VK | Reisadvies Venezuela aangepast: alleen noodzakelijke reizen

Voedsel is schaars en daarom op rantsoen en het risico op onrust en demonstraties is groot. | AFP

Voedsel is schaars en daarom op rantsoen + risico op onrust en demonstraties is groot

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vrijdag het reisadvies voor Venezuela aangepast. Reizen naar steden en dichtbevolkte gebieden wordt ontraden. Het advies is om daar alleen naartoe te gaan als het strikt noodzakelijk is. Reden is de toegenomen criminaliteit in Venezuela.

Het land verkeert in een economische en politieke crisis. Voedsel is schaars en daarom op rantsoen en het risico op onrust en demonstraties is groot. Afgelopen week waren er al plunderingen van winkels. De weg tussen het vliegveld en het centrum van de hoofdstad Caracas is ‘zeer gevaarlijk’, meldt de rijksoverheidsdienst op de website.

Gewelddadige demonstraties

Lees ook: Met noodtoestand zet president Venezuela verhoudingen verder op scherp

De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft de algemene noodtoestand uitgeroepen, bedreigt fabriekseigenaren met arrestatie en houdt komend weekend grootschalige militaire oefeningen. Volgens de socialistische autocraat zijn de maatregelen nodig om de economische crisis het hoofd te bieden en het land te beschermen tegen een buitenlandse invasie.

Voor zaterdag staan in de hoofdstad Caracas demonstraties gepland, die gewelddadig kunnen verlopen. Ook trainen vrijdag en zaterdag een half miljoen militairen in opdracht van president Nicolás Maduro. Volgens hem is er sprake van buitenlandse dreiging. Dinsdag klaagde Maduro over Amerikaanse spionagevliegtuigen die het luchtruim van Venezuela zouden schenden. De militaire oefening is de grootste ooit in het land.

Reizigers kunnen beter uit de buurt van de demonstraties blijven, met name in de steden. Verder moeten ze rekening houden met schaarste van voedsel, water en elektriciteit. Ook wordt de reizigers op het hart gedrukt niet te reizen naar de grens met Colombia vanwege toegenomen spanningen tussen de twee landen.

Bron: Volkskrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *