28 C
Willemstad
• donderdag 13 juni 2024

Telegraaf | Dit zijn alle ministers in het nieuwe kabinet-Schoof

Den Haag - De invulling van het nieuwe kabinet-Schoof wordt steeds duidelijker. Oud-Kamerlid Reinette Klever wordt door de PVV naar voren geschoven als minister voor Buitenlandse handel...

ParadiseFM | Colombia voert extreem zware beveiliging door voor VN-top

Colombia gaat rond de twaalfduizend militairen en politieagenten inzetten om de veiligheid te garanderen tijdens een top van de Verenigde Naties die van 21 oktober tot 1...

ParadiseFM | Muzikant op Sint Maarten doodgeschoten

Op Sint Maarten is een man doodgeschoten. Het incident vond plaats op Guana Bay Road rond kwart over negen dinsdagvond bij de ingang van het sociale woningproject...

ParadiseFM | Minister laat kartonopslag in Sans Souci opruimen

Op bevel van minister Silvania is gisteren de veelbesproken karton-scrap yard opgeruimd. Stapels karton en grote machines zijn verwijderd. Op 23 september vorig jaar gaf de minister...

ParadiseFM | Delegatie IMF praat met regering over economische ontwikkelingen

Een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds is op Curaçao voor besprekingen met de regering en verschillende andere organisaties. Gisteren was er een succesvolle ‘Courtesy Meeting’ met...

ParadiseFM | CASHA: Bezettingsgraad in mei iets hoger dan vorig jaar

De bezettingsgraad van kleine accommodaties op Curaçao die zijn aangesloten bij toerismeorganisatie CASHA was in mei van dit jaar iets hoger dan in april. Dat blijkt uit...
- Advertisement -spot_img

Verplicht pensioen in concurrentie aanbieden

HomeNieuwsVerplicht pensioen in concurrentie aanbieden

Door pensioenuitvoerders

pensioenWILLEMSTAD — Het verplichte basispensioen moet in concurrentie aangeboden worden door pensioenuitvoerders die onder toezicht staan van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) en die over een geldige licentie beschikken. Dat is een van de aanbevelingen in het eindadvies over het verplicht pensioen dat de Commissie Algemeen Werknemerspensioen afgelopen vrijdag heeft overhandigd aan de minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW), Sherwin Josepha (PS).

Volgens het eindadvies geeft dat een prikkel aan pensioenuitvoerders, zijnde ondernemingspensioenfondsen of levensverzekeraars, om het belang van de deelnemer steeds voorop te stellen.

“Daarnaast sluit dit aan bij de huidige situatie waardoor de invoering zo min mogelijk marktverstoring oplevert”

, aldus het rapport, dat nog aan de Raad van Ministers moet worden aangeboden.
In het aanbevolen scenario van de commissie wordt de verplichte pensioenregeling ingevoerd op 1 januari 2014.
Aanleiding tot het instellen van de commissie was een ministerieel besluit in januari vorig jaar om het huidige pensioenstelsel te herstructureren.
De commissie kreeg de opdracht een pensioenvoorziening te ontwikkelen die werknemers na hun pensionering in staat stelt om de regie op hun eigen bestaan te behouden.
Volgens cijfers uit 2012 bouwt momenteel zo’n 50 procent van de werkende Curaçaose bevolking geen pensioen op en ontvangt een significant deel van de gepensioneerde bevolking enkel AOV.
Vanwege onder meer de vergrijzing zal het AOV-fonds de komende twintig jaar cumulatief een tekort van 7,6 miljard gulden gaan vertonen.

Premiestijging
Het verplicht pensioen is bedoeld voor

‘iedereen die ter zake van hier te lande verrichte arbeid aan premiebetaling onderworpen is’

, zo staat er in het advies.
Hieronder vallen onder meer werknemers in loondienst, maar ook kleine zelfstandigen en zelfstandigen zonder personeel (ZZP’ers).
Andere onderdelen van het scenario dat de commissie opstelde zijn onder andere dat de premie gelijkelijk tussen werknemer en werkgever wordt verdeeld. In 2014 zou de premie 2 procent zijn waarbij de werknemer en werkgever allebei 1 procent bijdragen, oplopend met tweemaal een stijging van 0,5 procent per jaar tot 6 procent in 2018.
De premiegrondslag is het ‘pensioengevend inkomen’ dat bestaat uit twaalf maal het vaste brutosalaris per maand, eventueel vermeerderd met andere structurele beloningscomponenten.
Ook wordt uitgegaan van een economische groei van 1 procent per jaar over de komende twintig jaar met daardoor een veronderstelde salarisstijging van 2,2 procent per jaar. Hierbij is rekening gehouden met de invloed van verzwaarde premielasten op de koopkracht.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties