst nog geen commentaar te geven over de zaak.
Hij kwam gisteren terug uit Nederland van het Interparlementair Koninkrijksoverleg.

“Ik zal spreken als het de juiste tijd is. Dit gaat veel verder, er zal veel onthuld worden.”

Hij is zich bewust dat mensen verontwaardigd zijn maar heeft vertrouwen in een goede afloop en dat hij zelf naar het Openbaar Ministerie zal gaan om opheldering te geven.
In een korte reactie zei partijleider William Marlin (NA) dat hij vertrouwen heeft in het systeem en de autoriteiten en dat iedereen onschuldig is tot het tegendeel is bewezen.

“St. Maarten is een jonge democratie en de ingestelde checks & balances worden nu zwaar op de proefgesteld.
Maar de competente autoriteiten zijn al begonnen.
De mensen hebben veel vragen en die moeten beantwoord worden.”

E-mails
Intussen zijn ook e-mails tussen Illidge en Van den Heuvel openbaar gemaakt, alsmede een e-mail van de bordeelhouder naar advocaat Cor Merx waarin hij om juridische hulp vraagt.
Van den Heuvel maakt aan Illidge herhaaldelijk zijn excuses voor wat hij gedaan heeft.
Ook hij wil zich dinsdag, bij aankomst, gelijk bij het Openbaar Ministerie melden.

“Zo kwaad heb ik jou nooit gezien en ik ben daar heel erg van geschrokken”

, schrijft Van den Heuvel aan Illidge.
Aan Merx schrijft hij dat partijleider Theo Heyliger (UP) eerst geprobeerd heeft Romain Laville (ex-UP) terug te kopen voor 135.000 dollar.
Toen dat niet lukte, kwam Heyliger bij Van den Heuvel uit om de beelden te maken van hem en Illidge en uitlatingen van hem over NA-leider William Marlin.
Dit omdat er spanningen waren binnen de coalitie.
Heyliger zou Illidge dan confronteren met de beelden,in de hoop hem terug te laten keren bij UP.
Van den Heuvel en Illidge waren persoonlijke vrienden en hij had bij Illidge geld geleend, dat hij in porties terugbetaald op zijn kantoor.
De beelden van de geldbetaling zouden eruit geknipt worden door Michael Granger die bij The Daily Herald werkt, maar ook een vriend is van Heyliger.
En omdat Van den Heuvel het ook niet goed vond dat Illidge destijds UP had verlaten om met NA in zee te gaan, zodat UP in de oppositie kwam, besloot hij mee te werken aan het voorstel van Heyliger, schrijft de bordeelhouder aan Merx.
In plaats daarvan werden alle beelden openbaar gemaakt, en is nu het onderzoek Orca opgestart door het Openbaar Ministerie.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties