Vandaag hoger beroep 3 agenten

rechtbankWillemstad – De hoger beroepszaak die de politieagenten Elvis Samboe, Anouk de la Chiques en Howard Antersijn aanspanden tegen hun veroordeling in eerste aanleg dient vandaag.

Advertentie

Het drietal werd in augustus van dit jaar veroordeeld wegens foltering en het aanbrengen van imagoschade aan het politiekorps.
Het Gerecht in Eerste Aanleg vonniste dat de drie agenten voor vijf jaar het ambt niet meer mogen uitvoeren en zij kregen 14 maanden gevangenisstraf opgelegd waarvan vier voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar.
Bovendien moesten zij hun slachtoffer F.P. schadevergoeding betalen, elk 6.214,69 gulden, en de kosten die door het slachtoffer gemaakt zijn, te weten elk 2.247,20 gulden.
Hangende de hoger beroepszaak heeft het drietal al die tijd het salaris kunnen blijven ontvangen. Zij zijn wel al die tijd op non-actief gesteld.
De rechter in eerste aanleg achtte bewezen dat de agenten de door hen in de boeien geslagen man F.P. mishandelden.
Wat de doorslag gegeven heeft in de veroordeling, is GPS-tracking van de dienstauto Polis 21, waaruit is gebleken dat de agenten volgens de verklaring van F.P. na zijn aanhouding inderdaad een omweg maakten via de Koredor, alwaar zij hem meerdere malen mishandelden.
De man werd later ook op het wijkkantoor Otrobanda geslagen.
De agenten logen over de omweg via de Koredor.
Voor de mishandeling was geen enkele reden. Het vonnis in deze zaak wordt over twee weken verwacht.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *