31 C
Willemstad
• maandag 3 oktober 2022

Extra | Journaal 3 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | SNSM extracts three sailors from stranded cargo vessel

MARIGOT--On the instructions of Regional Centre for Surveillance and Rescue Operations Antilles-Guiana CROSS-AG, French-side sea rescue SNSM volunteers went to the assistance of a cargo vessel early...

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna werpt kritiek verre van zich

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire benadrukt in een reactie op een publicatie waarin zijn integriteit als gezaghebber en die van een niet bij naam genoemde...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

AntilliaansDagblad | Silvania schiet uit z’n slof

Aanval op journalist Gonzalo Cuales maar ook op aan PAR-verbonden bedrijven Willemstad - ,,Grote bedrijven die verbonden waren aan het kabinet-Rhuggenaath hebben miljoenen aan de NOW-regeling ontvangen, waarna...

AntilliaansDagblad | ‘Schaarste dreigt’

Importeurs wijzen op ongewenste gevolgen Makutu Básiko 2022 Willemstad - De nieuwe basismandregeling - Makutu Básiko 2022 - zal ongewenste gevolgen hebben, te weten schaarste en het mogelijk...

VBC: Plannen Wiels leiden tot meer werkloosheid

-121212

CURAÇAO – De plannen van Wiels om het bedrijfsleven verplicht te laten deelnemen in een ‘sociaal verantwoordelijkheidsfonds’ leidt tot meer werkloosheid.
Dat stelt de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao. De partijleider van Pueblo Soberano ontvouwde zijn plannen op een VBC-lunchbijeenkomst begin december.
Tijdens deze bijeenkomst gaf Wiels zijn visie over de toekomst van Curaçao door de hoofdlijnen neer te zetten van zijn ‘Nationaal Strategisch Plan’.
In dat plan wordt de nadruk gelegd op het verbeteren van het onderwijs en het uitbreiden van de economie in het bijzonder de sectoren internationale financiële dienstverlening, internationale handel en industrie.

Het ‘sociaal verantwoordelijkheidsfonds’ moet de gelden beschikbaar maken om sociale problemen op te lossen. Particuliere- en overheidsbedrijven zouden in die plannen elk respectievelijk 2% en 3% van hun omzet ter beschikking moeten stellen.
Volgens de VBC staat de financieel en sociaal-economische situatie waarin Curaçao zich momenteel verkeert niet toe dat de lastendruk nog verder omhoog gaat in 2013.

Gerenommeerde bedrijven hebben al gezegd hun activiteiten in te gaan krimpen met als gevolg verlies van arbeidsplaatsen.
De VBC zegt gesteund te worden in deze overtuiging door de analyses van het Ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) en de Centrale Bank van Curaçao en St. Maarten (CBCS). Die wijzen eenduidig in de richting van economische krimp als de aangekondigde lastenverzwarende maatregelen worden doorgevoerd.

Het extra belasten van bedrijven met een additionele

“heffing” van 2% -3% zal ertoe leiden dat nog meer personen hun baan zullen gaan verliezen.

Hiermee wordt, volgens de VBC, het paard achter de wagen gespannen. Immers creëren van arbeidsplaatsen is het middel bij uitstek om armoede te bestrijden en duurzaam op te lossen.   De ondernemers vragen zich af waarom een apart fonds nodig is, als al een kwart van de totale begroting (400 miljoen gulden) van het land voor sociale ontwikkeling gealloceerd wordt.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -