30 C
Willemstad
• zondag 4 juni 2023

PBC | Oplossing voor wachtlijst bij CMC

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft ingegrepen in de problematiek van de wachttijden voor operatiepatiënten. Met ingang van maandag 5 juni een wordt een...

PBC | ‘Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles zitten ver onder de inkomensnorm van de LNT’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles/GGz Curacao verdienen niet een veelvoud van het maximum, dat is vastgesteld in de nieruwe Wet Normering Topinkomens, LNT....

PBC | Eerste kwartaal 2023 ziet honderden onbeantwoorde brieven aan ministers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Tijdens het eerste kwartaal van 2023 zijn er maar liefst 181 brieven, afkomstig van Statenleden en gericht aan ministers, onbeantwoord gebleven. Minister van Algemene...

PBC | Regering Curaçao zoekt 650 miljoen om pensioenen ENNIA te redden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is zeker 650 miljoen nodig om de pensioenen van ENNIA te redden. De regering van Curaçao heeft besloten op zoek te gaan naar...

PBC | Uitspraak in hoger beroep tegen Ansary uitgesteld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD.- Halverwege deze maand kondigt het Gemeenschappelijk Hof de datum van de uitspraak aan in de zaak die de Centrale Bank/ENNIA tegen Ansary & Co hebben...

PBC | Rojer wil in Parijs revanche op Spelen

Persbureau Curacao PARIJS – Jean-Julien Rojer wil zich volgend jaar op de Olympische Spelen revancheren. Twee jaar geleden liepen de Spelen van Tokio op een grote teleurstelling uit,...
- Advertisement -spot_img

OM wil zware bewaking NLS-lid

HomeMediaAlgemeen nieuwsOM wil zware bewaking NLS-lid

Bron: Antiliaans Dagblad
marechausseeVught – Het 28-jarige bendelid van de Curaçaose bende No Limit Soldiers (NLS), Shurendy Q, die vastzit in Nederland op verdenking van cokesmokkel, wordt mogelijk extra beveiligd.
Het Openbaar Ministerie in Nederland wil Q. naar de Extra Beveiligde Inrichting in Vught overplaatsen, zo meldt crimesite. nl. ( zie info onder dit artikel )

Advertentie

Deze week arresteerde de Koninklijke Marechaussee (Kmar) op Schiphol en elders nog 15 mensen in het onderzoek Athena, waarin hij hoofdverdachte is.
Dat onderzoek is één van de grootste politieonderzoeken naar cokesmokkel van de afgelopen jaren in Nederland.
Onder de verdachten zouden leden van de jeugdbende No Limit Soldiers figureren en er zouden vertakkingen zijn naar het onderzoek naar de moord op politicus Helmin Wiels.
Een deel wordt afgewikkeld in Curaçao onder de naam ‘Kospe’, aldus de crimesite.
Het Openbaar Ministerie schrijft dat No Limit Soldiers wezenlijk deel is van het netwerk dat de laatste jaren in lijnvliegtuigen vanaf de Antillen relatief kleine zendingen cocaïne naar Europa heeft gestuurd.
De politie verdenkt Q. van leiding geven aan een criminele organisatie, grootschalige invoer van cocaïne en voorbereidingshandelingen voor moord.

OM wil Shurendy Q. in de EBI 

Bron: Crimesite.nl
Door @Wim van de Pol

Shurendy-QuantHet Openbaar Ministerie wil Shurendy Q. (28), naar de Extra Beveiligde Inrichting in Vught overplaatsen. Deze week arresteerde de Koninklijke Marechaussee (Kmar) op Schiphol en elders nog 15 mensen in het onderzoek Athena, waarin hij hoofdverdachte is.
Dat onderzoek is één van de grootste politieonderzoeken naar cokesmokkel van de afgelopen jaren. Onder de verdachten zouden leden van de jeugdbende No Limit Soldiers figureren en er zouden vertakkingen zijn naar het onderzoek in de moord op de Curaçaose politicus Helmin Wiels.

Door @Wim van de Pol

CIE
Een deel wordt afgewikkeld in Curaçao onder de naam “Kospe”. In het dossier van het Athena-onderzoek komt het voor alsof dit losstaat van wat er bij politie en Openbaar Ministerie op Curaçao plaatsvindt, maar dat mag aan grote twijfel onderhevig zijn. De Koninklijke Marechaussee, die een deel van het onderzoek in Nederland voor zijn rekening neemt heeft immers zelf een afdeling en een Criminele Inlichtingeneenheid (CIE) op Curaçao.

Het Openbaar Ministerie schrijft dat No Limit Soldiers wezenlijk deel is van het netwerk dat de laatste jaren in lijnvliegtuigen vanaf de Antillen relatief kleine zendingen cocaïne naar Europa heeft gestuurd.

Huurmoordenaars
De politie verdenkt Q. van leiding geven aan een criminele organisatie, grootschalige invoer van cocaïne en voorbereidingshandelingen voor moord.
In het dossier beschrijft de politie dat in Nederland een zekere “Quincy” moest worden gedood.
Huurmoordenaars Lingetti H. (24) en Germain J. (32) konden hun doelwit niet vinden omdat de politie hem waarschuwde.
De politie bracht ook met opzet informatie over inbeslagnames van cocaïne naar buiten, om wraakacties binnen het netwerk te voorkomen.

Aruba
Q. verbleef afgelopen winter legaal op Jamaica en had daar volgens zijn advocaat Inez Weski ook ‘werk’.
Niettemin zetten de Jamaicanen hem op 10 april 2013 op een vlucht naar Curaçao.
In een brief heeft de Nederlandse officier van justitie R. Hagemeier vorige week uitéén gezet hoe dat is gelopen.
Q. is sinds 29 november 2012 verdachte en in februari 2013 is hij gesignaleerd.
In maart kwam via de Kmar op Curaçao het nieuws dat medewerkers van de Kmar tijdens een conferentie op Aruba hadden besproken met Jamaicaanse politiemensen dat Q. verdachte was en zich waarschijnlijk op Jamaica bevond.

Kalt stellen
Kort daarop kwam het nieuws dat Q. was aangehouden in Jamaica.
Ondanks een verbod van een rechtbank in Kingston daar werd hij zonder paspoort uitgezet naar Curaçao.
Hoewel hij ook in Curaçao verdachte was in onderzoek “Kospe” kwam hij op vliegveld Hato in bewaring voor uitzetting naar Nederland.
Advocaat Weski vindt dat er tussen internationale politiediensten informeel handjeklap is gespeeld en daarbij vertrouwelijke gegevens uit Nederlandse politiebestanden onrechtmatig zijn gebruikt.

Weski: ‘Ondertussen probeert het Openbaar Ministerie cliënt de EBI in te krijgen en lijkt in feite cliënt en diens verdediging kalt te willen stellen.’

 

Advertentie

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties