29 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 12:32

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | ‘Blanco stem is ongeldige stem’

Sommige mensen zien een blanco stem als een protest stem, maar het heeft geen invloed op de uitslag van de verkiezingen.

Bij de Electorale Raad zijn er de afgelopen dagen weer veel vragen binnen gekomen over de waarde van een blanco stem.

Ook tijdens de voorverkiezingen eind januari werd er veel blanco gestemd. Voorzitter Raymond ‘‘Pacheco’’ Römer legt vandaag uit in de EXTRA dat een blanco stem geen enkele kandidaat ten goede komt. Het wordt bij de stembiljetten gelegd die ongeldig zijn verklaard.

Sommige mensen zien een blanco stem als een protest stem, maar het heeft geen invloed op de uitslag van de verkiezingen. Morgen vinden parlementsverkiezingen plaats en mogen meer dan 116.000 mensen naar de stembus.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

6 reacties

 1. @Ericlapas zegt: “…goed om te weten dat bespaart me een gang naar het stemlokaal…”
  Maar jij had eergisteren toch al moeten stemment?

 2. @Eric, Maar dat is in veel landen een probleem.

  Joe Biden is eigenlijk ook een beroepspoliticus die al 50 jaar in dat vak zit. Opvallend nooit wat bereikt en toch president geworden.

 3. ‘Blanco stem is ongeldige stem’, goed om te weten dat bespaart me een gang naar het stemlokaal. Als de bevolking massaal blanco zou stemmen, kan dat een boodschap aan politici of Nederland zijn dat er geen geloof meer is in deze politici.

  Het wordt tijd dat partijen zelf het fatsoen opbrengen en bepalen dat kandidaten niet meer dan 2 termijnen in het parlement mogen dienen.

  Het is vrij simpel we zien o.a. parlementariërs als Cleopa (tweede klas douaneambtenaar), Pik Pisas (tweede klas politieambtenaar), Plaet nooit een ander baan gehad, die nu beroeps parlementariër aan het worden zijn.

  Hierdoor gaat gewoon generaties verloren want veel parlementariërs zitten daar alleen voor de ‘paycheck’.

 4. Niet blanco stemmen. Ik hoop dat alle partijen 1 zetel behalen. Een deel van de zittende partijen er nog 1 zetel bij zodat de partijen ieder maximaal 2 zetels behalen. Zullen ze moeten samenwerken.

 5. Blanco stemmen.
  Nee geen invloed op zich maar wordt 1e meegeteld bij de opkomst
  2e hoe meer blanco, hoe duidelijker de
  boodschap dat men geen keus
  kan/wil maken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -