- mededeling -
RECTIFICATIE NA GERECHTELIJK BEVEL: "In het reeds verwijderde artikel onder de kop Online Curacao's gokbedrijf weigert boete kansspelautoriteit te betalen", dat op 1 februari 2021 op deze website is geplaatst, heb ik, Nardy L. Cramm, onderzoeksjournalist, ten onrechte gesteld dat het bedrijf Cyberluck ( ook bekend als Curacao eGaming) onder leiding van haar directeur, mevrouw Angelique Marie Elisabeth Snel-Guttenberg, illegaal handelt door het uitgeven van zogenoemde sublicenties voor het aanbieden van kansspelen. Die stelling is feitelijk onjuist en daardoor misleidend, nu de praktijk van sublicentieren thans niet verboden is. Ik beveel aan dat andere media die dit artikel hebben overgenomen, deze rectificatie in hun berichtgeving overnemen.
RECTIFICATION AFTER COURT ORDER:" In the already removed article under the heading "Online Curacao gambling company refuses to pay fine", that was published on the 3rd of February 2021, I, Nardy L. Cramm, investigative journalist, wrongly stated that Cyberluck managed by its director, Mrs. Angelique Marie Elisabeth Snel-Guttenberg, has committed illegal acts by issuing so-called sub licenses for the provision of games of chance in Curacao. This statement is factually incorrect and therefore misleading. The practice of sublicensing is at present not prohibited. I recommend that other media include this rectification in their publications.
Home Verkiezingen Curacao 2021

AntilliaansDagblad | Rhuggenaath: Ik heb er alles uitgehaald

1
PAR houdt 4 zetels over | Antilliaans Dagblad

Willemstad – PAR-leider Eugene Rhuggenaath was gisterenochtend om 11.00 uur aan de beurt om zijn stem uit te brengen op de A.E. Goiloschool in Julianadorp. Hij liet zich vergezellen door vrouw, kinderen en moeder.

,,Ik ben rustig. Ik heb alles gedaan wat ik heb kunnen doen de afgelopen vier jaar”, zo luidden zijn eerste woorden in de microfoons van de verschillende media die hem werden voorgehouden.

,,Ik ben ook dankbaar voor alle steunbetuigingen die ik de afgelopen periode heb mogen ontvangen en de kritische vragen die ik mocht beantwoorden van verschillende groepen, waaronder ook ‘young professionals’. Vandaag voel ik mij trots. De afgelopen vier jaar zijn een opoffering geweest voor mijn gezin. Maar mijn vrouw en kinderen weten dat ik hier ben om te dienen.”

Het verschil met vier jaar geleden is volgens hem dat hij toen de nieuwe partijleider was van de PAR nadat hij daarvoor korte periode Economieminister was. ,,De verkiezingsuitkomst was onverwacht goed. Ik had toen hoge verwachtingen. We wisten toen niet met hoeveel uitdagingen we te maken zouden krijgen in de daaropvolgende vier jaar.

Nu is het aan de bevolking om mijn werk te evalueren. Ik hoop dat ik opnieuw het mandaat krijg, dat is belangrijk, want dan krijgen we de kans om door te gaan met de ingeslagen weg en weten we dat ons werk goed is geweest. We hebben ervoor gekozen om op meer gebieden samen te werken met Nederland, op het gebied van onderwijs en economie bijvoorbeeld. Ik moest in een crisissituatie kalm blijven en nu hoop ik dat het perspectief dat we hebben gecreëerd gewaardeerd wordt.”

Rhuggenaath legt uit dat hij ondertussen na de Nederlandse verkiezingen heeft gesproken met Raymond Knops (CDA), Mark Rutte (VVD) en Sigrid Kaag (D66).

,,Wij hebben eerder een fundament gelegd om samen te werken en we kennen elkaar. We kunnen na de Nederlandse verkiezingen waarschijnlijk wel rekenen op continuïteit. Ik weet dat Nederland vertrouwen heeft in deze regering en ook in mij als premier. Ik hoop dat we samen door kunnen.”

Hij steekt, terugkijkend op de laatste vier jaar, ook de hand in eigen boezem en geeft als antwoord op de vraag wat beter had gekund:

,,Ik had beter kunnen communiceren en informeren en meer met de bevolking in contact kunnen staan. Maar ik moest ook kalm blijven in een crisisperiode en met veel ‘dealen’ en daarom uren achter mijn bureau doorbrengen. Als ik nu kijk naar de fragmentatie en verdeeldheid in de samenleving dan had ik beter moeten luisteren en informeren en partijen meer samen moeten brengen.”

Als de PAR er in zetels op achteruitgaat dan zal Rhuggenaath dat respecteren, maar, zo stelt hij er direct bij:

,,We moeten door een moeilijke tijd heen en als we een stap achteruit gaan, dan moeten we ook weer grote stappen vooruit kunnen zetten. Curacao heeft ervaring en continuïteit nodig. Na de crisis hoop ik dat er tijd is om (op) te bouwen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC

Resultaten verkiezingen 2021 | Nu.cw

1 reactie

  1. ,,We moeten door een moeilijke tijd heen en als we een stap achteruit gaan, dan moeten we ook weer grote stappen vooruit kunnen zetten. Curacao heeft ervaring en continuïteit nodig. Na de crisis hoop ik dat er tijd is om (op) te bouwen.”
    En daar zegt hij het, de reden om niet te beginnen met de uitvoering van het Accord, dit was het doel van het uitstellen en vooruit schuiven. Het uitvoeren van het Accord gaat de bevolking pijn doen. En dat doet de par dan niet en bij de volgende ronde haalt hij weer meer stemmen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in