27 C
Willemstad
• donderdag 29 februari 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Vergoeding Sta. Martha in januari omhoog

HomeMediaVergoeding Sta. Martha in januari omhoog

Tayer SoshalWILLEMSTAD — De maandelijkse vergoeding die participanten van sociale werkplaats Fundashon Tayer Soshal ontvangen, gaat in januari 2014 omhoog. Dat heeft minister Jeanne-Marie Francisca (PS) van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw) gisteren aan de stakende participanten bekendgemaakt. De precieze hoogte van de nieuwe vergoeding is niet bekend. Desondanks is de staking van de participanten niet voorbij.

Het bestuur van Tayer Soshal heeft vandaag een brief naar de minister van Soaw gestuurd om gezamenlijk, zoals het vonnis van vrijdag zegt, de participanten te benaderen.
Zo hopen het bestuur en de directie de staking te kunnen beeindigen.
Vandaag gaat de staking haar derde dag in.
Volgens directeur Sharlon Melfor staat de productie nagenoeg stil.
Wel voeren de participanten die de beesten te eten moeten geven en de planten moeten bewateren hun taken uit.

Maar de hoge productie van normaal staat nu op een laag pitje”, zegt Melfor.

Volgens hem is er geen reden voor de stakers om buiten te blijven.

De minister heeft hen gisteren toegezegd dat hun vergoeding vanaf januari zal worden verhoogd. Dat hebben wij begrepen”, zegt Melfor.

Naast een hogere vergoeding eisen de participanten ook het vertrek van het bestuur en de directie. Volgens Melfor zijn de participanten in de veronderstelling dat zij zich niet voor hen uit de naad hebben gewerkt.

“Ze zijn verkeerd geïnformeerd. Het is aan ons om hen de juiste informatie te geven.
We hebben verschillende keren getracht om met ze te praten, maar ze zijn vastberaden om toch te blijven protesteren”, zegt Melfor.

De minister besloot na klachten over misbruik van omstandigheden, intimidatie, mishandeling en diefstal van goederen het bestuur en directie te schorsen.
Afgelopen vrijdag oordeelde de rechter in een kort geding dat de schorsing ongedaan moest worden gemaakt.
Dit tot onvrede van de participanten, die daar geplaatst zijn omdat ze vanwege hun lichamelijke en geestelijke beperking moeilijk in de reguliere arbeidsmarkt aan de slag kunnen.

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties