26 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 00:37

PBC | Avondklok blijft, wel versoepeling

Persbureau Curacao Een besluit over de avondklok en plachi di dia wordt pas 30 april genomen, maar vanaf morgen mag er wel weer iets meer. Dat zegt demissionair...

PBC | Ongedocumenteerden kunnen ook bij SDK of WTC vaccineren

Persbureau Curacao Ook inwoners van Curaçao zonder geldige verblijfspapieren kunnen zich laten vaccineren. Dat hoeft niet persé bij de kliniek Salu pa Tur, waar ze al langer welkom...

PBC | Girobank-gedupeerden beschikken weer over hun geld

Persbureau Curacao Ruim 2000 Girobank-gedupeerden hebben vanaf vandaag weer beschikking over hun tegoed. GI-RO Settlement Holding is de partij die daarvoor zorg draagt in samenwerking met Girobank. Begin...

Democracy now! | Tuesday, April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Lichte versoepelingen voor restaurants en winkels

De lockdown, plachi di dia en avondklok om 19u blijven tot zeker 30 april van kracht. Vanaf morgen versoepelen de coronabeperkingen licht voor restaurants en winkels. restaurants mogen...
- Advertisement -spot_img
HomeNieuwsPremier: ‘Speculaties ingrijpen voorbarig

Premier: ‘Speculaties ingrijpen voorbarig

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG — Wescot-Williams van St. Maarten vindt het absoluut te voorbarig om op dit moment te gaan hameren op de waarborgfunctie, oftewel ‘ingrijpen’ door Nederland.
Aanleiding zijn de invallen door het Openbaar Ministerie na het publiek worden van de zogenaamde ‘omkoop’video waarin Statenlid Patrick Illidge geld aanneemt van bordeelhouder Jaap van den Heuvel van de Bada Bing.

Dit weekeinde vonden bij zowel de woning en kantoren van het onafhankelijk Statenlid, als bij het bordeel invallen plaats.
Ook de Immigratiedienst werd bezocht.
Hierbij zijn documenten, computers, telefoons en USB-sticks in beslag genomen.
Het geld dat Illidge op de video aanneemt zou bedoeld zijn om bepaalde diensten te versnellen bij de Immigratiedienst.

Wescot-Williams deed een dringend beroep op de bevolking, maar ook aan de media, om vooral de kalmte te bewaren.

“De Veiligheidsdienst, hoewel onder de verantwoordelijkheid vallend van de premier, opereert als een onafhankelijke dienst en is daarin bevoegd hulp in te schakelen en informatie uit te wisselen met ‘gelijksoortige’ diensten van andere instellingen binnen het Koninkrijk.
Zolang dit maar conform de wetten van het land gebeurt”

, aldus de premier.

“Tot nu toe heeft onze Veiligheiddienst haar werk altijd gedaan binnen deze kaders.
Laat hen dan ook nu zonder verdere speculatie gewoon hun werk doen.
Het is absoluut voorbarig om op dit moment te gaan hameren op de waarborgfunctie.
Dit is naar mijn mening niet aan de orde.
De diensten functioneren en er zijn geen wetten overtreden of omzeild.”

Bordeelhouder Van den Heuvel verklaart dat hij de opnames aan Theo Heyliger, de leider van United People’s (UP), heeft gegeven. Heyliger was woest toen Illidge vorig jaar de UP verliet – de Calypso Coup – en samen met Romain Laville (ex-UP) en Frans Richardson (ex-National Alliance) in een coalitie met National Alliance stapte, zodat UP naar de oppositie werd gedirigeerd.

In de opnames zegt Illidge lelijke woorden over NA-leider William Marlin, wat zou duiden op spanningen binnen de coalitie.
Heyliger zou Illidge met de beelden willen confronteren om hem over te halen weer bij de UP te komen, zegt Van den Heuvel.
De betalingshandeling betreft het aflossen van een lening aan Illidge, die Van den Heuvel als een persoonlijke vriend beschouwt en die beelden zouden eruit geknipt worden.
De bordeelhouder, die momenteel in Nederland verblijft, heeft Cor Merx benaderd als advocaat.

Illidge kwam gisteren terug van het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko) in Nederland. Op de luchthaven liet hij in een korte reactie tegenover de pers weten ‘dat er de komende dagen nog veel meer onthuld zal worden en dat het eiland een paar donkere dagen tegemoet gaat’.

Meer hierover: Vuurwapens en gelekte e-mails

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties