31 C
Willemstad
• woensdag 12 juni 2024

DH | Multi-million-dollar St. Maarten Crime Fund lacks financial administration and policy plan

PHILIPSBURG--“There has been no indication of any activities on this measure.” This statement pertains to the restructuring of the Crime Fund St. Maarten as mentioned in the...

AntilliaansDagblad | Links wint op Bonaire

Van Huffelen krijgt veel voorkeursstemmen in CN; hogere opkomst dan in 2019 Kralendijk - GroenLinks-PvdA heeft op Bonaire overtuigend gewonnen. Van de 1.784 geldig uitgebrachte stemmen kreeg de...

AntilliaansDagblad | Afgifte watersportvergunningen stilgelegd

Oranjestad - Aanvragen voor een nieuwe watersportvergunning worden tot nader order niet in behandeling genomen. Vanaf 1 januari 2025 moeten alle commerciële vaartuigen een ‘propeller guard’ aan...

AntilliaansDagblad | Line-up CNSJF 2024 compleet

Willemstad - De organisatie van het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF) heeft gisteravond ‘met groot genoegen en trots’ de laatste namen bekendgemaakt voor de aankomende 2024-editie. Op...

AntilliaansDagblad | PVV levert staatssecretaris

Eind juni beëdiging kabinet-Schoof door koning Willemstad - De kans lijkt groot dat de zes eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk te maken krijgen met een...

AntilliaansDagblad | Apart Ipko democratisch deficit

Gehele revisie Statuut ‘niet opportuun’ Willemstad - In de afsprakenlijst van het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko) staat dat de mogelijkheden onderzocht moeten worden om een apart Ipko of andersoortige...
- Advertisement -spot_img

OM wil zware bewaking NLS-lid

HomeMediaAlgemeen nieuwsOM wil zware bewaking NLS-lid

Bron: Antiliaans Dagblad
marechausseeVught – Het 28-jarige bendelid van de Curaçaose bende No Limit Soldiers (NLS), Shurendy Q, die vastzit in Nederland op verdenking van cokesmokkel, wordt mogelijk extra beveiligd.
Het Openbaar Ministerie in Nederland wil Q. naar de Extra Beveiligde Inrichting in Vught overplaatsen, zo meldt crimesite. nl. ( zie info onder dit artikel )

Advertentie

Deze week arresteerde de Koninklijke Marechaussee (Kmar) op Schiphol en elders nog 15 mensen in het onderzoek Athena, waarin hij hoofdverdachte is.
Dat onderzoek is één van de grootste politieonderzoeken naar cokesmokkel van de afgelopen jaren in Nederland.
Onder de verdachten zouden leden van de jeugdbende No Limit Soldiers figureren en er zouden vertakkingen zijn naar het onderzoek naar de moord op politicus Helmin Wiels.
Een deel wordt afgewikkeld in Curaçao onder de naam ‘Kospe’, aldus de crimesite.
Het Openbaar Ministerie schrijft dat No Limit Soldiers wezenlijk deel is van het netwerk dat de laatste jaren in lijnvliegtuigen vanaf de Antillen relatief kleine zendingen cocaïne naar Europa heeft gestuurd.
De politie verdenkt Q. van leiding geven aan een criminele organisatie, grootschalige invoer van cocaïne en voorbereidingshandelingen voor moord.

OM wil Shurendy Q. in de EBI 

Bron: Crimesite.nl
Door @Wim van de Pol

Shurendy-QuantHet Openbaar Ministerie wil Shurendy Q. (28), naar de Extra Beveiligde Inrichting in Vught overplaatsen. Deze week arresteerde de Koninklijke Marechaussee (Kmar) op Schiphol en elders nog 15 mensen in het onderzoek Athena, waarin hij hoofdverdachte is.
Dat onderzoek is één van de grootste politieonderzoeken naar cokesmokkel van de afgelopen jaren. Onder de verdachten zouden leden van de jeugdbende No Limit Soldiers figureren en er zouden vertakkingen zijn naar het onderzoek in de moord op de Curaçaose politicus Helmin Wiels.

Door @Wim van de Pol

CIE
Een deel wordt afgewikkeld in Curaçao onder de naam “Kospe”. In het dossier van het Athena-onderzoek komt het voor alsof dit losstaat van wat er bij politie en Openbaar Ministerie op Curaçao plaatsvindt, maar dat mag aan grote twijfel onderhevig zijn. De Koninklijke Marechaussee, die een deel van het onderzoek in Nederland voor zijn rekening neemt heeft immers zelf een afdeling en een Criminele Inlichtingeneenheid (CIE) op Curaçao.

Het Openbaar Ministerie schrijft dat No Limit Soldiers wezenlijk deel is van het netwerk dat de laatste jaren in lijnvliegtuigen vanaf de Antillen relatief kleine zendingen cocaïne naar Europa heeft gestuurd.

Huurmoordenaars
De politie verdenkt Q. van leiding geven aan een criminele organisatie, grootschalige invoer van cocaïne en voorbereidingshandelingen voor moord.
In het dossier beschrijft de politie dat in Nederland een zekere “Quincy” moest worden gedood.
Huurmoordenaars Lingetti H. (24) en Germain J. (32) konden hun doelwit niet vinden omdat de politie hem waarschuwde.
De politie bracht ook met opzet informatie over inbeslagnames van cocaïne naar buiten, om wraakacties binnen het netwerk te voorkomen.

Aruba
Q. verbleef afgelopen winter legaal op Jamaica en had daar volgens zijn advocaat Inez Weski ook ‘werk’.
Niettemin zetten de Jamaicanen hem op 10 april 2013 op een vlucht naar Curaçao.
In een brief heeft de Nederlandse officier van justitie R. Hagemeier vorige week uitéén gezet hoe dat is gelopen.
Q. is sinds 29 november 2012 verdachte en in februari 2013 is hij gesignaleerd.
In maart kwam via de Kmar op Curaçao het nieuws dat medewerkers van de Kmar tijdens een conferentie op Aruba hadden besproken met Jamaicaanse politiemensen dat Q. verdachte was en zich waarschijnlijk op Jamaica bevond.

Kalt stellen
Kort daarop kwam het nieuws dat Q. was aangehouden in Jamaica.
Ondanks een verbod van een rechtbank in Kingston daar werd hij zonder paspoort uitgezet naar Curaçao.
Hoewel hij ook in Curaçao verdachte was in onderzoek “Kospe” kwam hij op vliegveld Hato in bewaring voor uitzetting naar Nederland.
Advocaat Weski vindt dat er tussen internationale politiediensten informeel handjeklap is gespeeld en daarbij vertrouwelijke gegevens uit Nederlandse politiebestanden onrechtmatig zijn gebruikt.

Weski: ‘Ondertussen probeert het Openbaar Ministerie cliënt de EBI in te krijgen en lijkt in feite cliënt en diens verdediging kalt te willen stellen.’

 

Advertentie

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties