26 C
Willemstad
• woensdag 21 februari 2024

PBC | Zoektocht naar vermiste Amerkaanse toerist gestaakt

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De zoektocht naar de 73-jarige Amerikaanse toerist bij Porto Mari is gestaakt. Donderdag raakte hij vermist nadat zijn groep in zee had gesnorkeld. Gisteren...

PBC | Chauffeurs op de vuist na ongeluk: arrestatie om poging tot moord

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een verkeersongeval in Saliña liep gisteren uit de hand toen twee betrokken bestuurders eerst met elkaar op de vuist gingen en vervolgens één van...

PBC | Lichaam vermiste jongen na bootongeluk gevonden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het lichaam van de jongen die gisterenmiddag in het water viel in het Spaanse Water is gevonden. Dit heeft een politiewoordvoerder bevestigd. De 16-jarige jongen...

PBC | Daling aantal Caribische Geneeskundestudenten

Persbureau Curacao Sinds de invoering van de decentrale selectie bij geneeskunde- en vervolgopleidingen is er een duidelijke daling te zien in het aantal toegelaten Caribische studenten. Deze trend...

Column Youp | Eigenmoord

Terwijl we afgelopen week in ons land vooral bezig waren met de zo herkenbare troela van de BBB die haar truitje andersom en binnenstebuiten droeg. En natuurlijk...

NTR | Uitzending gemist: Nacht van Caribisch Netwerk met Ruth Groenewoud

In de Nacht van Caribisch Netwerk op NPO Radio 1 ontvangt presentator Guilliano Payne gasten die een link hebben met de eilanden. Vanavond is dat Ruth Groenewoud....
- Advertisement -spot_img

Vraagtekens MFK bij cv Marvelyne Wiels

HomeMediaVraagtekens MFK bij cv Marvelyne Wiels

logo-mfkWILLEMSTAD — Oppositiepartij MFK plaatst ook haar vraagtekens bij het cv van gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS). In een brief aan premier Ivar Asjes (PS) stelt MFK-Statenlid Amerigo Thodé te willen weten wat voor gevolgen deze zaak voor Curaçao heeft.

De brief van Thodé volgt op de tal van publicaties op zowel Curaçao, als in Nederland over het feit dat het cv van Wiels veel incorrecte informatie zou bevatten.
Het MFK-lid stelt dat Wiels Curaçao niet alleen in de Rijksministerraad vertegenwoordigt, maar ook tegenover internationale ambassadeurs en andere landen in de wereld.
In dit verband stelt Thodé dat de minister in haar cv aangeeft adviseur van de Raad van Bestuur van de Nederlandse bankinstelling ABN Amro te zijn geweest en ook belast was met een project van 73 miljard euro en dat zij een universitaire studie zou hebben afgerond.
Over deze en nog meer gegevens op het cv bestaat nu grote onduidelijkheid.
Thodé constateert dat gezien de omvang van deze zaak, de naam en reputatie van Curaçao in het hoogste orgaan van het Koninkrijk, de Rijksministerraad, maar ook ver daarbuiten grote schade hebben opgelopen.

“Er moet rekening worden gehouden met het feit dat de gevolmachtigde minister uit hoofde van haar functie namens de Curaçaose regering spreekt en onder de verantwoordelijkheid van de minister van Algemene Zaken, de premier, valt.
Verkeerde informatie, van een leugenachtig karakter en of die ongefundeerd is, verzwakt de positie van Curaçao en het vertrouwen van de Curaçaose regering in het buitenland.”

Gezien deze ontwikkeling is het volgens Thodé van belang dat wordt nagegaan of er incorrecte informatie door Wiels is verstrekt en hoe de geconstateerde schade gerepareerd kan worden.
Het MFK-lid stelt in zijn brief dertien vragen aan Asjes over de hele controverse rondom Wiels.
Zo wil hij onder meer weten of de informatie vermeld in het cv van Wiels klopt, of deze informatie is verstuurd naar ambassades in het buitenland en wat de gevolgen hiervan zijn en of Asjes bereid is om een publieke excuses naar deze ambassades, maar ook naar de Rijksministerraad te sturen, als blijkt dat de informatie in het cv niet klopt.

To Top

Dit artikel is geplaatst in
  1. @ Thodé ik zal je ff uit de droom helpen wat betreft dat vertrouwen in de Curaçaose politicia,dat vertrouwen heeft jou partij MFK al lang omzeep geholpen met Gerrit de Raaf aan het roer dus Jasjes PS is alleen bezig de afwerking van het begin van de MFK.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties