28 C
Willemstad
• vrijdag 19 augustus 2022

Laatste reacties

Actie Ontvanger gaat tweede dag in

 

Het personeel van de Ontvanger weigerde vanochtend voor de tweede dag het werk te hervatten.
Het personeel van de Ontvanger weigerde vanochtend voor de tweede dag het werk te hervatten.

WILLEMSTAD — Het actievoerend personeel van de Landsontvanger heeft vanmiddag om half drie een bijeenkomst met minister José Jardim (Financiën, namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran). Tijdens deze vergadering willen de stakers van de minister een garantie dat de extra toelage, waarvoor zij in aanmerking komen, niet zal worden teruggedraaid.

Een groot gedeelte van het personeel van de Ontvanger bevond zich vanochtend in het Abvo-gebouw te Brievengat.
Gisteren legden zij het werk neer uit protest tegen de aankondiging dat per 1 februari door de overheid een toelage, die zij sinds 2006 uitbetaald kregen voor het verrichten van werkzaamheden voor zowel het eilandgebied Curaçao als het land de Nederlandse Antillen, zou worden stopgezet.

Het personeel eiste een gesprek met hoofd Ontvanger Alfonso Trona en met vertegenwoordigers van het ministerie van Financiën.
Volgens Abvo-bestuurslid Gregory Wilson heeft er gisteren een gesprek plaatsgevonden tussen Trona en vertegenwoordigers van het ministerie van Financiën.

“In dit gesprek is aangegeven dat als de leiding van de Ontvanger aan kan tonen dat het personeel voldoende werkzaamheden verricht om in aanmerking te komen voor de extra toelage, de vertegenwoordigers de minister hierop positief zouden adviseren.
Maar wij willen een toezegging van de minister van Financiën dat hij dan ook daadwerkelijk tot betaling zal overgaan.
Maar deze toezegging is er nog niet.”

Het Abvo-bestuurslid stelt dat, mocht de overheid besluiten om de betaling van de extra toelage toch niet door te laten gaan, dit gevolgen zal hebben.

“De personeelsleden zullen alle extra werkzaamheden die ze verrichten en waarvoor zij niet meer betaald worden, dan meteen staken.
Maar zelfs de overheid kan niet van de ene op de andere dag besluiten om de uitbetaling stop te zetten.
Hier moeten minimaal drie maanden aan vooraf gaan.
Dat is in dit geval niet gebeurd.”

De stakers wisten een afspraak met minister Jardim te bedingen in de vroege middag.
Het was vanochtend bij sluiting van deze krant niet mogelijk om te achterhalen of de actie in afwachting van het gesprek zou worden beëindigd.
Rondom het middaguur zouden de vakbond en de stakers dit in een vergadering bespreken.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...