25 C
Willemstad
• dinsdag 18 januari 2022 08:31

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | PNP: Chong blijft onze kandidaat-minister

PNP: uit interne screening blijken alle gegevens over Chong in orde zijn, zowel op fiscaal gebied als op justitieel gebied | Foto Nu.cw

De brief van oud-medewerkers van CBA Television, waarin zij waarschuwen dat PNP’er Ramoncito Chong ongeschikt zou zijn als toekomstige minister, lijkt vooralsnog weinig indruk te maken op de partijtop van de PNP. De partij blijft vierkant achter Chong staan en spreekt van ‘karaktermoord’.

“Voor PNP blijft Chong zonder twijfel een goede kandidaat voor de volgende minister van Economische Ontwikkeling”, schrijft partijleider Ruthmilda Larmonie-Cecilia in een reactie op de brief. “Juist vanwege zijn kennis en capaciteiten die hij al in het verleden heeft bewezen.”

De oud-werknemers van CBA Television openden onlangs de aanval op hun voormalige werkgever Chong in een brandbrief aan formateur Peterson.

“Met een strafblad, uitstaande schulden bij SVB, Belastingdienst, verhuurders en werknemers kan Chong onmogelijk minister worden”, schreven zij.

- Advertentie -

Maar de PNP-partijleider is niet onder de indruk en spreekt van ‘verschillende gerichte aanvallen om de formatie van een nieuwe regering te verstoren’. “De PNP heeft kandidaten voorgedragen die het hart op de juiste plaats hebben en de capaciteiten hebben om het werk goed te doen. Jammer genoeg zijn er krachten die alles op alles willen zetten om dit te verstoren.”

Larmonie-Cecilia geeft aan dat Chong alle feiten in de zaak CBA heeft voorgedragen aan de formateur en volgens haar staan die feiten haaks op de beschuldigingen van de voormalig medewerkers van CBA. Het tv-station waarvan, zo zegt de PNP-partijleider, Chong nooit eigenaar dan wel directeur zou zijn geweest.

“De heer Chong heeft geprobeerd een noodlijdend bedrijf dat al in grote moeilijkheden verkeerde toen hij op het toneel verscheen, te redden en wordt nu het slachtoffer van een situatie waarin hij zelf veel heeft moeten opofferen.” Voor de PNP-leider zou het hier dan ook gaan om een duidelijk geval van karaktermoord.

Bron: Nu.cw

- Advertisement -

Naschrift KKC

Lees de brief aan formateur Chester Peterson hier

- Advertisement -

Artikel delen

10 reacties

 1. Chong een goede kandidaat oor deze regering ja absoluut.
  Financieel heel bedreven in “verduister”(d)ingen.
  Hoe zat het ook al weer met al die palm bomen…
  Hij was toen ook al bedreven is het inzetten van dekmantel BV.s . en het duister maken van dingen.

 2. Gelukkig leven we nog in een recchtsstaat hier waar niet iedere dortsgek minister kan worden. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat de screening van de kandidaten op een integere wijze zal verlopen (en men gezien eerdere ervaringen nog voorzichtiger zal zijn) en deze figuur wordt afgeserveerd. Omdat zelfs iemand met slechts een functionerende hersencel dit al kon voorspellen moet onze Pisang hier een andere bedoeling mee hebben. Wellicht opnieuw een onderdeel van plan B ?

 3. Groot gelijk heeft de PNP!

  Vier jaren geleden was die Plet die valse aangifte deed tijdens het screeningsproces.

  Moet gewoon afgelopen zijn dat ieder dorpsgek als die hem/haar zint iemand een loer draait.

 4. Over lijken zullen ze gaan om op het “pluche” te komen, met of zonder integriteit of abiliteit.

  Er is niets veranderd! Allemaal overlopers in beide partijen.
  Maar één financiele misstap richting “zak” Cooper of “zak” Larmoney en de “kraantchie” di seng” gaat dicht LOL.

  Blijft een grote rotzooi, ja wat wil je, dezelfde boefjes in een nieuwe verpakking.

 5. PNP was verleden tijd dankzij de meerdere corrupte personen die daar rondliepen. Toch besloot het volk weer massaal op deze corrupte lui te stemmen.

  Hadden jullie nu echt iets anders verwacht?

 6. Natuurlijk is dat mens larmonie niet onder de indruk van wat die oud-werknemers cba hebben geschreven, zal haar ‘n biet wezen, zij heeft nu al d,r schaapjrs op het droge. chong heeft de kennis en capaciteiten om in de club tr blijven, heeft hij in t verleden al bewezen flinke push geweest ivm toerisme. Juist toen heeft hij gegraaid , fortuin aan overgehouden schaamteloze lui.

 7. Gisteren was Amerigo Thode (bekend als de rat) op Direct TV te zien. Hij was bezig om de geldigheid van de screeningstest te betwisten. Volgens Thode is het nooit langs de raad van state geweest.

  Dat de wet toendertijd is aangenomen om te voorkomen dat de MFK met schotte de staatskas plundert en onze staatsgeheimen aan het buitenland verkoopt, zal hem een zorg zijn.

  Deze zelfde Thode heeft ooit vragen over de beveiliging van Wiels in het parlement gesteld wetende dat hij het leven van Wiels in gevaar bracht.

  Weet niet wanneer deze ratten toegang tot de politiek hebben gekregen waarschijnlijk was het rond 10-10-10.

  Willen we wat van maken moet de politiek van deze ratten gezuiverd worden maar zolang de gouverneur blijft lachen en tekenen bij het kruisje gebeurt niets.

 8. Dat is logisch ons kent ons .
  Nog even , dan wordt hij misschien ook nog heilig verklaard .
  Ruth ban serio si
  Bo no tini otro , dat is het verhaal .

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | VPRO zendt ‘Atardi’ uit van Selwyn de Wind

Persbureau Curacao De VPRO zendt op donderdag 27 februari de documentaire ‘Atardi’ uit over het leven van Rudy Plaate. De film is gemaakt door Selwyn de Wind. Gedurende...

PBC | Opnieuw drie mensen op Curaçao overleden aan corona

Persbureau Curacao Voor de tweede dag op rij zijn er op Curaçao drie mensen overleden aan de gevolgen van corona. Het gaat om twee patiënten in het CMC...

Column Youp | Massaal muiten

Is die Stef Blok nou een handige politieke Harrie of gewoon een doortrapte achterbakse lafbek? Hoe ranzig is het om bij je afscheid als minister van Economische...

Law360 | Italy’s ‘King of Slots’ sues Spyware Co. for hacking his Iphone

An Italian casino owner known as "King of the Slots" is suing an Israeli spyware company and related entities for allegedly conspiring with his native country and...

DH | UPDATE: Airport closure 9:00pm today

AIRPORT -- The Princess Juliana International Airport has announced a scheduled closure at 9:00pm on Saturday, January 15. This to ensure safety due to limited staff at...

Ingezonden | De klantvriendelijkheid van Curgas

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...
- Advertentie -
- Advertentie -