27 C
Willemstad
• zaterdag 18 september 2021 06:53

Laatste reacties

- Advertentie -

Vertrek Sulvaran laat PAR verslagen achter

Gele partij naar oppositie

WILLEMSTAD — Het vertrek van Glenn Sulvaran is bij de PAR keihard

.

aangekomen. Het Statenlid besloot zich gisteren van de fractie van zijn partij af te scheiden en door te gaan als onafhankelijk Statenlid, en schaarde zich als zodanig achter de intentieverklaring die de partijen PS, Pais en PNP met elkaar waren overeengekomen.Voor de camera’s van de nationale tv-zender gaf de vicevoorzitter van de PAR, Armin Konket, gisteravond aan dat de partij het vertrek van en de breuk met Sulvaran niet had zien aankomen. Sulvaran brak met de PAR, waarvoor hij sinds haar oprichting actief is geweest, zonder het bestuur hiervan op de hoogte te stellen.
Sulvaran was niet zomaar een lid van de PAR.
Hij was jarenlang een van de bepalende gezichten op de kandidatenlijst van de gele partij.
Ook was hij degene die een belangrijke rol speelde in campagnes.Sulvaran maakte steevast deel uit van het campagneteam in aanloop naar verkiezingen.
Dat juist hij nu met de PAR heeft gebroken is hard aangekomen.
Maar vooral de manier waarop dit is gegaan heeft voor veel vraagtekens gezorgd.
Volgens Konket, een van de PAR-onderhandelaars met PS, Pais en PNP, leek er lange tijd geen vuiltje aan de lucht.
Omstreeks half twee werden de onderhandelingen onder leiding van informateur Glenn Camelia geschorst.
Afgesproken was dat Camelia om drie uur weer contact zou opnemen.
Om drie uur nam Camelia contact op met de PAR-onderhandelaars, die aangaven bereid te zijn om het woord transitiekabinet in de intentieverklaring met de drie andere partijen te gebruiken, in plaats van het gewraakte woord takenkabinet, dat een dag eerder aanleiding was voor de PAR-partijraad om de intentieverklaring in eerste instantie af te keuren.
Camelia verklaarde dat hij contact op zou nemen met de andere onderhandelende partijen, aldus Konket.

“Maar hij deed dit pas iets voor zessen om aan te geven dat de andere partijen het voorstel van de PAR hadden afgewezen.”

- Advertentie -

Overigens is het woord transitiekabinet, volgens de eigen verklaring van de informateur na het indienen van zijn eindverslag bij de waarnemend gouverneur, wel in de intentieverklaring terechtgekomen.
Terwijl de PAR aan het wachten was op een telefoontje om te vernemen – zoals eerder was afgesproken – waar en hoe laat de politiek leiders van de vier partijen de intentieverklaring zouden ondertekenen, bleek dat het document al was ondertekend door elf Statenleden, aldus Konket.
En hieronder zat tot PAR’s grote verbazing ook hun ‘eigen’ Sulvaran. In eerste instantie werd gedacht dat Sulvaran, vooruitlopend op de ondertekening door de rest van de PAR, het document had ondertekend, maar al gauw bleek dit niet te kloppen.

Bezorgde PAR-leden verzamelden zich gisteravond voor een spoedvergadering bij het partijgebouw aan de Fokkerweg.
In een verklaring stelde Konket dat de gele partij ‘verrast’ en teleurgesteld’ en ook overvallen was, en dat zij op dit moment voor de oppositiebanken kiest.
Volgens Konket had de PAR geen enkele aanwijzing voor de aanstaande breuk met Sulvaran en zou de partij hem benaderen om zo achter de motieven voor de breuk te komen.

 Verdeeldheid

De beslissing van Glenn Sulvaran om met de PAR te breken en om als onafhankelijk Statenlid de intentieverklaring met PS, Pais en PNP te ondertekenen, is ingegeven door zijn wens dat er een einde moet komen aan de verdeeldheid tussen Ja en Nee op het eiland. Dit verklaarde Sulvaran’s broer en tevens hoofdredacteur/directeur/eigenaar van ochtendkrant Vigilante, Merril (Lilo) Sulvaran, gisteravond op TeleCuraçao.
Hij verklaarde dat zijn broer niet in zal gaan op mogelijke emotionele reacties van de PAR, maar dat de actie van zijn broer was ingegeven door zijn wens voor rust en vrede op het eiland.

 

- Advertisement -

 

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Rijksoverheid | Sluiting drugspanden op de BES-eilanden

De gezaghebbers van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) constateren een toename in drugshandel vanuit woningen en lokalen. Nu ontbreekt vaak de wettelijke grondslag...

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...
- Advertentie -