26 C
Willemstad
• zondag 18 april 2021 01:32

PBC | 65 procent van Curaçao heeft zich gemeld voor vaccinatie

Persbureau Curacao Bijna 65 procent van de te vaccineren bevolking van Curaçao heeft zich daadwerkelijk gemeld voor een vaccinatieprik tegen het coronavirus. Dat gaat om ruim 68.000 mensen....

ParadiseFM | Vaccin voor 105-jarige

De oudste inwoner van Curaçao heeft ook een coronavaccin gehaald. Het gaat om mevrouw Regina Gabriela Brigitha die onlangs haar 105e verjaardag vierde. Deze week heeft ze zich...

Democracy now! | Friday April 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Verplichte quarantaine bij aankomst in Nederland

Nederland wil vanaf 15 mei een verplichte quarantaine invoeren voor alle reizigers uit hoogrisicogebieden. Ook uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Nu is die quarantaine nog een advies...

DolfijnFM | ‘Winkels begrijpen langzamerhand de maatregelen’

Volgens de Èxtra beginnen winkels en restaurant zich eindelijk aan de coronamaatregelen te houden. Gisteren controleerde de Inspectie twaalf etablissementen. Alleen op Zeelandia en in Santa Maria waren...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoVBC: Plannen Wiels leiden tot meer werkloosheid

VBC: Plannen Wiels leiden tot meer werkloosheid

-121212

CURAÇAO – De plannen van Wiels om het bedrijfsleven verplicht te laten deelnemen in een ‘sociaal verantwoordelijkheidsfonds’ leidt tot meer werkloosheid.
Dat stelt de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao. De partijleider van Pueblo Soberano ontvouwde zijn plannen op een VBC-lunchbijeenkomst begin december.
Tijdens deze bijeenkomst gaf Wiels zijn visie over de toekomst van Curaçao door de hoofdlijnen neer te zetten van zijn ‘Nationaal Strategisch Plan’.
In dat plan wordt de nadruk gelegd op het verbeteren van het onderwijs en het uitbreiden van de economie in het bijzonder de sectoren internationale financiële dienstverlening, internationale handel en industrie.

Het ‘sociaal verantwoordelijkheidsfonds’ moet de gelden beschikbaar maken om sociale problemen op te lossen. Particuliere- en overheidsbedrijven zouden in die plannen elk respectievelijk 2% en 3% van hun omzet ter beschikking moeten stellen.
Volgens de VBC staat de financieel en sociaal-economische situatie waarin Curaçao zich momenteel verkeert niet toe dat de lastendruk nog verder omhoog gaat in 2013.

Gerenommeerde bedrijven hebben al gezegd hun activiteiten in te gaan krimpen met als gevolg verlies van arbeidsplaatsen.
De VBC zegt gesteund te worden in deze overtuiging door de analyses van het Ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) en de Centrale Bank van Curaçao en St. Maarten (CBCS). Die wijzen eenduidig in de richting van economische krimp als de aangekondigde lastenverzwarende maatregelen worden doorgevoerd.

Het extra belasten van bedrijven met een additionele

“heffing” van 2% -3% zal ertoe leiden dat nog meer personen hun baan zullen gaan verliezen.

Hiermee wordt, volgens de VBC, het paard achter de wagen gespannen. Immers creëren van arbeidsplaatsen is het middel bij uitstek om armoede te bestrijden en duurzaam op te lossen.   De ondernemers vragen zich af waarom een apart fonds nodig is, als al een kwart van de totale begroting (400 miljoen gulden) van het land voor sociale ontwikkeling gealloceerd wordt.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties