Vonnis: 48 maanden cel waarvan 24 maanden voorwaardelijk voor dood 3 joggers EEG-weg

Nabestaanden worden geconfronteerd met het tragische gevolg van het ongeluk.

Vonnis: 48 maanden cel waarvan 24 maanden voorwaardelijk voor de tragische ongeluk waarbij 3 joggers op EEG-weg het leven lieten

Het Gerecht heeft maandag vonnis uitgesproken in de zaak tegen de man N. d.S.d. S. Hij reed op 4 augustus 2013 in de vroege ochtend 3 wandelaars dood op de EEG-weg bij de rotonde/afslag naar het WTC en Hilton Hotel.

De Officier van Justitie (OvJ) verweet de man van roekeloos rijgedrag. Hij was door moeheid fysiek niet in staat om te rijden, maar deed dat toch.

De advocaat eiste vrijspraak voor haar cliënt N.d.S.d.S. Het Gerecht deed uitspraak vandaag. Deze luidde 48 maanden cel waarvan 24 maanden voorwaardelijk, 3 jaar proeftijd, Reclasseringsbegeleiding gedurende zijn proeftijd en een verbod voor het besturen van een voertuig voor de periode van 3 jaar. Dit is vrijwel conform aan de eis van het openbaar Ministerie (OM).
De 25-jarige Dos Santos is veroordeeld voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeluk aan de EEG-weg op 4 augustus 2013. Hierbij kwamen drie wandelaars om het leven. Hij reed, zo blijkt uit het onderzoek, zonder een geldig rijbewijs, is in slaap gevallen achter het stuur, door rood gereden terwijl hij in slaap was en slingerend over de weg gereden.

Hij reed op het moment van het ongeluk tussen de 100-125 kilometer. Na het ongeluk reed hij door maar werd enkele honderden meters verder door een getuige achter het stuur tot stoppen gedwongen.

Bron: Openbaar Ministerie

Een Reactie op “Vonnis: 48 maanden cel waarvan 24 maanden voorwaardelijk voor dood 3 joggers EEG-weg

  1. Das knap, een militair met legaal pistool krijgt dezelfde straf als iemand die illegaal met een auto 3 mensen vermoord, dus als je meer mensen vermoord krijg je een mindere straf. Dat brengt mij op een idee om maar eens een hele groep corupten uit te schakelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *