25 C
Willemstad
• zondag 28 november 2021 05:11

Laatste reacties

- Advertentie -

Verder met of zonder advies

Ex-statenvoorzitter Ivar AsjesWillemstad – Curaçao zal een nooit eerder meegemaakte ontwikkeling doorgaan waarbij vergunningen zullen worden gegeven met of zonder advies hiervoor te hebben ontvangen.
Dat heeft ministerpresident Ivar Asjes (Pueblo Soberano) afgelopen dinsdag bij de wekelijkse persbijeenkomst van de ministerraad in Fòrti bekendgemaakt.

Asjes noemde verschillende instanties die lang, soms wel jaren, moeten wachten op een vergunning om te kunnen opereren, omdat het ambtenarenapparaat het laat af weten.

,,Behalve het feit dat het lang duurt omdat het via verschillende kanalen moet lopen, is er soms ook sprake van een boycot in het ambtenarenapparaat”, aldus de premier donderdagmiddag.

Daarom is volgens hem nu het moment aangebroken om een besluit te nemen.
Het aanvragen van een advies zal volgens Asjes altijd blijven.
Zodra dit echter te lang op zich laat wachten, wordt er zelf actie ondernomen.

,,Er wordt een verzoek ingediend voor een advies.
Als dit advies niet komt, wordt er een beslissing genomen en dan zullen jullie zien hoe de dierentuin zal worden opgeknapt en hoe sportfaciliteiten en scholen zullen worden gerenoveerd. Met of zonder advies.
Ik hoop dat ik in dezen duidelijk ben.”

Het bestuur van dierentuin Parke Tropikal reageerde gisteren enthousiast op de mededeling van de premier.
Mariele Romero, de secretaris van het bestuur, liet tegenover deze krant weten blij te zijn dat zij door Asjes zijn gehoord.
Twee maanden geleden heeft het bestuur een gesprek gehad met minister Ben Whiteman van Gezondheid, Milieu en Natuur (Pueblo Soberano) waarbij concrete afspraken zijn gemaakt over de toekomst van de dierentuin.
Tijdens dat gesprek heeft de minister ook een subsidieverhoging toegezegd.
Het park draaide steeds op een subsidie van 19.000 gulden waarvan niet alleen het park moest worden onderhouden, maar ook het personeel moest worden betaald, de dieren moesten worden gevoerd en de security moest worden betaald. ,,Gewoon niet haalbaar”, ldus Romero tegenover deze krant.

- Advertentie -

Whiteman verhoogde de subsidie naar 40.000 gulden en heeft de papieren hiervoor naar de afdeling financiën gestuurd, waar het sindsdien is blijven hangen.

,,Een verhoging is dan wel toegezegd, maar omdat er officieel nog niets is geregeld, moeten we nog steeds met 19.000 gulden zien rond te komen.
Ondertussen blijven onze kosten groeien en beetje bij beetje bloed het park dood.”

Uit pure wanhoop heeft Romero de stoute schoenen aangetrokken en heeft zij Asjes bezocht om hem op de hoogte te stellen van de situatie.

,,Asjes reageerde verbaasd op hetgeen ik hem vertelde en beloofde actie te ondernemen. Die belofte op dat moment was voor mij genoeg.”

Het park is sinds november 2013 gesloten.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DH | Irion gives insight into reform measures for Finance Ministry

PHILIPSBURG--Finance Minister Ardwell Irion on Thursday gave Members of Parliament (MPs) an insight into the reform measures for the Finance Ministry in the country package. The country package...

AntilliaansDagblad | Huis in beschermd natuurgebied Bonaire

Stinapa weet niets van plannen en zegt zich kritisch op te zullen stellen Kralendijk - De officiële bekendmaking van de bouw van een huis in de beschermde bufferzone...

AntilliaansDagblad | Flamingo Oscar losgelaten

Toen bij de Fundashon Dier en Onderwijs Cariben een melding binnenkwam van een gewonde flamingo, ging oprichter en dierenarts Odette Doest direct op redding uit. Ze kreeg het...

AntilliaansDagblad | Capriles Kliniek met zaak tegen overheid

Willemstad - De Capriles Kliniek begint een rechtszaak tegen de Curaçaose overheid. De inzet zal zijn dat de tarieven worden aangepast en dat de geleden schade wordt...

AntilliaansDagblad | Einde Tayer Soshal

Willemstad - De sociale werkplaats in Landhuis Groot Santa Martha sluit definitief de deuren. De Fundashon Tayer Soshal is in staat van liquidatie gesteld. De negentien werknemers...

AntilliaansDagblad | Minister overleeft, maar diep door het stof

Willemstad - MFK-minister Dorothy Pietersz-Janga van GMN heeft het Statendebat overleefd met ‘slechts’ een motie van afkeuring, maar moet voortaan wel het parlement tijdig informeren over ‘welke...
- Advertentie -