30 C
Willemstad
• vrijdag 14 mei 2021 15:22

Telegraaf | ’Vakantie naar Aruba en Curaçao mag ook weer’

Yteke de Jong en Koen Nederhof AMSTERDAM - Het reisadvies voor Aruba en Curaçao gaat op geel. Dat bevestigt het Arubaanse bureau voor Toerisme. Eerder deze week werd...

Democracy now! | Friday, May 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | MFK en PNP slaan gesprek COHO af

De coalitiepartijen MFK en PNP willen niet met Knops in gesprek over het COHO. Dat zegt PNP-leider Ruthmilda Larmonie in de Amigoe. Al eerder gaf de nieuwe...

ParadiseFM | Laatste kans om tweede Pfizer prik te krijgen

Dit weekend is de laatste kans om een tweede Pfizer vaccinatie te krijgen. Dat kan alleen nog aanstaande zondag tussen twaalf en vijf ‘s middags bij het...

ParadiseFM | “Akkoord met Corc nog deze maand”

Refeneria di Korsou (RDK) en potentiële nieuwe uitbater Corc zijn er bijna uit. Ze verwachten deze maand nog tot een akkoord te komen. Dat schrijft het Antilliaans...
- Advertisement -spot_img

Uitvoering door OW rommelig

HomeMediaUitvoering door OW rommelig

verkeersdrempelsWillemstad – Geplande wegenprojecten worden door Openbare Werken (OW) vaak later uitgevoerd dan gepland of worden in een enkel geval helemaal niet meer uitgevoerd.

Advertentie

,,Er is geen inzicht in het aantal geplande projecten dat nog uitgevoerd moet worden en het verwachte beslag daarvan op de financiële en personele capaciteit. Het is niet duidelijk of met de beschikbare capaciteit zoveel mogelijk geplande projecten zijn gerealiseerd en of deze projecten het meest urgent waren om de verkeersveiligheid te bevorderen”

, zo staat in een onderzoeksverslag van de Algemene Rekenkamer Curaçao (ARC) naar het regeringsbeleid op het gebied van de verkeersveiligheid. Volgens de ARC is er geen goed inzicht te verkrijgen in waar OW mee bezig is en welk beleid hier achter steekt.

ARC doet verslag: ,,In het jaarplan worden alleen nieuwe projecten opgenomen en wordt niet zichtbaar gemaakt welke projecten uit voorgaande jaren nog uitgevoerd moeten worden en wanneer de uitvoering is gepland. Ook de voortgangsrapportages geven geen inzicht in de oorspronkelijk geplande data van de gerealiseerde projecten. Feitelijk wordt het goedgekeurd jaarbudget dus voor een belangrijk deel uitgegeven aan andere projecten dan die, die in het jaarplan zijn genoemd. OW houdt geen projectenadministratie bij waaruit de status en de verwachte einddatum van alle geplande projecten blijkt, de begrote behoefte aan financiële en personele middelen gedurende de looptijd van de projecten en de gerealiseerde kosten en feitelijke inzet van personeel. Evenmin houdt OW per project bij waarom de uitvoering is vertraagd.”

Uit een overzicht van geplande, lopende en afgeronde projecten blijkt dat het merendeel van de projecten later is gerealiseerd dan gepland.
Van enkele geplande projecten is geen realisatie opgenomen en één project is vervangen door een ander.
OW geeft als verklaring dat door een tekort aan personele middelen, sommige projecten niet tijdig intern voorbereid kunnen worden of tijdig door externen uitgevoerd.
Dan wordt zoveel mogelijk voorrang gegeven aan andere projecten die wel startklaar zijn.
Wanneer de eerstgenoemde projecten zover zijn, worden zij alsnog uitgevoerd.
Dit kan in een ander jaar zijn dan gepland.

Gebrek aan goede mensen
Er is een gebrek aan mensen, zowel kwantitatief als kwalitatief, om de wegen veiliger te maken.

ARC: ,,Door een gebrek aan uitvoeringscapaciteit werd niet al het geld besteed. Er bestaat geen inzicht in de totale behoefte, en dus de omvang van het tekort aan mensen en financiële middelen om het wegennet ‘duurzaam veilig’ in te richten.”

De afdeling Projectontwikkeling & Advies van OW die de werkzaamheden op het gebied van verkeersveiligheid moet coördineren kampt met een ernstig personeelstekort.

,,Van de 13 beschikbare voltijdbanen zijn er slechts zeven ingevuld. Diverse geplande projecten zijn door dit gebrek aan personeel niet uitgevoerd. Het capaciteitstekort betreft niet alleen het aantal personeelsleden maar ook de soort expertise. Het is al sinds 2004 bekend dat er minstens twee verkeerskundigen nodig zijn; tot op heden beschikt noch OW noch de rest van het ministerie over een verkeerskundige”, zo schrijft de ARC.

Volgens OW kunnen er daardoor onder meer geen aanpassingen aan de Weg naar Westpunt plaatsvinden om de verkeersveiligheid daar te verbeteren.
Volgens OW zijn ook niet altijd derden beschikbaar om het specialistische werk uit te kunnen voeren.
Dit vertraagt eveneens de uitvoering van de planning.
Vanaf 2010 is in de begroting van het Wegenfonds het budget voor het verbeteren van gevaarlijke wegsituaties verlaagd.
Daarentegen is de begroting voor onderhoud en reparatie van de wegen in die jaren verhoogd omdat het wegennet aanzienlijk was beschadigd door tropische storm Thomas in 2010 en door de regenbuien in de laatste jaren.
De uitgaven voor wegonderhoud liepen daardoor op van 1,9 miljoen gulden in 2009 naar circa 10 miljoen gulden in 2010.
Voor 2011 was 13 miljoen gulden geraamd.
Het blijkt volgens de ARC dat het geld dat geraamd was voor het verbeteren van gevaarlijke wegsituaties in 2009 en 2010 niet volledig is uitgegeven.
Dit houdt volgens OW verband met het eerdergenoemde tekort aan personele capaciteit.

Bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties