PFM | Ernstig conflict politiechef NL en minister Richardson van Sint Maarten

Bouman 'heeft geen lokale bestuurders nodig'

Bouman ‘heeft geen lokale bestuurders nodig’

De Nederlandse politie wil bij de aanpak van corruptie op Sint Maarten niet samenwerken met de lokale bestuurders, vanwege diezelfde corruptie. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

De krant kreeg een verslag in handen kreeg van een gesprek tussen korpschef Gerard Bouman van de Nationale Politie en minister van Justitie Dennis Richardson op het eiland. Na een gesprek met Bouman zou er een rel zijn ontstaan op Sint Maarten.

Nederland trekt 22 miljoen euro uit voor de aanpak van corruptie op Sint Maarten, maar bij die aanpak wil Bouman niet samenwerken met de lokale autoriteiten. Er worden volgens het Algemeen Dagblad eigen, Nederlandse rechercheurs gestationeerd op het eiland.

“Bouman geeft aan dat hij niemand nodig heeft en dat hij zijn taak tot een succes zal brengen”,

staat in het gespreksverslag. Het verslag werd opgesteld door het ministerie van Justitie op het eiland. De Nationale Politie wil tegenover de krant niet reageren op het verslag.

Een woordvoerder bevestigt wel dat er een speciaal team wordt opgezet om ondermijnende en zware criminaliteit op het eiland aan te pakken.

Vorige week meldde de lokale krant Today al dat minister Dennis Richardson Bouman tot persona non grata, met andere woorden: die is niet meer welkom.

Foto ANP: politiechef Bouman

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “PFM | Ernstig conflict politiechef NL en minister Richardson van Sint Maarten

  1. nieuwe bezems vegen schoon..

  2. Die politiepief is blijkbaar uit ander hout gesneden dan de Minister van Feesten en Partijen Plasterk. Dat wordt nog spannend op St.Maarten als blijkt wie de feitelijke macht over de gewapende macht heeft. De corruptici of het wettelijk gezag van het Koninkrijk, wat gaat ingrijpen bij verregaande misstanden. Bel alvast maar met de antikoloniale zwartepietenbrigade.

  3. @”De Nederlandse politie wil bij de aanpak van corruptie op Sint Maarten niet samenwerken met de lokale bestuurders, vanwege diezelfde corruptie”….
    Nee…dat klopt….ja; tegen de stroom in gaan is tenslotte de beste manier om bij de bron te komen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *