28.2 C
Willemstad
• vrijdag 17 september 2021 22:30

Laatste reacties

- Advertentie -

Instant-reisverzekeringen digitaal af te sluiten op Hato

De reisverzekeringszuilen op vliegveld Hato

afbeelding van Lisette Wellens
Door  Lisette Wellens
(Foto: Ennia)

Wie vlak voor vertrek ontdekt dat hij nog geen reisverzekering heeft, kan sinds kort terecht op vliegveld Hato. Via drie digitale zuilen is het nog na de douane mogelijk een verzekering aan te schaffen.

De last-minute reisverzekering is een idee van verzekeringsmaatschappij Ennia. Renato Ignacio en Brian Martha waren verantwoordelijk voor het ontwerp van het systeem. “Curaçao is het enige land ter wereld dat deze service aan zijn bewoners aanbiedt“, zegt Martha. “De helft van de vakantiegangers gaat zonder reisverzekering op pad, vaak omdat ze het gewoon vergeten.”
Vijf minuten werk
De drie digitale zuilen staan in de vertrekhal van vliegveld Hato. Wie een reisverzekering wil aanschaffen heeft alleen een creditcard, een e-mailadres en zijn contactgegevens nodig. “Het digitale formulier is binnen vijf minuten ingevuld. Je krijgt daarna een bevestigingssms’je en alle verzekeringspapieren worden naar je mailadres gestuurd. Mocht er na je vakantie een claim nodig zijn, dan wikkelen we die hier volgens de normale procedure af.”
Vergelijkbaar met een online-transactie
Bij de instant-service op Hato is het niet mogelijk om te kiezen uit verschillende verzekeringspakketten zoals bij het verzekeringskantoor. Daar bestaan er drie varianten die NAF 2,- tot NAF 7,- per dag kosten. De last-minute reisverzekering kost standaard NAF 7,- per dag en dekt bagage, geneeskundige kosten, tandheelkundige kosten, ongevallen en buitengewone kosten wanneer een reis bijvoorbeeld voortijdig onderbroken wordt. Voor extra geneeskundige kosten, winter-, golf- en watersport en een air-ambulance moet een aanvullende premie van NAF 3,60 per dag betaald worden.
Nog niet voor buitenlandse toeristen
De service is alleen beschikbaar voor Curaçaoënaars die vanuit Hato naar een vakantiebestemming vertrekken. Inkomende buitenlandse vakantiegangers die onverzekerd op reis zijn gegaan kunnen niet terecht bij Ennia omdat de verzekeringsagent alleen lokale claims afhandelt.

Ghattim Kabara, hoofd van het Curaçao Tourist Board (CTB), ziet wel wat in een soortgelijk plan maar dan helemaal gratis. “In Navolging van Panama, waar alle buitenlandse toeristen die het land bezoeken een gratis reisverzekering ontvangen, wil ik misschien zoiets invoeren op Curaçao. Het idee ligt in ieder geval op de plank maar wanneer het ingevoerd wordt weet ik nog niet.”

- Advertentie -

————————————————————

Gratis reisverzekering voor toeristen in Panama

Het Panamakanaal
Wie als toerist naar Panama vertrekt krijgt sinds een maand bij aankomst op Tocumen International Airport in Panama-City een gratis reisverzekering. De voorwaarden en een speciaal pasje worden uitgedeeld bij de douane. Wie medische hulp nodig heeft laat het pasje bij de betreffende zorginstelling zien samen met zijn paspoort.

De verzekering is dertig dagen geldig en dekt vrijwel alle medische kosten maar vergoed ook verloren of gestolen paspoorten. Ongevallen veroorzaakt door nalatigheid, alcohol- en drugsgebruik en extreme sporten worden niet vergoed.

 

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Rijksoverheid | Sluiting drugspanden op de BES-eilanden

De gezaghebbers van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) constateren een toename in drugshandel vanuit woningen en lokalen. Nu ontbreekt vaak de wettelijke grondslag...

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...
- Advertentie -