Vertaling toespraak Marvelyne Wiels over haar broer Aubert

Vertaling video Marvelyne Wiels in het Nederlands

WILLEMSTAD – Afgelopen zaterdag sprak gevolmachtigd minister, Marvelyne Wiels, op de wekelijkse partijebijeenkomst van Pueblo Soberano. Daarbij haalde zij fel uit naar haar broer Aubert. Hierboven kunt u het filmpje zien, met de Nederlandse vertaling hieronder:

Marvelyne Wiels: Soberanon, goeienavond, wij zijn er. Met Kade (Wilsoe) heb ik geen problemen met de waarheid. En wie daar niet van houdt, die komt niet binnen.

Er zijn mensen die liegen, ze worden net karkassen; ze krijgen horens, zij zijn zieke mensen; er zijn geen medicijnen voor hen om gekke dingen te doen. Ze lopen in een groep, zijn emotioneel en mentaal zwak; ze hebben een emotionele diarree.

Maar ik ben geen pamper voor hen; ik heb het nooit geaccepteerd en ik doe het ook nooit. Als je een man bent dan kom je naar mij. Je weet waar ik te bereiken ben, maar je weet dat je niet kan komen.

(Marvelyne bedoelt hier hoogstwaarschijnlijk mee dat de vriendin van Aubert onlangs op haar af is gekomen, i.p.v. dat Aubert zelf de confrontatie met haar opzoekt, zie hier red.)

Ik ken jouw zaak wel. Ik roep jou: kom op, zoals ik op 7 december 2012 heb uitgeroepen, heb ik een mail gestuurd voor Helmin en Werner. Je hebt niet geantwoord, omdat je weet dat ik weet. Je weet dat ik veel meer weet dan dat, daarom moet je in de duisternis blijven leven. Je moet in de schaduw blijven leven.

Je moet telkens weer Helmin opnieuw vermoorden. Maar ik neem het niet, want ik ben geen Helmin. Hier speelt jouw nummer in alle loterijen, telkens komt jouw nummer uit. Ik zeg je, ik ben meer vrouw dan een vrouw, ik ben meer vrouw dan jij een man bent, en ik ben meer vrouw dan een vrouw die jij kan krijgen.

Daarom moet je blijven kruipen, straks doet je auto het niet, ga kijken wie jou kan helpen. Ze hebben jou iets gegeven, een partijgebouwtje, welke kant ga je nu op? Want je heb alle plekken voor jou gesloten, overal is voor jou dicht, en je loopt te liegen over mensen. Je gebruikt zwakke mensen omdat je weet dat je geen poot hebt om op te staan.

(Marvelyne doelt hiermee hoogstwaarschijnlijk op Betty da Fonte en Rutmilla Martina, de vriendin van Aubert, red.),

Je moet met de vijand blijven slapen, want jullie weten van elkaar.

(Marvelyne refereert hiermee hoogstwaarschijnlijk naar het interview dat Aubert Wiels op de vierde dag van het proces heeft gegeven aan journalist Dick Drayer, je bent met de vijand gaan praten…Dick Drayer is namelijk haar vijand, en Aubert heeft zich op dag 4 laten interviewen door Dick, zie hier, red.).

Je kan wel iemand vergeven, maar Helmin is niet zomaar gestorven. Jij doet alsof hij is opgestaan en dood is gegaan. Niets is volgens jou gebeurd toch? Als je vandaag A praat, dan moet je zorgen dat je volgende week ook A praat. Je kan niet vandaag A praten, morgen B praten en over een week C. Blijf consequent, hou op met liegen, hou op met interessant te spelen, want jij weet dat iedereen weet dat jij niks voorstelt.

Jij gelooft dat hij zomaar is doodgegaan, hij is doodgevallen bij de Pier. Je moet consequent blijven, jij vergeeft, want Wiels is zomaar opgestaan en doodgevallen bij de Pier. Dus voor jou is Wiels gewoon doodgevallen bij de Pier, dus jij vergeeft iedereen.

(In het publiek wordt geroepen: “manteca = je bent zo zwak als een bakje zachte boter”, red).

Ik heb je, je weet dat ik je heb, voor een heleboel jaren, jij weet dat ik weet dat ik wel Soberano ben, ik geloof wel in Helmin Wiels, ik heb wel van Helmin Magno Wiels gehouden, ik had wel een goede band met hem.

Je doet wat je wilt, 1 ding weet ik, dat Kooyman (vergelijkbaar met de Gamma op Curaçao) morgenochtend om 7 uur geopend is, ga je touw halen.

Bron: Persbureau Curaçao
Zie ook: Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

 

2 Reacties op “Vertaling toespraak Marvelyne Wiels over haar broer Aubert

  1. ik heb diepe medelij met de medewerkers van het Curacao huis!!

  2. Wat een ongelooflijk domme b*tch…
    Ze heeft het verstand van een regenworm.
    triest om deze dame zoveel domheid te horen uitkramen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *