VS gaan Venezolaanse mensenrechtenschenders weren

Passagiers luchthaven Venezuela betalen 'adembelasting'

VS gaan Venezolaanse mensenrechtenschenders weren

CURAÇAO – De Verenigde Staten gaan Venezolaanse regeringsfunctionarissen die verdacht worden van mensenrechtenschendingen de toegang tot het land ontzeggen.

Dat heeft een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag gezegd. De namen van de personen tegen wie de restricties gelden worden niet publiekelijk bekendgemaakt.

Schending mensenrechten
De beslissing ‘onderstreept ons principe dat individuen die mensenrechten schenden hiervoor verantwoording moeten afleggen’, aldus de woordvoerster. Volgens de VS heeft Caracas ‘arbitraire arrestaties en excessief geweld’ ingezet bij de grootschalige protesten die eerder dit jaar in Venezuela werden gehouden.

Demonstraties
Begin februari gingen studenten en mensen uit de middenklasse de straat op om te demonstreren tegen de hoge misdaadcijfers, de enorme inflatie en een tekort aan basisgoederen. Sinds het uitbreken van de protesten zijn ten minste 43 mensen om het leven gekomen. Meer dan drieduizend mensen die een rol speelden bij de demonstraties zijn opgepakt. De protesten zijn inmiddels afgezwakt, maar de onvrede is nog niet weggenomen.

Bron: Versgeperst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *