26 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Hoge straf voor poging doodslag

HomeMediaHoge straf voor poging doodslag

Daders moeten slachtoffer Benchi Leon schadevergoeding betalen

rechtbankWillemstad – Het Gerecht in Eerste Aanleg van Curaçao heeft gisteren een jongen van 15 en zijn 23- jarige mededader tot respectievelijk twee jaar in een jeugdinrichting en acht jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens poging tot doodslag op de bejaarde Benchi Leon.

Advertentie

Daarnaast moeten de daders het slachtoffer 27.558,53 gulden aan schadevergoeding betalen.
De daders hebben medio dit jaar de 87-jarige Leon langs de openbare weg uit zijn pick-up getrokken en geprobeerd hem dood te slaan.
De aanleiding hiervoor was dat zij door het slachtoffer waren afgesneden en de man was weggereden toen zij verhaal kwamen halen.
Het gerecht beoordeelt het met de vuisten tegen het hoofd van het bejaarde slachtoffer slaan, toen hij weerloos met zijn hoofd op de grond gevallen was, als poging tot doodslag.

,,De verdachten hebben Leon bijna van het leven beroofd, maar in feite hebben zij het slachtoffer een deel van zijn leven en in ieder geval een groot deel van de kwaliteit van zijn leven ontnomen.”

En: ,,De lichtvaardige wijze waarop de verdachten tot stevig geweld tegen een bejaarde man zijn overgegaan, is schokkend en leidt tot versterking van gevoelens van onveiligheid in de samenleving”, zo staat in het vonnis.

Aangezien door de minderjarige dader een zeer ernstig geweldsdelict is gepleegd, kan het Openbaar Ministerie na twee jaar verlenging van de PIJ-maatregel eisen.
Gelet op het feit dat hij eerder is ontsnapt, adviseert het gerecht om hem te plaatsen op een bijzondere afdeling van SDKK als een geschikte plaats in een jeugdinrichting ontbreekt.
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft op dinsdag 22 oktober 2013, telefonisch overleg gepleegd met de zoon van Leon in verband met diens gezondheidstoestand.

,,De zoon vertelde dat zijn vader sedert zijn ontslag uit het ziekenhuis zich in een rolstoel voortbeweegt, hij kan wegens opgelopen letsel aan het hoofd niet normaal zelfstandig lopen. Zijn vader wordt nog steeds via catheterslangen verzorgd. Hij lijdt nog steeds aan geheugenverlies, waardoor hij op het ene moment normaal kan communiceren en op het andere niet. De gezondheid van Leon vertoont nog steeds geen zicht op volkomen genezing”, aldus het vonnis.

De rechter kende in zijn uitspraak gisteren groot gewicht toe aan de ernstige gevolgen voor het slachtoffer en aan het feit dat de meerderjarige dader in 2009 voor onder andere diefstal met geweld tot een gevangenisstraf van vijf jaar, waarvan één voorwaardelijk, is veroordeeld.

,,Daarom is het gerecht van oordeel dat de eis van de officier van Justitie van acht jaar gevangenisstraf moet worden gevolgd”, aldus de rechter in zijn uitspraak gisteren.

Advertentie

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties