27 C
Willemstad
• donderdag 19 mei 2022 05:41

Laatste reacties

- Advertentie -

Extra: ‘Moordwapen van securitybedrijf’

Extra: ‘Moordwapen van securitybedrijf’

Willemstad – Het vuurwapen, dat op zaterdag 14 juni in het Waaigat is gevonden en waarmee de Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels is doodgeschoten op 5 mei 2013, zou zijn geregistreerd bij een beveiligingsbedrijf. Dat schrijft ochtendkrant Extra. Het Openbaar Ministerie (OM) houdt bij navraag van deze krant de lippen stijf op elkaar.

,,Wij reageren niet op de berichtgevingen in de media in deze zaak. In dit stadium van het onderzoek geven wij geen additionele informatie”, aldus de korte verklaring van het OM. Alexis Elhage, directeur van Elhage Arms nv, legt desgevraagd uit dat elk geproduceerd wapen een uniek nummer heeft.

Bij verkoop wordt dit nummer gekoppeld aan de eigenaar, zodat altijd te achterhalen is bij wie het wapen hoort. Volgens de Papiamentstalige ochtendkrant staat het wapen geregistreerd met als eigenaar ‘een beveiligingsbedrijf’.

,,Zodra het wapen uit de fabriek komt, wordt er een nummer aan verbonden”, legt Elhage uit. ,,Zo kun je, behalve achterhalen wie de eigenaar is, ook teruggaan tot waar en wanneer het gemaakt is.”

- Advertentie -

Informatie over het wapen dat is opgedoken in het Waaigat heeft de wapenhandelaar niet.

Uit stukken die door Gladys Sophia-Alendy, de advocaat van D’Angelo Damascus één van de andere verdachten in de zaak Magnus, beschikbaar zijn gesteld aan de pers blijkt dat de man die ervan wordt verdacht de PS-voorman te hebben doodgeschoten, Elvis ‘Monster’ Kuwas, heeft verklaard de moord niet te hebben gepleegd met zijn eigen vuurwapen. In één van de vele processenverbaal:

,,Hij (Monster, red.) verklaarde hierna van Panchek (een van de andere verdachten in deze zaak, red.) een donkerblauw/zwarte handschoen en een zwart trainingsjack met capuchon te hebben ontvangen. Bolle kwam toen met een zilverkleurig vuurwapen met zwart handvat en hij (Monster, red.) controleerde het magazijn en zag dat deze vol was. Op zijn vraag aan Bolle of dit vuurwapen geen storingen zou veroorzaken, antwoordde Bolle dat het vuurwapen al enige werkzaamheden had verricht. De verdachte gaf aan het vuurwapen al eerder te hebben gezien.”

Toch is er geen eenduidig antwoord terug te vinden in de verklaringen van Monster, zijn vrouw Monaliesa en Damascus, die zijn verspreid onder de pers, over de vraag waar het wapen vandaan komt. Zo valt later in deze stukken te lezen dat het vuurwapen bij ene ‘Kajo’ of ‘Djun’ door Kuwas is geleend.

Maar hij spreekt zich later weer tegen door te verklaren dat hij het vuurwapen bij Bolle heeft gekregen, en dat hij ‘Gamba’ eerder had gezien met het wapen. Ook in de processen-verbaal staat te lezen als antwoord van Monster op de vraag of het de eerste keer was dat hij het wapen zag:

,,Nee ik heb het wapen al eerder gezien. Eentje die er heel veel op lijkt had ik thuis. Diegene die ik thuis had was bij het handvat getapet.”

Hij benadrukt ook dat hij nog nooit eerder van dit vuurwapen gebruik had gemaakt voordat hij Wiels er mee doodschoot.

Bron: Antilliaans Dagblad

Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

 

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Russische bedrijven duiken onder in illegale Nederlandse trustsector

Zeker honderd Russische bedrijven doken afgelopen jaren onder in de ondergrondse trustsector in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Platform Investico voor de De Groene Amsterdammer. Op...

Democracy now! | Wednesday, May 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 mei 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Code geel voor extreem saharastof

De meteorologische dienst Curaçao geeft code geel af voor extreem saharastof. De voorzorgsmededeling geldt van woensdagochtend tot donderdagochtend. Mensen met allergieën kunnen last krijgen van het stof....

Nu.cw | Banco di Caribe waarschuwt klanten voor phishing

Banco di Caribe waarschuwt haar klanten voor phishing berichten. Onlangs zijn er SMS-berichten verspreid naar klanten van de bank waarin gevraagd wordt om bankgegevens. In de berichten...

Nu.cw | Vermiste vrouw weer terecht

De 39-jarige Rochelle Teresita Amalia is weer terecht. Er werd alarm geslagen toen de vrouw maandag van huis vertrok om boodschappen te doen en is niet meer...
- Advertentie -
- Advertentie -