30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Vriendelijk maar onvermurwbaar

Den Haag – De Sint Maartense minister-president Sarah Wescot-Williams is op de laatste dag van haar werkbezoek aan Den Haag door haar Nederlandse ambtgenoot Mark Rutte ontvangen in het Torentje.

Advertentie

- Advertentie -

wescotrutteDe premiers spraken onder meer over het door de Koninkrijksregering per aanwijzing afgedwongen onderzoek naar de integriteit van het openbaar bestuur in Philipsburg.
De ontmoeting verliep in een vriendelijke sfeer maar dat veranderde niets aan de standpunten: die staan nog altijd lijnrecht tegenover elkaar.
Het wachten is op het advies waar de Sint Maartense regering de Raad van State van het Koninkrijk om heeft verzocht.
Intussen, zo kon Wescot-Williams haar collega melden, heeft haar kabinet besloten zelf ook een onderzoek in te stellen en dat daarvoor de voorbereidingen, met de aanstelling van de eerste leden, reeds in volle gang zijn.
In de Haagse wandelgangen doet het gerucht de ronde dat ook oud-burgemeester van Dordrecht en voorzitter van de voortgangscommissie die toeziet op de uitvoering van de verbeterplannen Ronald Bandell zou zijn benaderd maar hiervoor was gisteren geen bevestiging te krijgen.

,,Wij hebben een aantal kandidaten op het oog die een goede reputatie in het Koninkrijk genieten maar wachten nog op hun bevestiging”, aldus de premier.

Wescot-Williams sprak later op de dag achter gesloten deuren met de Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties.
Daar lichtte zij onder meer haar bezwaren toe tegen de procedure die de Rijksministerraad heeft gevolgd bij de totstandkoming van de aanwijzing en beantwoordde zij vragen van de commissieleden.
Aan het begin van haar werkbezoek had de premier al een onderhoud met minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
Vandaag keert ze terug naar Sint Maarten.

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -