25 C
Willemstad
• dinsdag 30 november 2021 04:22

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Zelfs voor de gouverneur is driemaal geen scheepsrecht

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Felix D. Pinedo aan het woord.

Recentelijk is dhr. Steven Croes als statenlid beëdigd. Op dat moment bekleedde hij de functie van minister en tot nu nog.

Artikel 30 lid g van de Staatsregeling verbiedt dat een minister tevens statenlid is, maar artikel 30 lid 3 maakt een uitzondering voor de minister die bij de verkiezingen gekozen is als statenlid, zodat deze voor drie maanden beide functies kan uitoefenen. Artikel 30 lid 3 van de staatsregeling luidt als volgt:

- Advertentie -

“Onverminderd het bepaalde in het voorgaande lid onder g kan een minister, tot lid van de Staten gekozen, ten hoogste drie maanden na zijn toelating als lid het ambt van minister en het lidmaatschap van de Staten verenigen”. Ik heb mijn bedenkingen ten aanzien hiervan.

Als wij artikel 30 lid 3 grammaticaal en conform de letter van de wet interpreteren is de gouverneur weer in de fout gegaan, want Steven Croes is ‘niet als minister tot lid van de Staten gekozen’. Vanwege het feit dat minister E. Ruggenaath, heeft bedankt voor de functie van statenlid, kwam Steven Croes vanwege de lijstvolgorde in aanmerking om statenlid te worden. Het is overduidelijk dat hij ‘niet gekozen is tot statenlid’, zoals omschreven in artikel 30 lid 3 van de staatsregeling.

Ik verwacht dat de ‘experts’ en experts met allerlei filosofie zullen komen om weer het haagje van de gouverneur te verdedigen.

Steven Croes dient zo snel mogelijk zijn ontslag indienen als minister. Anders loopt hij de kans aangeklaagd te worden, bij het Openbaar Ministerie voor overtreding van ons Wetboek van Strafrecht. Koren op de molen van de stichting van Carlos Monk.
Ik ben benieuwd naar wat voor argumenten men zal komen om de gouverneur te helpen het hete kastanje uit het vuur te halen.

- Advertisement -

Felix D. Pinedo,
Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

  1. ik kan mij ook voorstellen dat de kiezer (die op dhr Ruggenaath heeft gestemd) zich bedrogen voelt, omdat kort na de verkiezingen dhr Ruggenaath zich terugtrekt. Hij had dat ook kunnen bedenken daarover mededeling te doen voorafgaand aan de verkiezingen, zodat de kiezer zijn stem ook kan uitbrengen op iemand die van plan is de volledige regeringsperiode uit te zitten. Nu lijkt het erop dat dhr Ruggenaath gebruikt is om stemmen te trekken voor de PAR en vervolgens de kiezer in de steek laat. Niet netjes dus….als blijkt wat lijkt. Dat noemen we dan kiezersbedrog. Je belazert de boel. Dit vraagt zeker om toelichting door de MP en dan klopt het niet om als reden aan te voeren dat je voor verjonging gaat in de partij, die reden kende je ook voor de verkiezingen en bedenk je niet na de verkiezingen.

  2. Vrijwel geen enkel statenlid wordt direct ‘gekozen’ maar komt in aanmerking vanwege de lijstvolgorde. Hoeveel statenleden hebben individueel de kiesdrempel gehaald? Vaak alleen de lijsttrekker. Dus dat Croes nu statenlid is geworden doordat iemand anders op de lijst heeft bedankt lijkt mij volstrekt irrelevant in dit kader. Het lijkt mij ook duidelijk wat de wetgever heeft beoogd met dit wetsartikel en dat dit juist met deze situatie te maken heeft.
    Voor dhr. Pinedo is het echter allemaal ‘overduidelijk’ dat het niet in de haak is. Ik ben geen jurist maar zou het jammer vinden als we energie gaan steken in dergelijke juridische haarkloverij. Denk dat we momenteel voor grotere uitdagingen staan

  3. Ik ben geen jurist, en zou op dit van god verlaten eiland dus minister van justitie kunnen worden, maar als de heer Pinedo gelijk heeft dan heeft de Gouverneur net als haar zoon Norbert George helemaal niets uitgevoerd.

    En valt de boom dus niet ver van de appel.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Monday, November 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Curaçao start in december met boosterprik

Curaçao gaat ook starten met het toedienen van de boosterprik tegen Covid-19. Dit heeft de secretaris-generaal ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Sharon Melfor, bevestigd. In...

Nu.cw | Schouten: “Integrale aanpak nodig voor herstel koraal”

De bescherming en ontwikkeling van koraal in Caribisch Nederland is alleen mogelijk met een integrale aanpak. Zo schrijft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in...

PBC | Ansary veroordeeld tot schadevergoeding van meer dan 1 miljard gulden

met vonnis | Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Husgang Ansary moet meer dan een miljard gulden aan schadevergoeding betalen aan Ennia, exclusief de wettelijke rente vanaf 2017. Dat is...

PBC | Curaçao sluit grenzen voor Omicron-variant

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao heeft sinds gisteren de grenzen gesloten voor reizigers uit een land waar wijdverspreid de Omnicron variant van Covid19 is. Vooralsnog gaat het om landen...
- Advertentie -