Verdachte van rammen consulaat vrij

auto venezulaanse consulaatOranjestad – De Venezolaan G.A.R., die verdacht wordt van de opzettelijke vernieling van het consulaat van Venezuela op Aruba, is op borgtocht vrij. Hij mag Aruba echter niet verlaten.

Advertentie

Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag besloten, zo maakte het Openbaar Ministerie van Aruba gistermiddag bekend.
Maandagmiddag is R. om 17.00 uur uit de politiecel vertrokken.
De rechter-commissaris vond in eerste instantie dat er voldoende ernstige bezwaren aanwezig waren die ervoor pleitten de man in de cel te houden.
Ook het onderzoeksbelang, het vluchtgevaar en de geschokte rechtsorde speelden een rol bij de beoordeling van de aanvraag van het Openbaar Ministerie om de hechtenis te verlengen.
Desondanks liet de rechter-commissaris de persoonlijke omstandigheden van de verdachte zwaarder wegen.
Hij besloot de bewaring van de verdachte met ingang van maandag 3 maart 2014 om 17.00 uur te schorsen.
De rechter- commissaris heeft aan de verdachte onder meer als voorwaarde opgelegd, dat hij zich beschikbaar moet houden voor het onderzoek door politie en justitie.
Voor de zekerstelling, dat de verdachte de schorsingsbeslissing nakomt, is hem een borg opgelegd van 100.000 dollar.
Indien verdachte de voorwaarden niet nakomt, verbeurt hij de borgsom.
De consulaten van buurland Venezuela werden op Aruba, Curaçao en Bonaire voor onbepaalde tijd gesloten na de ‘aanslag’ van R., waarna Caracas om zijn uitlevering heeft gevraagd.
De consulaten werden gesloten in opdracht van president Nicolás Maduro van Venezuela, die momenteel kampt met veel onrust en massale protesten in eigen land. Het Koninkrijk zou in de ogen van Caracas kennelijk niet in staat zijn de veiligheid en integriteit van Venezolanen en Venezolaanse bezittingen op de eilanden te garanderen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *