30 C
Willemstad
• zondag 25 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Verzoek aan Statenleden voor ratificatie verdrag gehandicapten

HomeMediaVerzoek aan Statenleden voor ratificatie verdrag gehandicapten

Save our Youth Curaçao wil einde discriminatie

Save Our Youth CuraçaoWILLEMSTAD — De stichting Save Our Youth Curaçao verzoekt de Staten om het verdrag inzake de rechten van personen met een handicap van de Verenigde Naties aan te nemen. In een brief aan Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco (Pais) roept de organisatie de Staten op om het verdrag unaniem aan te nemen.

Advertentie

Volgens bestuurslid Ringo Harrigan wil zijn stichting dat alle kinderen, dus ook gehandicapten, gelijke kansen krijgen om zich te ontwikkelen.
De stichting predikt een einde aan discriminatie en sociaal racisme tegen gehandicapte jongeren en wil meer activiteiten voor deze groep.
Het verdrag inzake rechten van personen met een handicap staat een menswaardig bestaan voor voor deze groep.
Het werd op 13 december 2006 door de Verenigde Naties aangenomen en is inmiddels door meer dan 100 landen ondertekend en geratificeerd.
Nederland ratificeerde de wet in 2007, nu wil de stichting Save Our Youth Curaçao dat ook het autonoom Curaçao dit verdrag gaat ratificeren.
In een begeleidend schrijven bij het verdrag somt de stichting op wat zij met accordering van het verdrag feitelijk willen bereiken.
Het gaat hierbij om een einde aan discriminatie van gehandicapte mensen, geen racisme, geen uitsluiting, geen intimidatie en bedreiging, maar ook geen beperking op transport en dat gehandicapte mensen geen ‘eigendom’ mogen zijn of worden van instituten of organisaties en dat zij vrij zijn om zich te kunnen ontwikkelen.
De stichting is sinds 2009 actief en krijgt geen subsidie.
Volgens Harrigan moet hij zelf alles bijeenschrappen om de activiteiten van Save Our Youth Curaçao te kunnen organiseren en financieren.
De stichting heeft de grootste mogelijke moeite om in contact te treden met de lokale autoriteiten, aldus Harrigan.
Zo liggen tal van verzoeken voor projecten van de stichting al jaren te wachten op antwoord van de regering.
Een voorbeeld hiervan is een project om een deel van de Caracasbaai te bestemmen voor therapie en recreatie van gehandicapte jongeren.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties