30 C
Willemstad
• zaterdag 21 mei 2022 18:59

Laatste reacties

- Advertentie -

Verschillende herdenkingen van moord Helmin Wiels

Eerbetoon aan WielsWILLEMSTAD — Aanstaande maandag 5 mei is het precies een jaar geleden dat PS-leider en Statenlid Helmin Wiels op het strand van Marie Pampoen werd vermoord.
Op en rondom deze dag zijn er in de komende dagen verschillende activiteiten om de vermoorde politicus te eren.
Zowel de overheid, als zijn eigen partij en de nieuwe politieke beweging van Helmin Wiels’ broer Aubert Wiels, 1 Tim Magno, zullen activiteiten houden.

Het officiele programma van de overheid start morgen.
Van vijf tot half zeven ‘s avonds wordt er op het Wageningenplein in Steenrijk een ceremonie gehouden, waarbij het plein een nieuwe naam zal krijgen.
Het plein zal de naam Plasa Helmin Magno Wiels, Lider i Konsientisado di Pueblo (leider en bewustmaker van het volk) gaan dragen.
Er zijn toespraken gepland van premier Ivar Asjes (PS), partijgenote en minister Irene Dick (Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport) en van de zoon van Wiels, Helmin Wiels jr.
Een dag later op 5 mei tussen zes uur ‘s middags en acht uur ‘s avonds zal de weg vanaf de rotonde bij Julianadorp tot en met de Aqualectra-Centrale bij Rif de naam Helmin Magno Wiels Boulevard krijgen.
De ceremonie hiervoor vindt plaats bij de Plasa Angel Job bij de Isla Bèrdè.

- Advertentie -

De activiteiten van de partij van Wiels, Pueblo Soberano (PS), sluiten aan op het officiele programma van de overheid, aldus partijvoorzitter Edward Joseph.
Op 4 mei houdt de partij een bijeenkomst bij de Pier in Marie Pampoen die om vier uur van start zal gaan.
Er zal een mis worden gehouden, waarna aanhangers en sympathisanten van de partij in een optocht naar het Wageningenplein zullen lopen om zich te voegen bij de activiteiten aldaar.
Een dag later komen de aanhangers en sympathisanten van de PS om vijf uur ‘s middags bijeen bij het Tula-monument te Rif.
Daar zullen partijvoorzitter Joseph en fractievoorzitter van de PS-fractie Melvin ‘Mac’ Cijntje een toespraak houden, waarna de aanwezigen zich in een optocht naar de Plasa Angel Job zullen begeven.

1 Tim Magno houdt haar eigen activiteit om Wiels te eren.
Op maandag 5 mei begint er om half zeven een kerkdienst in de Kathedraal van Pietermaai.
Na de kerkdienst zal er een mars van start gaan richting de pier van Marie Pampoen.
De mars heeft van de organisatoren de naam Lus pa Klaridat i Hustisia (Licht voor helderheid en Justitie) meegekregen.
Bij de pier aangekomen zullen verschillende personen, waaronder familie en vrienden van de vermoorde Wiels, het woord voeren.

Bron: Amigoe

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

 1. Later vragen je kleinkinderen, “Opa, wie was die Wiels, waar pleinen en wegen naar genoemd zijn?”

  Hij kreeg 16090 stemmen bij de Statenverkiezingen in 2012. Dat is bij lange na geen meerderheid hoor, maar met 18,5% vond men het wel toch indrukwekkend.

  “Wat had hij gedaan om zoveel stemmen te krijgen, opa?”

  Hij kreeg die stemmen met oproer geluiden over slavernij, tegen makambas, Nederland, het Koninkrijk, Justitie, Centrale Bank, de pers, het RK schoolbestuur, CTEX, en ga zo maar door. Met Wilsoe hielp hij dos Santos, de gokbaas, om te proberen zijn geld vrij te krijgen en hij kostte het land veel geld aan pensioenen van alle ministers die hij steeds maar een paar maanden liet zitten. Hij werkte samen met Schotte, kun je nagaan! En met Asjes die het parlement niet meer liet functioneren om Schotte te redden.

  “Maar wat heeft hij dan echt gedaan waar het volk wat aan had?”

  Tja, dat is lastig. Er is jaren gevraagd naar het lijstje van zaken die Wiels echt heeft bereikt; concrete resultaten. We vonden alleen zijn uitspraken van zijn liefde voor het eiland, zijn beloften, zijn rethoriek.

  Het volk had behoefte aan een held en dat hebben ze ervan gemaakt.
  Ieder volk heeft dat recht, we moesten tenslotte ERGENS in geloven.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | ‘Curaçao deporteert Venezolanen als toerist’

Persbureau Curacao Zes Venezolaanse mannen die op Curaçao vast zitten omdat ze zonder papieren binnen probeerden te komen worden worden vandaag als toerist naar Panama gestuurd, maar in...

PBC | Ajax wint met 1-5 van Team Curaçao

Persbureau Curacao Ajax heeft het oefenduel met Team Curaçao ruim gewonnen. Christian Rasmussen was man van de wedstrijd. Mede door vier doelpunten van de Deen en een serie...

PBC | Verbond van protestantse voorgangers vindt overheid medeplichtig aan misbruik van vrouwen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het verbond van protestantse voorgangers APK protesteert tegen de plannen van de overheid om prostitutie te faciliteren in Campo Alegre. Ze zou daarmee medeplichtig...

Opinie Jeff Sybesma | Dag van de biodiversiteit

Opinie Dr. Jeff Sybesma | “Building a shared future for all life” Bios betekent in het Latijn: leven. Biodiversiteit betekent dus de verscheidenheid aan leven. Maar wat is...

NU | Ajax dankzij uitblinker Rasmussen en Ihattaren ruim langs Curaçao in oefenduel

Ajax heeft een vriendschappelijke wedstrijd tegen Curaçao in de nacht van vrijdag op zaterdag (Nederlandse tijd) zonder problemen gewonnen. De Amsterdammers waren dankzij uitblinker Christian Rasmussen en...

Telegraaf | JA21 wil opvang veiligelanders verplaatsen: ’Asielzoekers naar Curaçao’

Valentijn Bartels en Niels Rigter Den Haag - Nederland moet de asielprocedure voor asielzoekers uit veilige landen verplaatsen naar het Caribisch deel van het koninkrijk. Dat voorstel doet...
- Advertentie -
- Advertentie -