28 C
Willemstad
• woensdag 28 juli 2021 00:04

Laatste reacties

- Advertentie -

VBC: Plannen Wiels leiden tot meer werkloosheid

-121212

CURAÇAO – De plannen van Wiels om het bedrijfsleven verplicht te laten deelnemen in een ‘sociaal verantwoordelijkheidsfonds’ leidt tot meer werkloosheid.
Dat stelt de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao. De partijleider van Pueblo Soberano ontvouwde zijn plannen op een VBC-lunchbijeenkomst begin december.
Tijdens deze bijeenkomst gaf Wiels zijn visie over de toekomst van Curaçao door de hoofdlijnen neer te zetten van zijn ‘Nationaal Strategisch Plan’.
In dat plan wordt de nadruk gelegd op het verbeteren van het onderwijs en het uitbreiden van de economie in het bijzonder de sectoren internationale financiële dienstverlening, internationale handel en industrie.

Het ‘sociaal verantwoordelijkheidsfonds’ moet de gelden beschikbaar maken om sociale problemen op te lossen. Particuliere- en overheidsbedrijven zouden in die plannen elk respectievelijk 2% en 3% van hun omzet ter beschikking moeten stellen.
Volgens de VBC staat de financieel en sociaal-economische situatie waarin Curaçao zich momenteel verkeert niet toe dat de lastendruk nog verder omhoog gaat in 2013.

Gerenommeerde bedrijven hebben al gezegd hun activiteiten in te gaan krimpen met als gevolg verlies van arbeidsplaatsen.
De VBC zegt gesteund te worden in deze overtuiging door de analyses van het Ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) en de Centrale Bank van Curaçao en St. Maarten (CBCS). Die wijzen eenduidig in de richting van economische krimp als de aangekondigde lastenverzwarende maatregelen worden doorgevoerd.

- Advertentie -

Het extra belasten van bedrijven met een additionele

“heffing” van 2% -3% zal ertoe leiden dat nog meer personen hun baan zullen gaan verliezen.

Hiermee wordt, volgens de VBC, het paard achter de wagen gespannen. Immers creëren van arbeidsplaatsen is het middel bij uitstek om armoede te bestrijden en duurzaam op te lossen.   De ondernemers vragen zich af waarom een apart fonds nodig is, als al een kwart van de totale begroting (400 miljoen gulden) van het land voor sociale ontwikkeling gealloceerd wordt.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

LC | Nederlandse BV van Dos Santos moet Angola miljoenen teruggeven

Een Nederlands bedrijfje gelinkt aan Isabel dos Santos, de steenrijke dochter van de oud-president van Angola, moet een pakket aandelen ter waarde van honderden miljoenen dollars teruggeven...

ParadiseFM | 79 nieuwe coronagevallen, CMC krijgt 2 patiënten erbi

Er zijn 79 nieuwe coronabesmettingen op Curaçao aangetroffen op dinsdag, waarvan 5 geïmporteerd. Zo blijkt uit 1969 afgenomen tests. 87 mensen zijn uit isolatie. In het...

ParadiseFM | Politie houdt man verdacht van meerdere inbraken aan

De politie heeft in de kaya Miranda een 26-jarige man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij verschillende inbraken in Bandariba. Hij wordt ook verdacht van een...

Democracy now! | Tuesday, July 27, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | Vals zelfbeeld

Ed Kronenburg | Financieel Dagblad De moord op Peter R. de Vries is ook voor de buitenlandse pers aanleiding om het Nederlandse drugsbeleid aan de kaak te stellen....
- Advertentie -