28 C
Willemstad
• donderdag 23 september 2021 01:56

Laatste reacties

- Advertentie -

Verlenging opdracht informateur Camelia

Glenn Camelia

WILLEMSTAD — Informateur Glenn Camelia heeft van waarnemend gouverneur Adèle van de Pluijm- Vrede verlenging van zijn informatieopdracht gekregen tot uiterlijk maandag 12 november. Camelia heeft gisteren conform zijn informatie-opdracht een tijdelijk verslag aan de gouverneur overhandigd.Camelia wilde vanochtend conform de afspraken met de gouverneur niets kwijt over wat er in zijn verslag aan de gouverneur staat.
Wel geeft hij aan dat het formatieproces niet moeilijk is, maar wel heel erg tijdrovend.
Camelia heeft in het kader van zijn informatieopdracht vanaf afgelopen zaterdag tot gisteren gesprekken gevoerd met diverse partijen.
Hij benadrukt dat in overleg met de gouverneur is besloten om de datum waarop hij zijn eindverslag moest indienen, maandag 5 november, te verlengen.
Nu is afgesproken dat Camelia uiterlijk de 12e zijn eindverslag zal indienen.

In de opdracht van de gouverneur aan Camelia werd hem gevraagd zo spoedig mogelijk te onderzoeken welke politieke partijen met één of meer zetels in de Staten bereid zijn een coalitie te vormen die recht doet aan de verkiezingsuitslag, steunend op een brede meerderheid in de Staten van Curaçao, blijk geeft van besef van urgentie in de aanpak van de uitdagingen waar het eiland voorstaat en bereid is en in staat is zich te committeren aan de uitvoering van een regeerprogramma met daarin maatregelen voor de komende jaren.

Het feit dat Camelia tot 12 november zijn eindverslag mag inleveren, houdt niet in dat hij dit verslag niet eerder zou kunnen overhandigen aan de gouverneur.
Over de inhoud van het voorlopig verslag van Camelia worden geen uitspraken gedaan.
Maar PSleider Helmin Wiels benadrukte gisteren tijdens een interview op Radio MAS99 geen probleem te zien om met Pais om de tafel te gaan zitten.
Het waren onder meer de uitspraken van Wiels die indertijd aanleiding waren voor toenmalig MAN en huidig Pais-Statenlid Cleopa om de steun voor de blauwe partij en de coalitie in te trekken.
Wiels stelde geen enkel probleem te hebben met Cleopa.

- Advertentie -

Wiels ging ook in op de controverse tussen zijn partij en de MFK.
De partij van MFK-leider Gerrit Schotte trok de steun voor de bereidwilligheidsverklaring met de PS en MAN in, omdat zij niet te spreken was over enkele uitspraken van Wiels.
Volgens de PSleider is de hele problematiek tussen zijn partij en de MFK gebaseerd op het feit dat beide partijen aanspraak maken op het premierschap.
Beide partijen kregen bij de verkiezingen van 19 oktober vijf zetels.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, September 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Kustwacht schiet illegale man op zee neer

De Kustwacht Caribisch gebied heeft gisteravond schoten gelost bij de aanhouding van een illegale boot in de wateren van Curaçao. Daarbij is een man gewond geraakt. De Kustwacht...

Nu.cw | Nederlandse regering reserveert 314 miljoen gulden voor Coho

In Den Haag werd gisteren de Rijksbegroting gepresenteerd. De gevolgen van het coronavirus zijn goed zichtbaar, ook op de Caribische landen in het Koninkrijk. De Nederlandse regering...

Nu.cw | Curacao Pride: ‘Hijs alsjeblieft de regenboogvlag tijdens de Pride-week’

De organisatie van de Curaçao Pride roept ondernemers, stichtingen en particulieren op om tijdens de Pride-week de regenboogvlag te hijsen of via social media hun steun voor...

Nu.cw | Nieuwe zittingsdatum voor de zaak-Girasol

Er zijn vier verdachten in de zaak-Girasol, waarbij het gaat om verdenking van het vervalsen van documenten, misbruik van subsidiegelden en witwassen bij de stichting Wit Gele...
- Advertentie -