Cooper begrijpt druk Venezuela in Carvajal-zaak

charles cooper

Cooper begrijpt druk Venezuela in Carvajal-zaak

CURAÇAO – Parlementariër Charles Cooper (MAN) zei vanochtend in gesprek met Radio Hoyer 2 dat hij de druk van Venezuela goed begrijpt. Hij vindt ook dat Nederland niet voorzichtig genoeg is omgesprongen met het grote belang dat Curaçao heeft bij een goede band met Venezuela.

“De beslissing van Nederland om Carvajal toch vrij te laten vind ik een goede beslissing. Ik kan de druk van Venezuela goed begrijpen. Als iemand diplomaat is en opgepakt wordt dan moet je all the way gaan om hem vrij te krijgen als land.”

Sancties
Venezuela dreigde de Isla te sluiten als de Venezolaanse drugsverdachte Hugo Carvajal op Aruba niet vrijgelaten zou worden. Het Zuid-Amerikaanse land probeerde met economische sancties druk uit te oefenen op Nederland. Dat hebben de Verenigde Staten gisteren gezegd.

Drugssmokkel
Carvajal werd woensdag op verzoek van de VS op Aruba opgepakt. De diplomaat zou zich schuldig hebben gemaakt aan drugssmokkel. Het was de bedoeling dat hij zou worden uitgeleverd aan de VS. Toch kwam hij zondagavond op vrije voeten nadat Nederland had besloten dat de voormalig beoogd consul diplomatieke onschendbaarheid heeft.

Reinier Hillen in gesprek met Charles Cooper

Bron: Versgeperst

3 Reacties op “Cooper begrijpt druk Venezuela in Carvajal-zaak

 1. Henriques

  Cooper? Wie was/is Cooper ook alweer??
  CURAÇAO – “Het eerste wat we gaan doen, is proberen de wet te elimineren”, stelt MAN-leider Charles Cooper. De nieuwe screeningswet moet volgens hem en partij MFK aangepast worden, omdat de wet een gelegenheidswet zou zijn die op illegale wijze tot stand is gekomen.
  Cooper, same ochoa die niet door de screening kwam?? Vriend van iedereen als het maar geld oplevert, toch Charles?? Wijlen Chavez (je liep de deur plat toch in V enezuela), Robbie dS je weet wel Casa bou beach. Misschien goed als het OM ook onderzoek naar jouw praktijken doet, we wachten erop dat ook jij je kas uitgehaald word.

 2. Trouwens, wanneer wordt Cooper gearresteerd.
  als goede vriend van Schotte, dos Santos en Jamooladin, zal hij toch ook wel in het complot gezeten hebben…
  straks voelt hij zich nog buiten gesloten!
  dan gaat ie daar weer over zeuren.

 3. De oude Venezuelaan heeft weer eens gesproken.
  hij zou het liefst bijMaduro op schoot kruipen, maar dat wil Maduro natuurlijk niet om begrijpelijke redenen.
  Maduro heeft zwakke knieen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *