29 C
Willemstad
• zaterdag 30 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

VP | ‘Wij zijn Antilianen. En dan tel je niet mee’

HomeMediaVP | 'Wij zijn Antilianen. En dan tel je niet mee'
Nelson 'Rasta' Josef
Nelson ‘Rasta’ Josef

CURAÇAO – ‘Wij zijn Antilianen. En dan tel je niet mee.’ Dat was de reactie van één van de buurtbewoners van Mais Jozef, alias Rasta (42). Jozef werd op zaterdag 15 augustus doodgeschoten door een andere buurtbewoner genaamd Michael Duran.

Volgens bewoners van de Indische Buurt in Groningen had de moord op Jozef voorkomen kunnen worden.

Dat melden ze tegenover het Dagblad van het Noorden.

Alleen opruimen
Jozef, die al vijftien jaar in de Pandangstraat woonde, werd doodgeschoten tijdens een uit de hand gelopen ruzie. Het slachtoffer en de dader lagen volgens buurtbewoners al heel lang in conflict.

Op de dag van de moord is de politie meerdere keren gebeld. Volgens buren had Jozef nog geleefd als de politie harder had ingrepen. Andere buren lagen namelijk ook overhoop met de dader en hier was de politie volgens hen van op de hoogte.

”Ik heb mijn kameraad zien doodgaan. Een goeie jongen en een goede vader. En wat deed de politie? Niets. Die komt alleen maar opruimen.”

Een woordvoerder van de politie laat weten dat er ‘al jaren veel aandacht wordt besteed aan de wijk om de leefbaarheid te verbeteren’, aldus de krant.

Bron: Versgeperst

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

  1. Het slachtoffer is ‘goed’ omdat in die kringen ‘criminaliteit’ anders beoordeeld wordt. Drugsdealers zijn hardwerkende mensen en de politie is zeker niet de beste kameraad. Het wel of niet optreden van de politie levert enkel selectieve negatieve verontwaardiging op.

  2. Bekend verhaal in Nederland, Politie bemoeit zich nauwelijks preventief met burenruzie, ongeacht kleur of ras. Ook relatieproblemen leidden tot de dood omdat de politie “vergeet ” de wapens van de agressor in te nemen. Ook hier zonder verschil van kleur of ras. Feitelijk telt dus niemand mee in de redenatie van de “buurman”

  3. Bekend verhaal in Nederland, Politie bemoeit zich nauwelijks preventief met burenruzie, ongeacht kleur of ras. Ook relatieproblemen leidden tot de dood omdat de politie “vergeet ” de wapens van de agressor in te nemen. Ook hier zonder verschil van kleur of ras. Feitelijk telt dus niemand mee in de redenatie van de “buurman”

  4. Definitie, interpretatie en beleven van het woord ” goed ” vervaagt.
    Iemand die in dergelijke handel zit waardoor anderen geestelijk beschadigd worden door gebruik kan ik geen goed mens noemen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties