26 C
Willemstad
• vrijdag 16 april 2021 06:36

ParadiseFM | 49.000 toeristen bezochten Aruba in maart

Bijna 49.000 verblijfstoeristen bezochten Aruba in de maand maart. Dat heeft het Arubaanse toerismebureau gisteren bekend gemaakt. Daarvan waren ruim 43.000 toeristen afkomstig uit Noord-Amerika. De rest kwam...

NRC | Curaçao verlengt lockdown tot 30 april

Flori Hofman De lockdown op Curaçao wordt zeker tot 30 april verlengd. Dat heeft premier Eugene Rhuggenaath donderdag bekendgemaakt, meldt persbureau ANP. Daarmee zal de avondklok, die tussen...

NTR | Curaçao verlengt lockdown, omdat er geen andere optie is

Oscar van Dam WILLEMSTAD – ‘‘Een versoepeling van de corona maatregelen op Curaçao is op dit moment geen enkele optie. We hebben te maken met de Britse variant,...

DH | Invest in kingdom relations, Council of State reemphasises

THE HAGUE--Relations in the Dutch Kingdom require constant investment, the Council of State reemphasised in its 2020 annual report. The relationship of mutual respect between governments and...

AntilliaansDagblad | Maatregelen Bonaire voorzichtig afgeschaald

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna heeft tijdens de persconferentie van gisteren het risiconiveau verlaagd van niveau 6 naar niveau 5. Er is volgens Rijna verbetering opgetreden, maar hij...

AntilliaansDagblad | Perspectief politieplannen St. Maarten verdwijnt

Den Haag - Waar de voortgangscommissie eind 2019 optimistisch was over het Korps Politie Sint Maarten (KPSM), is het perspectief op verbeteringen nu erg laag. Anderzijds lijkt...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoVader Darley Lai: ‘Emoties zullen pieken’

Vader Darley Lai: ‘Emoties zullen pieken’

 

Bron: RNW/Caribiana

door: Sharlon Monart

Curaçao – Het Gerechtshof op Curaçao beslist op donderdag 10 mei (Vandaag red. ) of de kindermoordenaar James Murray uit de gevangenis mag. Roy Lai, de vader van de vermoordde Darley verwacht dat ‘de emoties zullen pieken’ in de loop van de dag.   Murray vermoordde in 1979 het toen zesjarig meisje op gruwelijke wijze.   “Sinds wij vorige week vernamen dat Murray om voorwaardelijke vrijlating gaat vragen, hebben we het emotioneel zwaar”, legt Lai uit. Dankzij begeleiding door PSI Skuchami en zijn geloof in God kan hij elke dag weer onder ogen zien.

Lai móet wel rustig aan doen: toen hij zijn dochter ging begraven, kreeg hij van verdriet een hartaanval. “Ik moet mij sindsdien van veel onthouden, maar ik leef ermee”, verklaart Lai zachtjes.

Rekening houden met De families Lai en Montañez (van de moeder van Darley) en verschillende organisaties die tegen huiselijk geweld en kindermisbruik strijden, hopen dat de rechters rekening zullen houden met de gevoelens van de nabestaanden, het gewelddadige gedrag dat Murray is blijven tonen in de gevangenis en de overheersende opvatting in verschillende gemeenschappen om zijn verzoek af te wijzen.

Vanuit Aruba, Bonaire, Curaçao en Nederland hebben wij op papier en via internet in totaal 21.159 handtekeningen verzameld van burgers die tegen een eventuele vrijlating zijn.”

De handtekeningen zullen donderdag aan het gerecht worden aangeboden wanneer deze zich vanaf vier uur in de namiddag buigt over deze zaak.

Kwestie van uren

Velen vrezen dat als de corpulente, beresterke, niemand ontziende Murray vrij zou komen, het een kwestie van uren zal zijn voordat hij opnieuw als verkrachter en moordenaar toeslaat.

Murray werd enkele jaren na zijn veroordeling van Curaçao overgeplaatst naar Aruba: zijn eigen leven liep gevaar omdat hij in de gevangenis verschillende Colombiaanse, mannelijke gedetineerden had verkracht.

Naar verluidt moeten ook in Aruba alle andere gevangenen eerst worden opgesloten voordat Murray naar buiten kan. Wanneer zijn driften opkomen, zouden zes bewakers nodig zijn om hem te overmeesteren.

Vogelvrij

Aan de andere kant zijn er ook burgers die Murray niet veel levensdagen geven als hij vrij zou komen. Door de afkeer tegen hem zou hij vogelvrij zijn verklaard. “Tijdens onze actie op Brionplein zeiden verschillende mensen tegen mij dat Murray ‘hoogstens enige  maanden zal overleven’ voordat hij wordt geliquideerd. Maar ik wil mij daarover niet uitlaten en wacht het oordeel van de rechters af”, stelt Lai.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties