28 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Tyson’ Quant coördinator van No Limit Soldiers

Nederlands openbaar Ministerie:

Shurendy-QuantHAARLEM/WILLEMSTAD — Het Openbaar Ministerie in Haarlem ziet de Curaçaose jeugdbende No Limit Soldiers (NLS) als een criminele organisatie die cocaïnetransporten naar Nederland regelde vanuit Curaçao, Bonaire, St. Maarten, Jamaica en de Dominicaanse Republiek. In de beveiligde locatie op Schiphol besprak de rechtbank die organisatie aan de hand van het dossier. Volgens de officier van justitie staat vast dat de Curaçaoënaar Shurendy Q. (31) de grote ‘Kleine Man’ is die alles coördineerde. Dit meldt Crimesite. nl.

- Advertentie -

Advertentie

De cocaïne ging volgens het OM in verborgen ruimtes van lijnvliegtuigen naar Europa en naar Schiphol, waar de organisatie medewerkers van de luchthaven betaalde om de cocaïne eruit te halen.
Hoewel er maar een kleine hoeveelheid cocaïne in beslag is genomen in een jaren durend onderzoek vindt het OM dat uit de communicatie en de geldstromen blijkt dat er wel degelijk veel meer moet zijn gesmokkeld.

Niet getapt
Over die onderlinge communicatie moet de rechtbank zich met name uit gaan spreken omdat dit kardinaal is in de beoordeling in hoeverre de groep een echte criminele organisatie vormde.
Groot probleem is dat de veronderstelde leider Quant niet één keer is getapt.
Maar volgens de politie neemt hij wel deel aan duizenden ping-gesprekken onder een reeks aan bijnamen. Zijn advocaat Inez Weski ziet vooral daar het zwakke punt in het dossier.

Ping-gesprekken
Weski:

De enige bijnaam die mijn cliënt werkelijk heeft is Tyson, maar laat die naam nu net niet in die ping-gesprekken voorkomen. Ty, Bush, Shorty en nog veel meer, dat zijn allemaal mooie namen die de politie aan hem toeschrijft, maar dat is niet mijn cliënt. En wat betreft de verwijzing naar de ‘kleine man’ in al die gesprekken, hij ontkent dat hij die ‘kleine man is’.”

In dat verband merkte de voorzitter van de rechtbank op: “Het is wel zo, en dan zeg ik het heel voorzichtig, uw cliënt lijkt niet erg groot te zijn. Ik heb u horen zeggen 1,65 meter?”

Observaties
Staat die lengte dan nu in rechte vast?”, vroeg Weski.

Ik zou dat wel gemeten willen zien. Ik zal de volgende week een meetlint meenemen.”

De lengte van Quant is wel degelijk een serieus te nemen vraagstuk omdat er slechts twee observaties in het dossier aanwezig zijn waarbij de politie Quant daadwerkelijk heeft waargenomen.
Daarvan zijn foto’s gemaakt die de rechtbank moet gaan beoordelen.
Weski ontkent dat Quant erop te zien is.

“Uw cliënt wordt in een gesprek ook aangesproken als ‘chief in command’, zegt dat niks?”, vroeg de voorzitter zich af.

“Dat lijkt op een leider te duiden.”

“Of het is een goede grap, we weten het niet”, zei Weski.

Sint
De uit Koraal Specht afkomstige No Limit Soldiers ging tijdens de zitting veel over de tong, maar ook in de ping-gesprekken.
De politie noteerde: ‘NLS is boos’ en ‘Ik ben toch ook NLS’ en nam sieraden met een tank en de tekst NLS erop in beslag, naast foto’s van (verborgen) ruimtes in vliegtuigen. Op de gepingde vraag aan een verdachte of er ook ‘dinges’ vanuit St. Maarten kon worden gestuurd was het antwoord:

Geen probleem, we beheersen Sint.”

Amoureus
De NLS wordt op Curaçao in verband gebracht met de moord op politicus Helmin Wiels en Quant en enkele medeverdachten zouden in Nederland een liquidatie hebben voorbereid.
De zus van een medeverdachte zou financieel de zaken hebben aangestuurd en verstuurde ook amoureuze pings aan één van de bijnamen die Quant zou betreffen. Aanleiding voor de voorzitter om te informeren of de twee inderdaad een liefdesrelatie hadden.

Ik beroep me op mijn zwijgrecht”, was het universele antwoord van alle verdachten.

Helikopter
Een aantal verdachten was op vrije voeten maar Quant verblijft in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught en wordt per helikopter naar Schiphol aangevoerd.
In de zaal houden tien leden van de Koninklijke Marechaussee in kogelwerende outfits de wacht.
Er zijn nog ruim tien zittingsdagen te gaan in de zaak, in februari zal de rechtbank de zaak waarschijnlijk voltooien.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -