27 C
Willemstad
• zaterdag 1 oktober 2022

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

Volkskrant | Donald en Melania Trump besmet met coronavirus

Michiel van der Geest

Donald en Melania Trump zitten nu in quarantaine | REUTERS

De Amerikaanse president Donald Trump (74) en zijn vrouw Melania zijn besmet met het coronavirus. Dat maakte Trump vrijdagochtend bekend via Twitter.

Trump schrijft onmiddellijk aan het herstelproces te beginnen en er ‘SAMEN’ uit te zullen komen. Volgens de arts van de president maken Trump en Melania het ‘op dit moment goed’. Hij verwacht dat Trump zijn taken kan blijven uitvoeren.

Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen zijn voor de verkiezingscampagne: Trump hoopt over 33 dagen op 3 november te worden herkozen als president. Voorlopig zal hij geen campagnebijeenkomsten kunnen houden, en het hangt van het ziekteverloop af hoe lang hij in quarantaine zal moeten. Met zijn leeftijd behoort Trump tot de risicogroep. Van alle Amerikanen die zijn overleden zijn acht op de tien slachtoffers ouder dan 65 jaar. In de Verenigde Staten zijn tot nu toe 207 duizend mensen aan de gevolgen van het virus overleden.

Donderdagavond zei Trump (74) nog op een politiek diner dat het einde van de pandemie ‘in zicht’ is. ‘We zijn op weg om voor het eind van het jaar een vaccin te hebben ontwikkeld en verspreid, en misschien zelfs substantieel eerder.’ Het komende jaar, aldus Trump, wordt ‘één van de geweldigste jaren uit de geschiedenis van ons land’.

De Amerikaanse president heeft in het verleden meermalen de gevaren van het virus gebagatelliseerd. Zo voorspelde hij dat het virus vanzelf zou verdwijnen, vroeg hij zich af of bleekmiddel een effectieve behandeling zou kunnen zijn, en bezwoer hij dikwijls dat het virus onder controle was.

Zijn opponent Joe Biden twitterde enkele uren voordat bekend werd dat Trump het virus heeft nog dat ‘Trump er alles aan zal doen om af te leiden van het feit dat hij faalde in de Covid-aanpak’.

Het nieuws van Trumps besmetting zorgt voor onrust onder beleggers in New York. Na bekendmaking van het nieuws gingen de openingsindicatoren, de zogeheten futures, flink omlaag. De futures wijzen nu op koersdalingen bij het begin van de handel op Wall Street op vrijdag tot 1,5 procent.

Eerder vannacht werd al bekend dat de president in quarantaine de testuitslag afwachtte nadat zijn naaste adviseur Hope Hicks positief op het virus was getest. Zij reisde deze dinsdag nog met hem naar het presidentskandidatendebat, en vloog woensdag aan boord van Air Force One naar en van een campagnebijeenkomst in Minnesota. Ook zat ze bij hem in de helikopter die hen terug naar het Witte Huis vloog.

Hicks kreeg, volgens Bloomberg News, de organisatie die het nieuws als eerste naar buiten bracht, tijdens de bijeenkomst in Minnesota last van klachten. Op de terugweg zou ze zich hebben afgezonderd in Air Force One, het presidentiële vliegtuig.
Hope Hicks gaat aan boord van Air Force OneBeeld AFP

Trump gaf gisterenavond een interview aan Fox News waarin hij het ‘verschrikkelijke’ nieuws bevestigde, waarmee hij doelde op Hicks’ besmetting. Hij leek in het gesprek de bron van de infectie te leggen bij soldaten en politie-agenten. ‘Het is heel lastig als je in de buurt bent van soldaten, luchtofficieren, mariniers en politieagenten – en ik ben heel vaak bij hen – om als ze naar je toekomen te zeggen: ‘blijf weg, blijf weg’.’ Hicks is een ‘heel warm persoon’, zei Trump, en de soldaten en agenten ‘willen ons constant knuffelen omdat we zo veel goede dingen voor ze hebben gedaan’.

Hicks is één van de weinige adviseurs van Trump die nog regelmatig met een mondkapje wordt gezien, ook in overleggen tussen adviseurs van de president. De verkiezingsbijeenkomsten van Trump trekken regelmatig duizenden bezoekers, waarbij mondkapjes nagenoeg afwezig zijn. Ook Trump draagt ze bijna nooit.

Op Fox News zei Trump al te verwachten dat hij snel de uitslag van de test zal krijgen. De president is niet de eerste wereldleider die het virus oploopt. Eerder raakte ook de Braziliaanse president Jair Bolsonaro besmet. De Britse premier Boris Johnson moest zelfs op de intensive care worden opgenomen. Beide mannen zijn inmiddels al lange tijd gewoon weer aan het werk.

Bron: Volkskrant

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. @Knoek Koe:
  Je doet je naamgeving eer aan “Koe”….
  Eerst de lokale familieleden hier er uit trappen, en vervolgens je eigen slimme vrouw, je schoonzoon, je dochter, je weet ik veel welke andere familieleden ervoor in de plaats benoemen…..
  Jij zou je eigen kalf en ander vee benoemen denk ik. (Kun je een ezel als vee bestempelen denk je?)
  Over nepotisme gesproken.

 2. Kon Tromp hier maar een paar businessen runnen,

  er is van alles mis met zijn manieren, uiterlijk, haarkleur, omvang, huwelijk, politiek maar hij zou de toko’s hier op deze rock vele malen beter runnen, en al die familieleden er uittrappen die geplaatsts zijn door die blaaskaken van “kanjers” die hier de lakens uitdelen aan de top en niet van Repliek of commentaar gediend zijn.,

  Nu hebben we een domme nepotist als Min Fin, instituten als de Giro, Ennia, CBCS vol problemen , APC, Aqualektgraag, gaten met stukjes weg ertussen, een belastingdienst die niet functioneert, PSB, UTS die niet meer van ons is, Insel air waar 30 miljoen in verdween..

 3. The best of luck and good health to you, Mr. President Trump.
  Curacao thanks you for all your great work (it’s very great work) and cheers for you!

 4. Leuk bedacht Trump. Als je ver achter staat in de pools kun je proberen door medeleven je achterstand te verkleinen en als dat niet helpt met corona als argument de verkiezingen te frustreren cq uit te stellen. Of durf je geen 2e confrontatie met Biden meer aan.
  Je hebt de afgelopen 4 jaar zoveel onzin verkondigd dus waarom zal dit geen fake bericht zijn.

 5. Jeez Donald, you’re 73, obese, not the most popular individual on the int’l scene, massively in debt, the IRS on your ass, near bankrupt, your businesses losing money….. and now this…..
  Seriously, Beelzebub is trying to tell you something.

 6. Yez vervelend dit. Maar misschien gloort er hoop aan de horizon. Trump raadde in het begin van de pandemic aan om bleach te drinken, waarna overigens veel mensen stierven. Misschien heeft het op hem een beter ’ effect.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -