30 C
Willemstad
• dinsdag 27 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Verkoop Rif Resort achter op schema

HomeMediaVerkoop Rif Resort achter op schema
 FOTO ARCHIEF
FOTO ARCHIEF

 

WILLEMSTAD — Het proces om tot de verkoop van de eigendommen van het Rif Resort Hotel te geraken, loopt twee maanden achter op schema. Volgens de tijdsplanning zou er per eind mei al duidelijkheid moeten zijn over de koper van het hotel. Maar volgens lid van de begeleidingscommissie Rif Resort en directeur van Rif Resort Hotel nv Jeroen Kibbelaar zal het schema in werkelijkheid ongeveer twee maanden vertraging oplopen.

De launch voor de zoektocht naar nieuwe kopers was gepland voor eind januari, maar daar zijn wij pas onlangs mee begonnen. Dat is dus twee maanden later”, zegt Kibbelaar.

De begeleidingscommissie Rif Resort voor de verkoop van de eigendommen van het Rif Resort Hotel nv te Parasasa is op 4 april officieel opgericht bij Landsbesluit.
Het Rif Resort Hotel is technisch failliet en de bedrijfsvoering ontbeert de basis van continuïteit, aldus het Landsbesluit.
Daarom wordt overgegaan tot verkoop van de eigendommen.
Drie van de leden in de commissie zijn voorgedragen door Rif Resort Hotel en vier leden door de regering.
Namens de regering zijn Ivan Kuster, Ludwig van Hoop, Steve Vanenburg en Mike Willem in de begeleidingscommissie benoemd.
Namens Rif Resort Hotel zijn dat John Jacobs, Arthur Rosaria en Jeroen Kibbelaar.
De commissie zal zorg dragen voor de begeleiding van een transparante verkoop van het recht van erfpacht van Rif Resort Hotel op twee percelen grond van 17.600 en 39.970 vierkante meter groot te Parasasa met het daarop gebouwde hotelcomplex bekend als Curaçao Marriott Beach Resort & Emerald Casino.
Ook moet de commissie een professionele adviseur met ervaring op het gebied van verkopen van hotels in het Caribisch gebied selecteren ten behoeve van de verkoop.
Zoals eerder gemeld is dat het Amerikaanse makelaarskantoor Ackman- Ziff Real Estate Group geworden.
Dit heeft al s geplaatst in lokale dagbladen.
Parallel aan het verkooptraject moet de commissie onderhandelingen voeren met Marriott International Inc, Marriott Curaçao nv en Marriott Worldwide Corporation over aanpassing van de huidige overeenkomsten voor het uitbaten van het hotel.
Marriott geeft echter aan alleen bereid te zijn deze overeenkomsten aan te passen bij een investering van 20 miljoen gulden in de hotelgebouwen, aldus het Landsbesluit.
De nieuwe eigenaar van Rif Resort Hotel moet voor deze investering opdraaien, aldus Kibbelaar, die verder aangeeft dat de minimale investering volgens het ‘property improvement plan’, dat door Marriott zelf is gemaakt, 15 miljoen dollar moet zijn.
De reden voor de heronderhandeling is dat onder de huidige overeenkomsten, die tot 2025 lopen, de kans nihil is dat er voldoende fondsen worden gegenereerd om de schuld aan het land terug te betalen.
Opzeggen van de overeenkomsten is geen optie, omdat dit slechts door het betalen van zeer hoge boetes kan gebeuren.
Volgens de administratie van het land is de vordering van het land op Rif Resort Hotel nv op dit moment 70 miljoen gulden, maar volgens de administratie van Rif Resort Hotel is dit 125 miljoen per eind 2013, zegt Kibbelaar.
Hij legt uit dat het verschil zit in het feit dat Rif Resort Hotel verplicht is om in de boeken de verschuldigde rente over de schuld ook te administreren.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties