27.4 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 03:57

Laatste reacties

- Advertentie -

Twijfels over auteur notitie

Voormalig interim-directeur Curaçaohuis versterkt vermoedens van falsificatie

Voormalig interim-directeur Curaçaohuis Melvin Statia (rechts) versterkt vermoedens van falsificatie notitie. Links Gevolmachtigde Minister Marvelyne Wiels, die de ‘vertrouwelijke’ notitie zelf lijkt te zijn geschreven

Den Haag – De twijfels over de authenticiteit van het ‘vertrouwelijke’ document over de bouwkundige staat van het Curaçaohuis dat ministerpresident Ivar Asjes (Pueblo Soberano) aan de Staten heeft aangeboden, lijken meer dan gerechtvaardigd. De premier maakte maandag vlak voor het debat dat de Staten aan de handel en wandel van Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (eveneens PS) wijdden een notitie openbaar die interim- directeur Melvin Statia van Kas di Kòrsou op 4 april van dit jaar zou hebben geschreven. Meerdere passages wekken de indruk dat het stuk niet door Statia maar door Wiels zelf is geschreven. Zo staat er onder meer:

,,Bij mijn aantreden als Gevolmachtigde minister op 10 juni 2013.”

Ook de datering roept vragen op. Op 4 april was Statia niet meer werkzaam op het Curaçaohuis.

,,Dat klopt. Ik ben op 1 april vertrokken”, aldus de voormalig directeur.

- Advertentie -

Die weigert echter de vraag van deze krant te beantwoorden of hij de auteur van de notitie is en, als dat het geval zou zijn, waarom hij zich dan als Gevolmachtigde minister heeft voorgedaan.

,,De vraag stellen, is hem beantwoorden”, aldus Statia.

Op de vervolgvraag of hij daarmee de vermoedens bevestigt niet de schrijver te zijn, reageert hij met:

,,U zegt het. Als u het precies wilt weten, moet u die vraag aan mevrouw Wiels stellen. Ik heb er niets meer mee te maken.”

In de bewuste notitie wordt er voor gewaarschuwd dat de medewerkers van het kabinet als gevolg van het achterstallig onderhoud levensgevaar zouden lopen. Een veronderstelling die op gespannen voet staat met een bouwkundig inspectierapport dat in opdracht van Wiels is opgesteld en van 22 april dateert. Dat rapport is begin deze week eveneens door Asjes aan de openbaarheid prijs gegeven. Het onderzoek is verricht door ir. G.A. Martina van Marrel Advies. Gevraagd naar zijn bevindingen, verklaarde deze gisteren aan het Antilliaans Dagblad:

,,Ik heb geconstateerd dat er veel achterstallig onderhoud is, maar dat het pand op instorten zou staan, klopt echt niet. Daarvoor heb ik in mijn rapport ook helemaal niet gewaarschuwd.”

Toch bracht Wiels een week nadat zij de bevindingen van Martina had ontvangen het bericht naar buiten dat er ‘instortgevaar’ bestond en dat zij daarom had besloten vanaf 1 mei een nabijgelegen kantoorvilla à 15.000 gulden per maand te huren. Martina benadrukt dat hij alleen het pand Badhuisweg 173 heeft geïnspecteerd, waar Wiels kantoor houdt. Het andere gebouw (no. 175) waar het merendeel van de medewerkers is gehuisvest, is niet door hem onderzocht.

,,Daarvoor heb ik geen opdracht gekregen.”

- Advertisement -

 

Bron: Antilliaans Dagblad
Zie ook: Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao


Bouwkundig rapport Curaçaohuis – Marrel Advies 20140422 en notitie Melvin Statia 20140401 Marvelyne Wiels

bouwkundig rapport Curaçaohuis – Marrel Advies 20140422 en notitie Melvin Statia 20140401 Marvelyne Wiels

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. hoe kan men deze leugenaartster nog handhaven.
  Alleen in een bananerepubliek kan dit gebeuren.
  overal in de grote mensen wereld, stappen politici op als ze betrapt worden op een leugen(tje).
  maar op curacao hoort liegen gewoon bij de politiek..

  Waar een klein land groot in kan zijn..

 2. Tja, het zal net als fraudelientjes opgeklopte CV wel weer niet waar zijn natuurlijk en in alle toonaarden worden ontkent. Asjes zal wel weer gaan verdedigen overigens.

  Wordt het niet eens tijd om een punt te zetten achter het optreden van deze uitgezonden ambtenaar met als status gevolmachtigd minister? De hele situatie rondom onze vertegenwoordiging straalt nou niet bepaald positiviteit uit.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | Meer achteruitgang dan regio

De economische achteruitgang van Curaçao is in 2020 vele malen hoger dan het gemiddelde van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) tekent een economische krimp op van 18,4 procent, terwijl het gemiddelde van de regio -7,7 procent is.

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.

AntilliaansDagblad | Inspectie roept medicijn terug

Volgens het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), inspectie voor de Volksgezondheid, afdeling Inspectie Geneesmiddelen op Curaçao zijn er mogelijk via de lokale apotheken en in elk geval via één importeur medicijnen geïmporteerd die in Nederland, Canada en de Verenigde Staten teruggeroepen zijn omdat deze een gevaar kunnen opleveren voor de volksgezondheid.
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.

AntilliaansDagblad | Betèsda in de clinch met SVB

‘Overvallen door korting budget’

NOS | ‘Maltese overheid verantwoordelijk voor dodelijke aanslag op journaliste’

Volgens een onafhankelijke onderzoekscommissie is de Maltese overheid verantwoordelijk voor de dood van journaliste Daphne Caruana Galizia. Dat melden verschillende Maltese media. Caruana Galizia kwam in 2017 om...

Democracy now! | Thursday, July 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Regering Pisas neemt 42 vriendjes aan op negen ministeries

Persbureau Curacao De personeelsstop bij ministeries lijkt niet meer te bestaan. De regering Pisas heeft sinds haar aantreden 42 nieuwe mensen aangenomen op negen ministeries. Dat meldt de...
- Advertentie -