33 C
Willemstad
• dinsdag 26 september 2023

NU | Curaçao koopt beroemd bordeel zelf op, opbrengst is voor bestrijden criminaliteit

De regering van Curaçao heeft het openluchtbordeel Campo Alegre gekocht voor acht miljoen Antilliaanse gulden (ongeveer 4,2 miljoen euro). Het geld gaat naar een fonds waarmee criminaliteit op...

NRC | Johannes Vermeer Prijs voor zangeres Tania Kross: ‘Ik droom van een schouwburg op Curaçao’

Mischa Spel Highlight: Zangeres Tania Kross (47) is de winnares van de Johannes Vermeeprijs, de grootste en belangrijkste staatsprijs voor de kunsten. „Waarom zou ik alleen optreden voor een...

Democracy now! | Dinsday, September 26, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

DolfijnFM | Bouwexperts van Defensie oefenen op Curaçao en Aruba

Bouwexperts van de Koninklijke Landmacht zijn gisteren begonnen met een oefening op Curaçao en Aruba. De eenheid gaat in opdracht van Carmabi aan de slag bij Shete...

Extra | Journaal 26 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Samenwerking tussen CPA en N.V. Havenbeheer Suriname

Curaçao Ports Authority en N.V. Havenbeheer Suriname gaan samenwerken in de havenbusiness. Ze willen samenwerken op het gebied van vrachtvervoer, infrastructuur, cruiseschepen en scheepvaartdiensten, vooral voor olie-...
- Advertisement -spot_img

Voorzitter van de ‘Ride’ gedecoreerd

HomeMediaVoorzitter van de ‘Ride’ gedecoreerd

Blaauw: Succes Ride for the Roses te danken aan inzet van velen

Rob Blaauw poseert trots met zijn lintje en bijbehorende oorkonde tijdens de receptie. FOTO JEU OLIMPIO
Rob Blaauw poseert trots met zijn lintje en bijbehorende oorkonde tijdens de receptie. FOTO JEU OLIMPIO

 

Willemstad – In verband met zijn koninklijke onderscheiding was er begin deze week een receptie voor Rob Blaauw hij Huize Belvedere, waar het advocatenkantoor HBN Law is gevestigd.

Op vrijdagochtend 25 april werden ruim twintig burgers door gouverneur Lucille George- Wout geëerd met een lintje voor hun verdiensten voor de Curaçaose gemeenschap.
Een van die personen was Blaauw.
De advocaat van beroep werd gedecoreerd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Naast zijn dagelijkse verantwoordelijkheden als partner van HBN Law zet hij zich in voor diverse organisaties.
Zo is hij ook initiatiefnemer en voorzitter van de stichting Ride for the Roses (RFTR).
RFTR is gegroeid van een evenement met aan de start 300 sporters tot een spectaculaire sportieve manifestatie waarvan de laatste editie meer dan 8.000 deelnemers van allerlei leeftijden telde.
De opbrengsten van de ‘Ride’ – dat de laatste jaren naast een fietsevenement ook de onderdelen ‘Walk’ en ‘Swim’ erbij kreeg – gaat voor het grootste gedeelte naar het Prinses Wilhelmina Fonds (PWF), de stichting die zich al bijna 60 jaar met begeleiding en andere benodigdheden inzet voor kankerpatiënten en hun naaste familieleden.

Blaauw: ,,Al mijn collega’s in het bestuur van RFTR, naaste vrienden en familieleden wisten dat ik voorgesteld was voor een koninklijke onderscheiding, maar zij hadden het allemaal voor mij geheimgehouden.
Dinsdag kreeg ik een brief van het Kabinet van de Gouverneur en voordat ik die opende, dacht ik dat het iets te maken zou hebben met het stemmen voor het Europees Parlement.
Het bleek een uitnodiging te zijn voor de koninklijke onderscheiding”.

,,Ik voel mij hiermee natuurlijk zeer vereerd, maar voel dat ik een onderscheiding in ontvangst heb mogen nemen voor alle mensen die hun steentje hebben bijgedragen aan het succes van RFTR: de andere bestuursleden, sponsors, deelnemers, de politie, het Rode Kruis, de Citro enzovoort”, vervolgt Blaauw.

,,Eigenlijk iedereen en alle organisaties die je ziet in de s die wij na het evenement als onze dankbetuiging in de lokale dagbladen laten publiceren.
Ik wil echt niemand vergeten, want het is groots teamwork om zo een evenement voor te bereiden en te realiseren. Het succes is het resultaat van de samenwerking van ons allemaal.”

,,Ik denk dat ook mijn werkzaamheden als vrijwilliger voor andere organisaties hebben meegewogen in de beslissing om mijn persoon tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau te benoemen”, vertelt Blaauw.

Naast zijn werkzaamheden voor de RFTR was hij onder andere voorzitter van de Curaçaose Wielerbond en bestuurslid van juristenvereniging AJV, de Orde van Advocaten, de stichting Shield, de Rotary Club Curaçao en de organisatie van Nederlandse Reserve Officieren.
Een specifieke prestatie waar Blaauw ook met trots op terugkijkt, is het verwezenlijken van een radarproject dat sinds enkele jaren op de Tafelberg staat:

,,Samen met George Thielen hebben wij het project gepresenteerd aan de Tweede Kamer.
De fondsen voor de realisatie hiervan zijn via de begroting van Defensie beschikbaar gesteld. Thielen heeft zich hierin verdiept en zich sterk gemaakt voor het project.”

,,Het ontvangen van een koninklijke onderscheiding geeft mij natuurlijk veel voldoening.
Wat ik voor de genoemde organisaties heb gedaan, heeft heel veel inspanning en tijd van mij gevergd, maar ik heb het allemaal niet kunnen doen zonder een groot netwerk van mensen en organisaties die mij bijstonden.
Geleidelijk aan willen wij nu gaan afbouwen en diverse taken overhevelen naar nieuw bloed; mensen met frisse ideeën en frisse moed.
Ons doel is om altijd een goede structuur op te zetten in de organisaties waarvoor wij werken, opdat ze straks zonder ons ook kunnen blijven voortbestaan.
Het gaat trouwens niet om mijn persoon, maar om het voorgestelde doel.
Met de ‘Ride’ en de ‘Uphill Challenge’ willen wij het PWF blijven steunen.
Ieder van ons heeft te maken met kanker; bij een familielid, vriend, collega op het werk, in een sociale organisatie, bij een buur, kennis, noem maar op. Ons streven is om met de ‘Ride’ een totaal aantal deelnemers van 10.000 te bereiken.
Ik zal niet meer de voorzitter zijn, maar zal wel mijn ondersteuning blijven geven.

Bij deze nogmaals danki, hopi danki.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties