27.6 C
Willemstad
• woensdag 29 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

Vaccinatie tegen baarmoederhalskanker

HomeNieuwsVaccinatie tegen baarmoederhalskanker

Vaccinatie tegen baarmoederhalskanker

Win een I-pod na drie vaccinaties

Zou u uw dochter willen blootstellen aan een product dat onvoldoende is uitgetest? Of aan medicatie die meer slachtoffers maakt dan geneest of beschermt? Door middel van een goed opgezet advertentieprogramma over baarmoederhalskanker wordt ouders angst ingesproken en vervolgens wordt direct het reddende vaccin aangeboden. Iedere ouder wil zijn of haar dochter beschermen tegen al het kwaad dat op haar pad verschijnt. Geneesmiddelenfabrikanten spelen daar maar al te graag op in. Jonge meisjes maakten in Nederland zelfs kans op het winnen van een I-pod na het halen van drie HPV-vaccinaties! Voordat u uw dochter van elf of twaalf jaar drie keer aan een vaccinatie blootstelt, is het verstandig om u goed te laten informeren over de effectiviteit, veiligheid en noodzaak van dit vaccin.

Door Rudolf de Wit

 

Het Humaan Papillomavirus (HPV) kan abnormale celgroei van huid en slijmvliezen teweeg brengen. Er zijn momenteel meer dan honderd verschillende typen (stammen of strengen) HPV bekend. De meeste zijn zeldzaam en ongevaarlijk. Twee strengen daarvan, 6 en 11, veroorzaken genitale wratten en wratten op de stembanden. De strengen 16 en 18 veroorzaken veranderingen van de cellen in de baarmoeder en ze veroorzaken genitale tumoren. Ongeveer dertig typen worden gezien als seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s).  HPV is de meest voorkomende SOA en volgens het Center for Disease Control and Prevention in Amerika raakt maar liefst de helft van de seksueel actieve mannen en vrouwen op enig moment in hun leven geïnfecteerd. Omdat het virus zich gemakkelijk verspreidt, heeft tachtig procent van de mensen op vijftigjarige leeftijd een genitale infectie met HPV opgelopen. De meeste mensen merken niets van de besmetting, maar ze kunnen wel andere mensen besmetten. Slechts een klein percentage van de besmette mensen krijgt baarmoederhalskanker. Twee slimme fabrikanten hebben allebei een vaccin op de markt gebracht, dat, schijnbaar, baarmoederhalskanker zou kunnen voorkomen. Het eerste vaccin is Cervarix van de geneesmiddelenfabrikant GlaxoSmithKline. Het tweede is Gardasil. Dit vaccin is van de farmaceutische gigant Merck. Dit is het bedrijf dat eind 2004 verwikkeld was in het VIOXX-schadaal en 1,64 miljard dollar voor juridische kosten en 4,85 miljard dollar aan genoegdoeningsgelden heeft moeten betalen. Merck zat ook achter het Vogelgriepvaccin Tamiflu (dat verzonnen was) en dat niet de gehoopte miljarden heeft binnengebracht.

Eén minder
Meisjes van elf tot zestien jaar worden door middel van een goed bedacht advertentieprogramma, dat uit vier delen bestaat, overgehaald om zich te drie keer te laten vaccineren. Een jaar lang, voordat het middel op de markt was, maakte de fabrikant Merck jonge vrouwen bewust van een ‘levensbedreigende epidemie’. In één kwartaal van 2006 spendeerde Merck 841.000 dollar aan televisiespotjes. Het eerst deel bestond uit het uitdelen van armbanden met daarop de leus Make the Connection. Dit was om mensen bewust te maken van het verband tussen HPV en kanker.

In de tweede fase, genaamd Make the Commitment, werd vrouwen opgedrongen om van hun arts het middel Gardasil te eisen. Dat was slim van de fabrikant, want nu hoefde de arts niet te bepalen of het middel goed was of niet. De patiënt ging immers zelf het middel, dat nog niet verkrijgbaar was, opeisen. De volgende serie van advertenties, onder de naam Tell Someone bracht de ‘bewuste vrouw’ op het punt om anderen te vertellen over deze ernstige ‘epidemie’. Het vierde gedeelte van de advertentiecampagne was genaamd One Less. Zingend gaven jonge meisjes aan dat door de vaccin “één vrouw minder” stierf aan baarmoederhalskanker. Let wel: het middel was nog niet eens vrijgegeven en duizenden vrouwen waren al bewust gemaakt dat het middel one less slachtoffer had gemaakt!

 

Gardasil is sinds 2006 in Amerika verkrijgbaar. Oostenrijk was het eerste Europese dat Gardasil volledig vergoedde. Nederland heeft het middel in maart 2009 pas toegelaten. De eerste vaccinatie bij de jonge meisjes moet echter opnieuw gedaan worden, omdat dit te koud was toen het toegediend werd. In februari 2009 haalde Spanje 76.000 doses Gardasil van de markt, nadat de meldingen over negatieve effecten na toediening van het vaccin werden gemeld aan de autoriteiten. Op de Antillen is er nog geen geld om het middel aan de jonge dames aan te bieden. Gelukkig maar!

Verzwegen
Het effect, de veiligheid en de doeltreffendheid zijn onvoldoende bewezen. GlaxoSmithKline heeft voorafgaand aan de lancering een onderzoek gesponsord. Het onderzoek werd gedaan door de Dartmouth Medical School in New Hampshire. In het onderzoek werd beweerd dat het HPV-vaccin een hardnekkige infectie veroorzaakt, waardoor het HPV van het type 16 en 18 in zijn geheel kan stoppen. De resultaten werden op 10 mei 2007 gepubliceerd in het New England Journal of Medicine. De ware resultaten worden ‘per ongeluk’ verzwegen. Het is namelijk zo dat het vaccin van de 11.020 ziektegevallen en 3177 sterfgevallen in Amerika, maar 553 ziektegevallen en 159 sterfgevallen per jaar voorkomt. Als we het aantal bijwerkingen, sterfgevallen en permanente afwijkingen naast deze getallen leggen, dan wordt het wel erg moeilijk om de vraag “zijn we op de goede weg?” te beantwoorden.

Daarnaast moet rekening gehouden worden met het feit dat het kleine percentage van HPV, de types 16 en 18, waartegen het vaccin zou kunnen helpen, vervangen wordt door andere types die niet in het vaccin zitten. Gevaccineerde jonge vrouwen stellen zich dus bloot aan andere afwijkingen van andere stammen van HPV.

Overleden
In de twee jaar na de lancering van het vaccin in 2006 heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration bijna negenduizend meldingen gekregen van negatieve bijwerkingen van Gardasil. Honderden jonge vrouwen zijn reeds opgenomen en moeten een langdurig herstel doormaken, hebben blijvend letsel opgelopen en een aantal van hen is zelfs overleden. De genoemde bijwerkingen zijn klachten als interne bloedingen, trombose, verlamming (Guillain-Barré) en hartaanvallen. Tot de negatieve bijwerkingen behoren ook spontane abortussen, stoornissen van het lymfatisch stelsel, gewrichts- en spierpijn, anafylactische shock, vernauwingen van de luchtwegen en aandoeningen aan het zenuwstelsel, zoals duizeligheid en toevallen en hoofdpijn. Tevens is reeds duidelijk geworden dat wanneer een zwangere vrouw de vaccinatie krijgt, er aangeboren afwijkingen bij de baby kunnen voorkomen. Dit zijn onder meer vernauwing van de maaguitgang – pylorisstenose-, afwijkingen aan de darmen, afwijkingen aan de nieren, heupafwijkingen en klompvoetjes.

Er zijn officieel negenduizend meldingen in Amerika, maar het aantal klachten ligt ongetwijfeld hoger. Niet altijd alles wordt gemeld, ook omdat de relatie tussen de klachten en het injecteren van het vaccin niet wordt herkend. Het verdriet, de paniek en de verwarring is dan ook groot als de jonge vrouw plotseling ernstige klachten krijgt.

Noodzakelijkheid
De grote vraag is: is dit vaccin nou echt noodzakelijk en is het wel effectief? Als u de onderstaande punten overweegt, dan kunt u maar één antwoord geven op deze vragen. Gardasil is alleen maar -mogelijk- effectief tegen vier van de meer dan honderd stammen van het HPV-virus. Van de meer dan honderd stammen zijn er maar ongeveer veertig bekend die genitale infecties kunnen veroorzaken. In negentig procent van de genitale wratten betreft het de HPV van de stammen 6 en 11. Het vaccin helpt niet als er reeds een besmetting is. Vandaar dat gekozen wordt voor meisjes die seksueel vaak nog niet zo actief zijn (11 tot 16 jaar).

 Cijfers
Volgens recente cijfers van het Nederlandse Centraal Bureau voor Statistiek sterven jaarlijks ruim 18.000 vrouwen aan kanker. In de meeste gevallen (19 procent) is de doodsoorzaak longkanker. Borstkanker staat op de tweede plaats met zeventien procent, gevolgd door kanker van de dikke darm en de endeldarm. Baarmoederhalskanker staat met een zielig aantal van 215 sterfgevallen per jaar niet eens in de top twintig! Er zullen nu meer jonge dames sterven aan de bijwerkingen van dit ‘wondervaccin’, dan het aantal dat gered zal worden. Onderzoek heeft uitgewezen dan van elke 10.000 mensen met HPV er vier baarmoederhalskanker krijgen. Er overlijden ieder jaar ongeveer tweehonderd vrouwen aan baarmoederhalskanker. De prognose van het vaccin is overigens een daling naar honderd sterfgevallen. Dit betekent dat de kans dat iemand hieraan sterft op dit moment ongeveer 0,002% is. Ter vergelijking: er zijn jaarlijks ongeveer zeshonderd nieuwe gevallen van baarmoederhalskanker. Van borstkanker zijn dat er bijna 12.000.

 Levensstijl
Het vaccin is nooit getest op meisjes van twaalf en dertien jaar. De vraag is dan ook of het vaccin na een aantal jaren nog -voldoende- bescherming kan bieden. Een vrouw die op 42-jarige leeftijd baarmoederhalskanker krijgt, zal nooit kunnen nagaan of de vaccinatie dertig jaar geleden geholpen of gefaald heeft. En dan komt nu de allerbelangrijkste overweging! HPV leidt niet direct tot baarmoederhalskanker. Het virus kan afwijkingen in de cellen veroorzaken, die zich in de loop van de tijd tot kanker ontwikkelen. Baarmoederhalskanker blijkt een ziekte te zijn van ondervoeding en van omgeving. In Amerika overleeft ongeveer 71,3 procent van de vrouwen met baarmoederhalskanker deze ziekte (72,9 procent onder de blanken en 60,4 procent onder kleurlingen). De levensstijl bepaalt vooral of iemand de ziekte overleeft of niet. Hoe hoger de weerstand en hoe gezonder de levenstijl is van de jonge vrouw, hoe meer kans zij maakt om de ziekte te overleven.

Ook voor jongens
In Amerika is de verkoop van Gardasil zo goed verlopen dat overwogen wordt om dit vaccin ook voor jongens van twaalf tot zestien jaar beschikbaar (lees: verplicht) te stellen. Uw zoon moet dit vaccin krijgen, ondanks het feit dat hij geen baarmoeder heeft. Er is namelijk een kans dat de jongen orale seks zal hebben met een -wat oudere- vrouw, die mogelijk met HPV besmet is. De mogelijkheid dat de jongeman één van de vier strengen (van de meer dan honderd) via zijn mond in de slokdarm krijgt en dat het slokdarmkanker veroorzaakt, is volgens de fabrikant genoeg om ouders te overtuigen om hun zoon dit vaccin te geven.

Gardasil moet in drie injecties gegeven worden. Elk injectie kost in Amerika 360 dollar. Aangezien de Aidsmedicatie –en ook andere medicatie- 33 keer duurder is op Curaçao dan in Amerika, is het te voorspellen dat enkele sluwe mensen miljoenen guldens zullen ontvangen als de regering te overtuigen is. Het is maar een kleine rekensom als een sluwe dwaas de regering zover kan krijgen om 30.000 meisjes te laten inenten voor een slordige tweeduizend gulden. Dan zijn de opbrengsten meer dan de Zilvervloot. Vergis u niet: De deal met de fabrikant is reeds gesloten.

 Afhankelijk
Het is onmogelijk om een ziekte te voorkomen of te genezen als er niets gedaan wordt aan de oorzaak. In dit geval moet de vraag gesteld worden: “Waarom wordt het baarmoederslijmvlies bij een aantal vrouwen gevoelig voor het HPV?” Zit er misschien een stof, product, additief in de voeding die het defensiesysteem in het lichaam aantast? Zijn er producten die -opzettelijk- aan de vrouw gegeven worden of producten waarvan de wijsheren (professoren en onderzoekers in laboratoria) weten dat deze stoffen het menselijk lichaam aantasten? Zolang de eerlijke antwoorden verzwegen worden en er gedaan wordt alsof het lichaam medicijnen, vaccinatie of een verwijdering van een orgaan nodig heeft, zullen ziekten en aandoeningen blijven bestaan. In de medische wereld weten we haarfijn wat de oorzaak is van alle aandoeningen, maar de kunst is om de mensen lekker dom en afhankelijk van pillen en drankjes te houden.

Effectief
De Nederlandse Gezondheidsraad adviseerde op 1 april 2008 aan minister Ab Klink van Volksgezondheid, dat meisjes van twaalf jaar voortaan moeten worden ingeënt tegen baarmoederhalskanker. De kosten van een dergelijke vaccinatie zijn hoog, maar op termijn kunnen jaarlijks enkele honderden gevallen van baarmoederhalskanker worden voorkomen en daarmee ruim honderd sterfgevallen, stelt de raad. Het is onder epidemiologen echter nog geen uitgemaakte zaak of deze vaccinatie in Nederland kosteneffectief is of niet. Veel meisjes moeten worden ingeënt om op lange termijn één sterfgeval te voorkomen, zelfs als de immuniteit ook op langere termijn blijft bestaan. Gegevens over de duur van de werkzaamheid na meer dan tien jaar zijn nog niet bekend.

 

Voor meer informatie over HPV en Gardasil kunt u terecht op www.mercola.com, www.fonteine.com, www.medischdossier.org. U kunt ook de woorden ‘danger’, ‘gardasil’, ‘onzin over HPV’ of ‘dood door Gardasil’ in te typen in een zoekmachine en u bent een hele dag zoet.

Video: 47 girls death
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=O7LH9TRCHuA]

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties