26 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 01:40

PBC | Avondklok blijft, wel versoepeling

Persbureau Curacao Een besluit over de avondklok en plachi di dia wordt pas 30 april genomen, maar vanaf morgen mag er wel weer iets meer. Dat zegt demissionair...

PBC | Ongedocumenteerden kunnen ook bij SDK of WTC vaccineren

Persbureau Curacao Ook inwoners van Curaçao zonder geldige verblijfspapieren kunnen zich laten vaccineren. Dat hoeft niet persé bij de kliniek Salu pa Tur, waar ze al langer welkom...

PBC | Girobank-gedupeerden beschikken weer over hun geld

Persbureau Curacao Ruim 2000 Girobank-gedupeerden hebben vanaf vandaag weer beschikking over hun tegoed. GI-RO Settlement Holding is de partij die daarvoor zorg draagt in samenwerking met Girobank. Begin...

Democracy now! | Tuesday, April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Lichte versoepelingen voor restaurants en winkels

De lockdown, plachi di dia en avondklok om 19u blijven tot zeker 30 april van kracht. Vanaf morgen versoepelen de coronabeperkingen licht voor restaurants en winkels. restaurants mogen...
- Advertisement -spot_img
HomeVerkiezingen Curacao 2021ParadiseFM | ‘Blanco stem is ongeldige stem’

ParadiseFM | ‘Blanco stem is ongeldige stem’

Sommige mensen zien een blanco stem als een protest stem, maar het heeft geen invloed op de uitslag van de verkiezingen.

Bij de Electorale Raad zijn er de afgelopen dagen weer veel vragen binnen gekomen over de waarde van een blanco stem.

Ook tijdens de voorverkiezingen eind januari werd er veel blanco gestemd. Voorzitter Raymond ‘‘Pacheco’’ Römer legt vandaag uit in de EXTRA dat een blanco stem geen enkele kandidaat ten goede komt. Het wordt bij de stembiljetten gelegd die ongeldig zijn verklaard.

Sommige mensen zien een blanco stem als een protest stem, maar het heeft geen invloed op de uitslag van de verkiezingen. Morgen vinden parlementsverkiezingen plaats en mogen meer dan 116.000 mensen naar de stembus.

Bron: ParadiseFM

6 reacties

 1. @Ericlapas zegt: “…goed om te weten dat bespaart me een gang naar het stemlokaal…”
  Maar jij had eergisteren toch al moeten stemment?

 2. @Eric, Maar dat is in veel landen een probleem.

  Joe Biden is eigenlijk ook een beroepspoliticus die al 50 jaar in dat vak zit. Opvallend nooit wat bereikt en toch president geworden.

 3. ‘Blanco stem is ongeldige stem’, goed om te weten dat bespaart me een gang naar het stemlokaal. Als de bevolking massaal blanco zou stemmen, kan dat een boodschap aan politici of Nederland zijn dat er geen geloof meer is in deze politici.

  Het wordt tijd dat partijen zelf het fatsoen opbrengen en bepalen dat kandidaten niet meer dan 2 termijnen in het parlement mogen dienen.

  Het is vrij simpel we zien o.a. parlementariërs als Cleopa (tweede klas douaneambtenaar), Pik Pisas (tweede klas politieambtenaar), Plaet nooit een ander baan gehad, die nu beroeps parlementariër aan het worden zijn.

  Hierdoor gaat gewoon generaties verloren want veel parlementariërs zitten daar alleen voor de ‘paycheck’.

 4. Niet blanco stemmen. Ik hoop dat alle partijen 1 zetel behalen. Een deel van de zittende partijen er nog 1 zetel bij zodat de partijen ieder maximaal 2 zetels behalen. Zullen ze moeten samenwerken.

 5. Blanco stemmen.
  Nee geen invloed op zich maar wordt 1e meegeteld bij de opkomst
  2e hoe meer blanco, hoe duidelijker de
  boodschap dat men geen keus
  kan/wil maken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties