30 C
Willemstad
• zondag 24 september 2023

PBC | Postuum erepenning voor Jan Zwartendijk: de man die duizenden joodse levens redde met Curaçaose visa

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Demissionair premier Mark Rutte heeft afgelopen donderdag een erepenning voor Menslievend Hulpbetoon in goud uitgereikt aan de nabestaanden van Jan Zwartendijk. Zwartendijk, voormalig Philips-directeur...

PBC | Afvalkoningin Frouwkje Smit maakt Haute Couture uit Nederlands en Curaçaos’ afval

Persbureau Curacao AMSTERDAM – Kunstenaar Frouwkje Smit transformeert weggegooid afval in koninklijke Haute Couture. Als de Afvalkoningin gebruikt ze versleten paraplu’s, plastic zakken en meer om niet alleen...

ParadiseFM | Curaçao gezakt op Fifa ranglijst

Het Curaçaos voetbalelftal is gezakt op de Fifa ranking. Daar staat het nu op de 90e plaats. De selectie van interim-bondscoach verloor deze maand nog twee wedstrijden...

ParadiseFM | Kunneman weg bij VanEps

De bekende advocaat Frank Kunneman is zijn eigen kantoor begonnen. Dat meldt het Antilliaans Dagblad. Kunneman is na bijna een kwart eeuw niet langer werkzaam bij VanEps....

NTR | Jongeren helpen mee met koraalherstel

  Melissa Stamper Fundacion Parke Nacional Aruba (FPNA) wil het koraal op Aruba herstellen. Hiervoor worden de komende tijd 400 kunstrifstructuren in beschermde mariene gebieden geplaatst om meer onderwaterleven...

CC | Public Prosecution Service confirms ongoing criminal investigation into Ennia

WILLEMSTAD - The Public Prosecution Service has initiated a criminal investigation into the insurance company Ennia and individuals affiliated with Ennia. The report filed by the Central Bank...
- Advertisement -spot_img

Volle agenda Staten in gerenoveerde vergaderzaal

HomeMediaVolle agenda Staten in gerenoveerde vergaderzaal

statenzaalWILLEMSTAD — De Staten van Curaçao komen volgende week voor het eerst samen voor een serie vergaderingen in de gerenoveerde vergaderzaal aan het Wilhelminaplein. De Statenleden hebben sinds 10-10- ’10, de start van het nieuwe land Curaçao, nog nooit eerder in deze zaal vergaderd. Maar na een grondige renovatie zal de zaal aanstaande maandag dus officieel in gebruik worden genomen.

De Staten hebben volgende week een overvolle agenda.
De vergaderweek begint met de voortzetting van een Centrale Commissie-vergadering waarin de Staten in debat zullen gaan met leden van de Raad van Commissarissen en de directie van nutsbedrijf Aqualectra. Ook Financiën-minister José Jardim (namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran) zal bij deze vergadering aanwezig zijn.
Er zal over de financiële situatie van het bedrijf worden gesproken.
Deze vergadering betreft de voortzetting van een eerdere bijeenkomst, die op 20 februari werd geschorst en maandag om negen uur ‘s ochtends wordt hervat.
De vergaderweek wordt voortgezet op de dinsdag met een openbare vergadering waarin de parlementsleden in debat zullen gaan met minister Jeanne-Marie Francisca (Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, PS).
Het betreft hier een vergadering die door de voltallige oppositie is aangevraagd.
De oppositiefracties willen met de minister in debat gaan over het sociaal beleid van de regering en het functioneren van haar ministerie.
Deze vergadering begint om 1 uur ‘s middags.
Op woensdag komen de Staten bijeen voor een openbare vergadering over het Unicef-rapport: De situatie van kinderen en jongeren op Curaçao.
De vergadering is aangevraagd door de Statenleden

  • Elmer ‘Kadè’ Wilsoe (PS),
  • Humphrey Davelaar (PNP),
  • Alex Rosaria (Pais) en
  • Zita Jesus-Leito (PAR).

Het Unicef-rapport zal worden besproken met de ministers Francisca, Irene Dick (Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport, PS) en Bernard ‘Ben’ Whiteman (Gezondheid, Milieu en Natuur, PS).
De aanvragers willen dat de regering aangeeft wat haar beleid is ten aanzien van dit rapport. Deze vergadering staat gepland voor vier uur ‘s middags.
Het onderwerp consensus- Rijkswetten en het standpunt van de regering ten aanzien van het besluit van september 2010 om tot beeindiging van deze wetten te komen, staan op de agenda van een openbare vergadering die op donderdag 15 mei staat gepland.
Deze vergadering werd aangevraagd door de fracties van de MFK en de MAN, die om de aanwezigheid van premier Ivar Asjes (PS) hebben gevraagd.
De bijeenkomst vangt aan om negen uur ‘s ochtends.
De vergaderweek van de Staten, de eerste in het oude/nieuwe onderkomen, wordt afgesloten met de hervatting van een vergadering die eerder dit jaar, op 23 januari, werd geschorst.
Op de agenda van deze bijeenkomst stond een bespreking met de minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) over de laatste ontwikkelingen op onderwijsgebied.
Deze vergadering zal nu op 16 mei worden voortgezet om negen uur ‘s ochtends.

Naschrift

Oproep

Geïnteresseerden die de gerenoveerde vergaderzaal willen bezichtigen, worden opgeroepen om dit vanaf volgende week te doen. De zaal aan het Wilhelminaplein zal volgende week maandag voor het eerst na lange tijd weer in gebruik worden genomen. Mensen die de vergadering willen volgen kunnen dit doen op de publieke tribunes. De vergaderingen zijn ook rechtstreeks te volgen via Radio Direct Life 92.1 FM. Een rechtsreeks beeldverslag via internet, livestreaming, zal voorlopig niet mogelijk zijn vanuit de vergaderzaal. Het nieuwe systeem dat dit mogelijk moet maken zal pas over zes weken klaar zijn, aldus de Staten.

Bron: Amigoe

 

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties