27 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Vraagtekens MFK bij cv Marvelyne Wiels

logo-mfkWILLEMSTAD — Oppositiepartij MFK plaatst ook haar vraagtekens bij het cv van gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS). In een brief aan premier Ivar Asjes (PS) stelt MFK-Statenlid Amerigo Thodé te willen weten wat voor gevolgen deze zaak voor Curaçao heeft.

- Advertentie -

De brief van Thodé volgt op de tal van publicaties op zowel Curaçao, als in Nederland over het feit dat het cv van Wiels veel incorrecte informatie zou bevatten.
Het MFK-lid stelt dat Wiels Curaçao niet alleen in de Rijksministerraad vertegenwoordigt, maar ook tegenover internationale ambassadeurs en andere landen in de wereld.
In dit verband stelt Thodé dat de minister in haar cv aangeeft adviseur van de Raad van Bestuur van de Nederlandse bankinstelling ABN Amro te zijn geweest en ook belast was met een project van 73 miljard euro en dat zij een universitaire studie zou hebben afgerond.
Over deze en nog meer gegevens op het cv bestaat nu grote onduidelijkheid.
Thodé constateert dat gezien de omvang van deze zaak, de naam en reputatie van Curaçao in het hoogste orgaan van het Koninkrijk, de Rijksministerraad, maar ook ver daarbuiten grote schade hebben opgelopen.

“Er moet rekening worden gehouden met het feit dat de gevolmachtigde minister uit hoofde van haar functie namens de Curaçaose regering spreekt en onder de verantwoordelijkheid van de minister van Algemene Zaken, de premier, valt.
Verkeerde informatie, van een leugenachtig karakter en of die ongefundeerd is, verzwakt de positie van Curaçao en het vertrouwen van de Curaçaose regering in het buitenland.”

Gezien deze ontwikkeling is het volgens Thodé van belang dat wordt nagegaan of er incorrecte informatie door Wiels is verstrekt en hoe de geconstateerde schade gerepareerd kan worden.
Het MFK-lid stelt in zijn brief dertien vragen aan Asjes over de hele controverse rondom Wiels.
Zo wil hij onder meer weten of de informatie vermeld in het cv van Wiels klopt, of deze informatie is verstuurd naar ambassades in het buitenland en wat de gevolgen hiervan zijn en of Asjes bereid is om een publieke excuses naar deze ambassades, maar ook naar de Rijksministerraad te sturen, als blijkt dat de informatie in het cv niet klopt.

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in
  1. @ Thodé ik zal je ff uit de droom helpen wat betreft dat vertrouwen in de Curaçaose politicia,dat vertrouwen heeft jou partij MFK al lang omzeep geholpen met Gerrit de Raaf aan het roer dus Jasjes PS is alleen bezig de afwerking van het begin van de MFK.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -