27 C
Willemstad
• dinsdag 15 juni 2021 06:03

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | PNP staat achter Chong

Volgens PNP is er de afgelopen dagen sprake van verschillende gerichte aanvallen om de formatie van een nieuwe regering te verstoren. Dit is te betreuren, aldus PNP | Extra

Willemstad – Ondanks de brief van oud-werknemers van CBA Television aan formateur Chester Peterson waarin wordt gewaarschuwd voor de ‘sluwe’ Ramon Chong, die namens Partido Nashonal di Pueblo (PNP) kandidaat-minister is, heeft de partij besloten de voordracht van Chong te behouden.

,,De partij gelooft nog steeds in Ramon Chong als potentiële kandidaat-minister die in staat is onze economie nieuw leven in te blazen”, stelt de christelijk-democratische partij in een persbericht, waarin gereageerd wordt op de brief die op 17 mei naar de formateur werd gestuurd en dinsdag in de publiciteit verscheen.

In genoemde brief stelt een groep oud-werknemers dat Chong een reeks schulden bij CBA Television heeft achtergelaten en wordt ook verwezen naar een eerdere veroordeling van Chong voor corruptie. Hoewel de partij ‘vanuit christelijk-democratische principes meeleeft met iedere burger die voelt dat er onrecht tegen hem heeft plaatsgevonden’, is PNP van mening dat er in dit geval sprake is van ‘een opzettelijke poging om een mogelijke benoeming van Ramon Chong als minister van Economische Ontwikkeling te verstoren’.

- Advertentie -

Hier is geen basis voor, meent PNP, die het tegenovergestelde van het beschuldigde beweert: ,,De heer Chong heeft getracht een noodlijdend bedrijf dat reeds in grote problemen verkeerde toen hij op het toneel verscheen, te redden en wordt nu het slachtoffer van een situatie waarin hij zelf veel heeft moeten opofferen.”

De partij verwerpt ‘de poging een mogelijke benoeming van de heer Chong te saboteren’ en stelt: ,,Voor PNP blijft de heer Chong zonder twijfel een goede kandidaat voor de volgende minister van Economische Ontwikkeling, juist vanwege zijn kennis en capaciteiten die reeds in het verleden zijn bewezen om onze economie, die nu helemaal vastzit, nieuw leven in te blazen. Vergeet niet hoe hij een negatieve economische ontwikkeling en toerisme in 2001 heeft omgegooid.”

Volgens de partij waar Ruthmilda Larmonie-Cecilia aan het roer staat, is er de afgelopen dagen sprake van verschillende gerichte aanvallen om de formatie van een nieuwe regering te verstoren. Dit is te betreuren, aldus PNP. ,,Curaçao heeft op dit moment de beste mensen nodig om de bevolking uit de malaise te helpen.

De situatie is niet makkelijk, maar PNP en MFK zijn toegewijd om het land met overtuiging, standvastigheid en vertrouwen te regeren. PNP heeft daarom aan de formateur kandidaten voorgedragen die daadwerkelijk het hart op de juiste plek hebben en over de capaciteiten beschikken om het werk goed te doen. Jammer genoeg zijn er krachten die alles op alles willen zetten om dit te verstoren. De heer Chong heeft de formateur voorzien van alle feiten in de zaak van CBA.”

Over wat er bij CBA heeft plaatsgevonden en de rol van Chong, wil PNP kort zijn: ,,Gezien zijn uitgebreide commerciële en economische kennis hebben aandeelhouders van CBA de heer Chong benaderd met het verzoek de televisiemaatschappij als adviseur naar herstel te begeleiden. We willen benadrukken dat de heer Chong eigenaar, noch directeur van het betreffende bedrijf is geweest.

Juist door gebruik te maken van zijn kennis en kunnen is het de heer Chong gelukt contracten aan te gaan om het bedrijf operationeel te houden. Hierbij heeft de heer Chong zelf veel opgeofferd om het bedrijf en vooral de banen te behouden. Helaas heeft de staat waarin het bedrijf reeds verkeerde, samen met de productie die te wensen overliet en een competitieve markt, ervoor gezorgd dat het bedrijf toch de deuren moest sluiten.”

PNP vindt het ‘betreurenswaardig’ dat Chong nu wordt beschuldigd van het niet betalen van belastingen en het niet regelen van de cessantia voor de werknemers en stelt dat er in de groep oud-werknemers ook personen zijn die weten dat alles geregeld was, alle documenten ingediend en dat er van SVB in juni 2020 de bevestiging van ontvangst is ontvangen.

,,Als door Covid-19 of enige andere reden de cessantia nog niet is uitbetaald aan de werknemers, kan de beschuldigende vinger niet naar de heer Chong worden gericht”, aldus de christelijk-democratische partij, die tot slot stelt dat een kandidaat-minister, conform de screeningswet, alle fiscale zaken op orde moet hebben en geen strafblad mag hebben.

,,Het is dan ook te betreuren dat een groep oud-werknemers van CBA na twee jaar de verantwoordelijkheid nemen te veroordelen, zonder hierbij de wet aan hun zijde te hebben, en zo het hele proces verstoren door aan karaktermoord te doen, wat de reden hiervoor ook is.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

15 reacties

 1. Je kan wel goed merken en zien dat de oprihter van de MFK Gerrit de Raaf nog steeds alle touwtje’s stevig in handen heeft, hij maakt achter het zwarte gordijn nog steeds de dienst uit, zijn wil is wet bij de MFK. En Nederland kijkt er als een pas geboren Ezeltje naar en laat alles op zijn beloop. Nderland is curacrim liever kwijt dan rijk.

 2. Het is altijd zo frappant om te zien dat je het niet mag hebben over een veroordeling uit 2009 voor ambtelijke corruptie maar dat er wel naar 2001 wordt verwezen omdat hij toen iets goeds gedaan zou hebben…
  Het lijkt het af en toe wel Rusland in die zin dat ondanks stapels bewijs en zelfs een eerdere veroordeling gewoon wordt gesteld dat er geen aanleiding is om te twijfelen aan de geschiktheid van deze persoon voor deze functie. gewoon glashard ontkennen.

 3. Kijken of deze clown door de screening komt. Dat zou al een schande ze in, Cooper, Chong en ga zo maar door.
  Ja ja we hbbn flink watnfijne’ mensen op de lijsten staan, lol

 4. Iedereen weet intussen hoe het werkt, sommigen melden zich bij een politieke partij en neemt een zak geld van een suiker oom mee. Het is niet toevallig dat Chong minister van economische zaken moet worden want daar kan hij zijn suiker oom beter van dienst zijn.

  Voor zover bekend zit de financier van PNP nog steeds op verdenking van drugshandel vast in de Dominicaanse Republiek. Moet daar niet eerst duidelijkheid over zijn? Voordat PNP überhaupt aan een regering mag deelnemen?

  In Nederland zou deze partijen nooit aan een regering mogen deelnemen want ze mogen niet op het bordes naast de koning staan.

  Het blijft toch onbegrijpelijk dat de gouverneur als vertegenwoordiger van de koning hier daar geen problemen mee heeft. De gouverneur is een schande voor het koninkrijk en brengt de koning in verlegenheid.

 5. Door en door verrot vuile politiek.
  Hoe veel minachting kan je hebben voor een bevolking om in 2021 wederom bewezen verrotte en corrupte oude rotten als minister voor te dragen.
  Die brief is een heel sterk signaal die bij iedereen de alarmbellen moet doen afgaan dat deze man “very bad” news is voor Curaçao.

 6. Als deze partij al niet in staat is om een simpele wettekst te lezen, dan gaan we nog veel beleven. Een ieder weet dat de man een strafblad heeft, waarom dan toch voordragen. Typisch oude verrotte politiek.

 7. Triest dat dit Eiland zijn hele toekomst verpest door alsmaar Corrupte figuren te plaatsen op sleutel posities – zolang Nederland niet hard ingrijpt komt het nooit meer goed – elke buitenlandse Geld stoom word gretig afgeroomd.

 8. Veroordeling voor ambtelijke corruptie. En dan zo iemand voordragen. Zegt genoeg over de normen en waarden binnen de PNP.

 9. “die tot slot stelt dat een kandidaat-minister, conform de screeningswet, alle fiscale zaken op orde moet hebben en geen strafblad mag hebben.” Maar de beste man heeft toch een strafblad? Waarom hem dan voordragen als kandidaat. Stel dat het waar is dat de heer Chong zich heeft ingezet voor CBA en dat door omstandigheden het niet gelukt is. Stel dat hij inderdaad zijn fiscale zaakjes op orde heeft, hoe gaat men om met het strafblad? Ben ik zeer benieuwd naar.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NU | Bonaire pakt als laatste Nederlands-Caribisch eiland wegwerpplastic aan

Bonaire gaat samen met het Wereld Natuurfonds (WNF) werken aan het verminderen van het wegwerpplastic, meldt het Antilliaans Dagblad. Het eiland is het laatste eiland van Caribisch...

NU | Bonaire meldt nul nieuwe besmettingen, geen doden en niemand in het ziekenhuis

Bonaire heeft maandag geen nieuwe besmettingen en coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Ook had het Nederlandse eiland in het Caribische gebied geen personen met COVID-19 in het ziekenhuis liggen. Bonaire...

NTR | Ombudsman: Tweede Kamer moet armoede eindelijk aanpakken en stoppen met ‘flauwekul’

John Samson DEN HAAG – De Nationale Ombudsman doet een dringend beroep op Kamerleden om de armoede en ongelijkheid in de Caribische gemeenten eindelijk aan te pakken. “Ophouden...

DH | Ottley signs bilateral agreement for food assistance programme

PHILIPSBURG--Minister of Public Health, Social Development and Labor VSA Omar Ottley says he has received final approval from the Netherlands for the food assistance programme. This was...

AntilliaansDagblad | Nieuwe kans voor selectie Curaçao vanavond

Willemstad - De nationale selectie van Curaçao maakt vandaag opnieuw kans een plek te bemachtigen in de finaleronde van de WK-kwalificatie van Noord- en Centraal-Amerika. Zaterdag haalde Curaçao...

AntilliaansDagblad | Plan voor verbetering bestuur PJIA

Philipsburg - De ministerraad heeft een plan goedgekeurd om het ondernemingsbestuur (corporate governance) op Princess Juliana International Airport (PJIA) te verbeteren. Hiermee wordt de rol van de Corporate Governance Council...
- Advertentie -