28 C
Willemstad
• zaterdag 17 april 2021 18:40

PBC | 65 procent van Curaçao heeft zich gemeld voor vaccinatie

Persbureau Curacao Bijna 65 procent van de te vaccineren bevolking van Curaçao heeft zich daadwerkelijk gemeld voor een vaccinatieprik tegen het coronavirus. Dat gaat om ruim 68.000 mensen....

ParadiseFM | Vaccin voor 105-jarige

De oudste inwoner van Curaçao heeft ook een coronavaccin gehaald. Het gaat om mevrouw Regina Gabriela Brigitha die onlangs haar 105e verjaardag vierde. Deze week heeft ze zich...

Democracy now! | Friday April 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Verplichte quarantaine bij aankomst in Nederland

Nederland wil vanaf 15 mei een verplichte quarantaine invoeren voor alle reizigers uit hoogrisicogebieden. Ook uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Nu is die quarantaine nog een advies...

DolfijnFM | ‘Winkels begrijpen langzamerhand de maatregelen’

Volgens de Èxtra beginnen winkels en restaurant zich eindelijk aan de coronamaatregelen te houden. Gisteren controleerde de Inspectie twaalf etablissementen. Alleen op Zeelandia en in Santa Maria waren...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAlgemeen nieuwsVRT | Man overvalt bank, gooit het geld op straat en wenst...

VRT | Man overvalt bank, gooit het geld op straat en wenst iedereen een vrolijk kerstfeest

Kathleen Heylen | VRT. be

David Wayne Oliver

Een oudere man met een witte baard uit Colorado Springs, in de Verenigde Staten, waande zich even de Kerstman. Alleen gebruikte hij de verkeerde methode om zijn cadeautjes uit te delen. Hij overviel een bank, strooide het geld rond op straat en wenste iedereen een vrolijk kerstfeest.

08:19

Volgens de politie van het stadje Colorado Springs vond de overval op de Academy Bank twee dagen geleden plaats, op maandag 23 december.

Getuigen vertelden aan de media dat “een oudere man met een witte baard” de bank buitenkwam en zijn buit op straat gooide. “Hij begon het geld uit de zak te halen en in het rond te strooien, en toen zei hij ‘Vrolijk kerstfeest!'”. De overvaller wandelde vervolgens naar het plaatselijke Starbucks-café vlakbij, ging daar voor de deur zitten en wachtte op de komst van de politie.

Hoeveel de buit bedroeg, is niet bekend. De voorbijgangers verkeerden blijkbaar in een eerlijke kerstbui en zouden een groot deel van het geld opgeraapt hebben en weer naar de bank gebracht hebben. Al ontbreken volgens de politie nog wel duizenden dollars.

De overvaller zelf is niet de Kerstman, maar wel ene David Wayne Oliver (65). Hij is naar de gevangenis gebracht. Hij zou geen “helpertjes” gehad hebben.

Bron: VRT

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. ……”In ieder geval goed dat Chos Romero tijdens zijn 20 jarige bewind hoge eisen heeft ontwikkeld voor onze cbcs directeuren”……

  Hoge eisen voor zijn portemonnee zeker! Daar mag hij de Curaçaosche gemeenschap heel dankbaar voor zijn, waarhij veel van heeft genomen, en weinig (behalve Cafe de Heeren dan) aan heeft teruggegeven. In elk geval géén deposito garantie regeling waar hij 30 jaar de tijd voor heeft gehad om dat te regelen. En nu dat hij met pensioen is en mensen hun geld kwijt zijn geraakt, gaat hij deelnemen aan een dure commissie om dit te orkestreren, samen met een andere bankdirecteur?

 2. 50.000 per maand krijgen om uit te leggen wat een bankrun is, is makkelijk verdient. Denk ook niet dat mevrouw lasten of meneer jardim buiten Curacao ook maar een schijntje van dit soort bedragen zou ontvangen.

  In ieder geval goed dat Chos Romero tijdens zijn 20 bewind hoge eisen heeft ontwikkeld voor onze cbcs directeuren:
  MASJA DANKI, DANKJEWEL, THANK YOU!!!

 3. Dat (Leila Lasten) is een vrouw die dankzij haar politieke vrienden (en die van haar moeder), rond de Naf 50.000 in de maand “krijgt”, niet verdient.
  De vraag is wie volgt het voorbeeld van deze kerstman?

  In ieder geval niét deze directeuren! @Lapas, Je kent de regel toch. Hanchu pa e direktornan, estrecho pa bo! Remember Tromp, de man met het hoogst betaalde publieke ambt, die Naf 2000.000 per jaar verdiende, en i.pv. een aantal aqualekta rekeningen van minderbedeelden te betalen, zijn eigennaqualectra rekeningen er nog even bovenop declareerde. Romero die in de 20 jaar dat hij fin. ec. directeur was een deposito garantie regeling van Naf 0,00 heeft kunnen regelen. Hasselmeyer die met creditkaarten rommelde en zichzelf en zijn buddy Tromp 100.000 toedichtte omdat ze actie hadden ondernomennen de giro onder curatele hadden gedteld. Tromp die een dure SUV / Jeep (wit)regelde voor zijn “security” medewerker.

 4. Was dit bij Girobank of bij de Centrale Bank? Allebei banken waar directeuren zich astronomische bedragen uitbetalen. We zagen Matroos Lasten toch allemaal bij de persconferentie, het enige wat zij kon is uitleg geven wat een bankrun is.

  Dat is een vrouw die dankzij haar politieke vrienden, rond de 50.ooo NAF in de maand verdient (krijgt niet verdient). De vraag is wie volgt het voorbeeld van deze kerstman?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties