VTR | China keurt eerste vaccin goed

China wil minstens 50 miljoen mensen gevaccineerd hebben tegen midden februari, wanneer het Chinese Nieuwjaar is | AP

China heeft een eerste vaccin tegen het coronavirus goedgekeurd. Dat hebben de autoriteiten donderdag bekendgemaakt. Het vaccin is ontwikkeld door Sinopharm, een bedrijf in handen van de Chinese overheid. Woensdag stelde Sinopharm dat het vaccin voor 79,3 procent effectief zou zijn, afgaande op de resultaten van de laatste testronde.

Beijing Biological Products Institute Co., een dochteronderneming van Sinopharm, zei in een woensdag gepubliceerde verklaring dat tussentijdse resultaten aantonen dat het Sinopharm-vaccin veilig is en dat mensen die twee doses kregen, antilichamen op hoog niveau produceerden. Meer details werden er niet gegeven, zoals de grootte van de proef, het aantal infecties in de proef en de bijwerkingen.

50 miljoen mensen inenten

De coronavaccins ontwikkeld door Sinopharm werden al aan honderdduizenden mensen toegediend in het kader van een noodprogramma dat werd goedgekeurd door de Chinese regering. In november liet de voorzitter van het bedrijf weten dat al bijna 1 miljoen mensen het vaccin hadden gekregen, nog voor het vaccin dus werd goedgekeurd.

Woensdag werd een verklaring vrijgegeven waaruit blijkt dat het vaccin zou voldoen aan de normen vaan de WHO en China’s eigen regulator, de National Medical Products Administration. Het Chinese vaccin is wel minder effectief dan de vaccins ontwikkeld door Pfizer/BioNTech (95 procent) en Moderna (94,5 procent). Ook het Russische vaccin Spoetnik zou effectiever zijn met 91 procent.

China wil minstens 50 miljoen mensen gevaccineerd hebben tegen midden februari, wanneer het Chinese Nieuwjaar is. Veel Chinezen hebben dan vakantie en trekken dan naar huis om dat te vieren. De Chinese regering wil voorkomen dat het virus zich door die verplaatsingen terug kan verspreiden.

Bron: VRT.be

2 Reacties op “VTR | China keurt eerste vaccin goed

  1. Ben benieuwd wat voor vaccin wij straks van Nederland krijgen. Krijgen want Suzy Camelia Römer moest miljoenen in de reet van Betrian stoppen. Directeuren en managers van overheidsbedrijven moesten hun zakken vullen dus er is geen geld om zelf het goede spul van pfeizer te kopen.

  2. Verzoek namens alle Girobankrekeninghouders die hun tegoeden verloren, alle Girobank werknemers die hun baan verloren en de bevolking van Curacao die mag opdraaien voor de 715 miljoen Girobank fraudes:

    Het vaccin NIET verstrekken aan Eric Garcia, Neysa Isenia en Stephen Capella!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *