26 C
Willemstad
• donderdag 24 juni 2021 05:25

Laatste reacties

- Advertentie -

VRT | Facebook en Instagram blokkeren president Trump tot einde ambtstermijn: “Risico is te groot”, zegt CEO Zuckerberg.

Nunzia Petralia

Facebook-topman Marck Zuckerberg: “Wij geloven dat de risico’s om de president tijdens deze periode toe te laten onze diensten te blijven gebruiken eenvoudigweg te groot zijn”, klinkt het in de aankondiging. EPA

Facebook en Instagram schorsen Donald Trump tot het einde van zijn ambtstermijn. Dat heeft CEO Mark Zuckerberg aangekondigd. “Het risico is te groot”, klinkt het. Na de bestorming van het Capitool hadden Twitter en Facebook Trump tijdelijk geschorst wegens meerdere schendingen van hun regels.

Trump postte onder andere een video, waarin hij zegt dat hij van de betogers houdt en opnieuw claimt dat hij de echte winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen is. Pas daarna riep hij de betogers op om naar huis te gaan. Twitter heeft vannacht aangekondigd dat Trump 12 uur lang niets kan posten.

- Advertentie -

Facebookbaas Mark Zuckerberg heeft de schorsing van de accounts van Donald Trump op Facebook en Instagram verlengd tot het einde van zijn ambtstermijn op 20 januari. “Wij geloven dat de risico’s om de president tijdens deze periode toe te laten onze diensten te blijven gebruiken eenvoudigweg te groot zijn”, klinkt het in de aankondiging.

“Na de certificatie van de verkiezingsresultaten door het Congres moet de prioriteit voor het hele land nu zijn om ervoor te zorgen dat de overblijvende 13 dagen, en de dagen na de inhuldiging (van president Joe Biden, red.), vredevol en volgens de gevestigde democratische normen verlopen”, klinkt het nog.

Vannacht hebben Twitter en Facebook de accounts voor respectievelijk twaalf en 24 uur geschorst. “Als een resultaat van de ongeziene en aanhoudende situatie in Washington D.C., hebben we drie posts van @realDonaldTrump verwijderd die eerder vandaag werden geplaatst”, post Twitter zelf op het sociale mediakanaal.

De tweets zouden herhaalde en ernstige schendingen van Twitters beleid rond burgerlijke integriteit inhouden. De tweets zijn dan ook vervangen door de volgende boodschap: “Deze Tweet is niet meer beschikbaar omdat deze de Twitter-regels heeft geschonden.” Het account van Trump is ook voor 12 uur geblokkeerd.

Het bedrijf waarschuwt nog dat als de tweets niet worden verwijderd, het account geblokkeerd zal blijven. Ook “toekomstige inbreuken van de regels zullen tot een permanente schorsing van Trumps account leiden”, klinkt het.

Amerika kiest

The shocking events of the last 24 hours clearly demonstrate that President Donald Trump intends to use his remaining…

Geplaatst door Mark Zuckerberg op Donderdag 7 januari 2021

Trump riep tijdens de bestorming van het Capitool op tot kalmte, maar bleef ook benadrukken dat hij de verkiezingen gewonnen zou hebben. Daarnaast postte hij ook een videoboodschap waarin hij zegt dat hij van de betogers houdt en hen beschrijft als patriotten.

Het waren YouTube en Facebook die de video eerst verwijderden. Twitter maakte het onmogelijk om op de video te reageren of de tweet te liken en retweeten. Niet zoveel later verwijderde het bedrijf de video en de andere tweets toch, waarna Trumps account geblokkeerd werd. Niet veel later kwam ook Facebook met een statement dat Trumps account zou worden geblokkeerd.

“We hebben op de pagina van president Donald Trump twee overtredingen van onze regels vastgesteld, die resulteren in een schorsing van 24 uur, wat wil zeggen dat hij de mogelijkheid verliest om te posten op het platform tijdens die tijd”, schreef het bedrijf op Twitter.

Bron: VRT.be

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

FD | DNB in de fout bij aanstellen curator trustkantoor BK Group

Martijn Pols | Financieel Dagblad De Nederlandsche Bank heeft een gevoelige nederlaag geleden in de aanpak van misstanden in de trustsector. De toezichthouder ging in de fout bij...

Volkskrant | Vanaf vandaag is de CoronaCheck app toegangsbewijs en paspoort ineen

Maar nog niet voor iedereen | Charlotte Huisman, Pieter Sabel en Laurens Verhagen Vanaf vandaag kunt u gegevens inladen in de app CoronaCheck, die weer toegang moeten geven tot...

AntilliaansDagblad | Patstelling tussen VMSC en CMC

Willemstad - De Vereniging Medisch Specialisten Curaçao (VMSC) hoeft niet bang te zijn dat het Curaçao Medical Center (CMC) de 27 vrijgevestigde medici de toegang tot het...

ParadiseFM | Liquiditeitssteun in twee deeltranches

Curaçao krijgt de komende tranche noodsteun in twee delen. Deze zesde tranche krijgt Curaçao pas als er aan de voorwaarden vanuit Nederland wordt voldaan. Zodra dit het...

PBC | IMF: Curaçao ontkomt niet aan COHO

Persbureau Curacao Opnieuw benadrukt het Internationaal Monetaire Fonds, IMF dat de afspraken met Nederland een ‘window of opportunity’ bieden. Een akkoord met Nederland om de nodige steun in...

Democracy now! | Wednesday, June 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...
- Advertentie -