30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Vader Darley Lai: ‘Emoties zullen pieken’

 

Bron: RNW/Caribiana

- Advertentie -

door: Sharlon Monart

Curaçao – Het Gerechtshof op Curaçao beslist op donderdag 10 mei (Vandaag red. ) of de kindermoordenaar James Murray uit de gevangenis mag. Roy Lai, de vader van de vermoordde Darley verwacht dat ‘de emoties zullen pieken’ in de loop van de dag.   Murray vermoordde in 1979 het toen zesjarig meisje op gruwelijke wijze.   “Sinds wij vorige week vernamen dat Murray om voorwaardelijke vrijlating gaat vragen, hebben we het emotioneel zwaar”, legt Lai uit. Dankzij begeleiding door PSI Skuchami en zijn geloof in God kan hij elke dag weer onder ogen zien.

Lai móet wel rustig aan doen: toen hij zijn dochter ging begraven, kreeg hij van verdriet een hartaanval. “Ik moet mij sindsdien van veel onthouden, maar ik leef ermee”, verklaart Lai zachtjes.

Rekening houden met De families Lai en Montañez (van de moeder van Darley) en verschillende organisaties die tegen huiselijk geweld en kindermisbruik strijden, hopen dat de rechters rekening zullen houden met de gevoelens van de nabestaanden, het gewelddadige gedrag dat Murray is blijven tonen in de gevangenis en de overheersende opvatting in verschillende gemeenschappen om zijn verzoek af te wijzen.

Vanuit Aruba, Bonaire, Curaçao en Nederland hebben wij op papier en via internet in totaal 21.159 handtekeningen verzameld van burgers die tegen een eventuele vrijlating zijn.”

De handtekeningen zullen donderdag aan het gerecht worden aangeboden wanneer deze zich vanaf vier uur in de namiddag buigt over deze zaak.

Kwestie van uren

Velen vrezen dat als de corpulente, beresterke, niemand ontziende Murray vrij zou komen, het een kwestie van uren zal zijn voordat hij opnieuw als verkrachter en moordenaar toeslaat.

Murray werd enkele jaren na zijn veroordeling van Curaçao overgeplaatst naar Aruba: zijn eigen leven liep gevaar omdat hij in de gevangenis verschillende Colombiaanse, mannelijke gedetineerden had verkracht.

Naar verluidt moeten ook in Aruba alle andere gevangenen eerst worden opgesloten voordat Murray naar buiten kan. Wanneer zijn driften opkomen, zouden zes bewakers nodig zijn om hem te overmeesteren.

Vogelvrij

Aan de andere kant zijn er ook burgers die Murray niet veel levensdagen geven als hij vrij zou komen. Door de afkeer tegen hem zou hij vogelvrij zijn verklaard. “Tijdens onze actie op Brionplein zeiden verschillende mensen tegen mij dat Murray ‘hoogstens enige  maanden zal overleven’ voordat hij wordt geliquideerd. Maar ik wil mij daarover niet uitlaten en wacht het oordeel van de rechters af”, stelt Lai.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -