27.1 C
Willemstad
• woensdag 28 juli 2021 21:51

Laatste reacties

- Advertentie -

UTS wil miljoenen besparen

uts-smallWILLEMSTAD — Telecombedrijf UTS wil in de komende jaren miljoenen gaan besparen. Dit valt op te maken uit de presentatie van de Raad van Commissarissen voor de Raad van Ministers gisteren. Alleen al het laten afvloeien van personeelsleden in 2014 zou een besparing van 26,8 miljoen gulden moeten opleveren. Maar ook op andere gebieden wil het bedrijf besparingen doorvoeren door een andere manier van zaken doen te realiseren.

In de presentatie benadrukt UTS dat verlaging van de personeelskosten zeer belangrijk is voor het lokale telecombedrijf.
Als er geen stappen worden ondernomen om iets aan deze hoge kostenpost te doen, dan houdt het bedrijf er serieus rekening mee dat het ingaande 2013 verlies zal lijden en op korte tot middellange termijn niet zal kunnen voldoen aan de betalingsverplichtingen, investeringsverplichtingen, maar ook concessieverplichtingen.
Om het tij te kunnen keren is het vereist dat het bedrijf tot vrijwillige, maar als dit niet voldoende blijkt ook tot gedwongen ontslagen overgaat.
Het plan, dat gisteren in de Raad van Ministers (RvM) werd besproken, gaat uit van de afvloeiing van 224 personen.
UTS rekent uit dat dit een besparing van 1,4 miljoen gulden per maand zal opleveren.
Dit houdt in dat in 2014 de besparing op personeelskosten 26,8 miljoen en in 2015 27,8 miljoen gulden zal bedragen.
In 2018 houdt het bedrijf rekening met een forse besparing die op kan lopen tot 31,3 miljoen gulden.
Naast het besparen op personeelskosten gaat het plan, dat door UTS gisteren in de RvM werd besproken, ook uit van de verkoop van de aandelen van het bedrijf in Curaçao Technology Exchange (Ctex).
Deze aandelen werden ooit door UTS voor 5 miljoen dollar aangeschaft.
De verkoop van deze aandelen zal nu 10 miljoen gulden opleveren.
De verkoop van aandelen van UTS in de joint venture-onderneming in Suriname, Intelsur/ Uniqa, zal waarschijnlijk 18 miljoen gulden opleveren.
UTS heeft sinds enige tijd een nieuw hoofdkantoor betrokken op Ser’i Ararat.
Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk personeel in dit gebouw zal worden ondergebracht.
Met de verkoop van de verschillende andere gebouwen hoopt UTS een bedrag van 10 miljoen gulden te kunnen genereren.
De UTS-leiding is ook voornemens om 50 procent van de capaciteit op de PCEF-kabel te verkopen.
Deze verkoop zal 16 miljoen gulden moeten opleveren.
In het pakket van maatregelen wordt verder een aantal voornemens genoemd, waarbij geen melding wordt gemaakt van de beoogde besparingen die deze zullen moeten opleveren.
Genoemd wordt onder meer 100 procent integratie van TDS in UTS, het op afstand zetten van de Antilliaanse Televisie Maatschappij (ATM) en radiostation TCFM 93.3.

- Advertentie -

To Top

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curadoet pakt 300 projecten aan

Curadoet zal, na twee keer uitgesteld te zijn geweest, aanstaande zaterdag plaatsvinden. De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft dit jaar 300 projecten beschikbaar gesteld. Voor ruim...

ParadiseFM | Truks in brand bij Rodricon Transport

Verschillende truks van Rodricon Transport zijn vannacht volledig uitgebrand. Iets na drie uur ‘s nachts kreeg de politie een brandmelding binnen en rukten zij samen met de...

PBC | Vrouw die pcr-test vervalste was medewerker RCN

Persbureau Curacao De vrouw die haar PCR-test vervalste om Curaçao toch binnen te kunnen komen is een medewerker van Rijksdienst Caribisch Nederland op Bonaire. De vrouw met de...
- Advertentie -