26 C
Willemstad
• zaterdag 22 januari 2022 02:10

Laatste reacties

- Advertentie -

Extra: ‘Moordwapen van securitybedrijf’

- Advertentie -
Extra: ‘Moordwapen van securitybedrijf’

Willemstad – Het vuurwapen, dat op zaterdag 14 juni in het Waaigat is gevonden en waarmee de Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels is doodgeschoten op 5 mei 2013, zou zijn geregistreerd bij een beveiligingsbedrijf. Dat schrijft ochtendkrant Extra. Het Openbaar Ministerie (OM) houdt bij navraag van deze krant de lippen stijf op elkaar.

,,Wij reageren niet op de berichtgevingen in de media in deze zaak. In dit stadium van het onderzoek geven wij geen additionele informatie”, aldus de korte verklaring van het OM. Alexis Elhage, directeur van Elhage Arms nv, legt desgevraagd uit dat elk geproduceerd wapen een uniek nummer heeft.

Bij verkoop wordt dit nummer gekoppeld aan de eigenaar, zodat altijd te achterhalen is bij wie het wapen hoort. Volgens de Papiamentstalige ochtendkrant staat het wapen geregistreerd met als eigenaar ‘een beveiligingsbedrijf’.

,,Zodra het wapen uit de fabriek komt, wordt er een nummer aan verbonden”, legt Elhage uit. ,,Zo kun je, behalve achterhalen wie de eigenaar is, ook teruggaan tot waar en wanneer het gemaakt is.”

Informatie over het wapen dat is opgedoken in het Waaigat heeft de wapenhandelaar niet.

Uit stukken die door Gladys Sophia-Alendy, de advocaat van D’Angelo Damascus één van de andere verdachten in de zaak Magnus, beschikbaar zijn gesteld aan de pers blijkt dat de man die ervan wordt verdacht de PS-voorman te hebben doodgeschoten, Elvis ‘Monster’ Kuwas, heeft verklaard de moord niet te hebben gepleegd met zijn eigen vuurwapen. In één van de vele processenverbaal:

,,Hij (Monster, red.) verklaarde hierna van Panchek (een van de andere verdachten in deze zaak, red.) een donkerblauw/zwarte handschoen en een zwart trainingsjack met capuchon te hebben ontvangen. Bolle kwam toen met een zilverkleurig vuurwapen met zwart handvat en hij (Monster, red.) controleerde het magazijn en zag dat deze vol was. Op zijn vraag aan Bolle of dit vuurwapen geen storingen zou veroorzaken, antwoordde Bolle dat het vuurwapen al enige werkzaamheden had verricht. De verdachte gaf aan het vuurwapen al eerder te hebben gezien.”

- Advertentie -

Toch is er geen eenduidig antwoord terug te vinden in de verklaringen van Monster, zijn vrouw Monaliesa en Damascus, die zijn verspreid onder de pers, over de vraag waar het wapen vandaan komt. Zo valt later in deze stukken te lezen dat het vuurwapen bij ene ‘Kajo’ of ‘Djun’ door Kuwas is geleend.

Maar hij spreekt zich later weer tegen door te verklaren dat hij het vuurwapen bij Bolle heeft gekregen, en dat hij ‘Gamba’ eerder had gezien met het wapen. Ook in de processen-verbaal staat te lezen als antwoord van Monster op de vraag of het de eerste keer was dat hij het wapen zag:

,,Nee ik heb het wapen al eerder gezien. Eentje die er heel veel op lijkt had ik thuis. Diegene die ik thuis had was bij het handvat getapet.”

Hij benadrukt ook dat hij nog nooit eerder van dit vuurwapen gebruik had gemaakt voordat hij Wiels er mee doodschoot.

Bron: Antilliaans Dagblad

Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

 

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Medewerksters Talpa in paginagrote advertentie: ‘John, het ligt niet aan de vrouwen’

BOOS over The Voice "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen." Zo reageren Talpa-medewerksters met een paginagrote advertentie in het AD op uitspraken van John de Mol....

Democracy now! | Friday, January 21, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Bestuurder na ongeluk gered door omstanders

Persbureau Curacao Benauwde momenten voor de bestuurder van een auto op de Weg naar Westpunt bij Duzu. Die raakte betrokken bij een ongeluk en sloeg gedeeltelijk over de...

PBC | Eind februari binding proposals voor overname raffinaderij

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Rdk heeft een aantal bedrijven gevraagd voor het einde van februari een binding proposal in te sturen voor de exploitatie van de Isla en...

PBC | CMC luidt de noodklok om IC-capaciteit

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het ziekenhuis op Curaçao (CMC) luidt de noodklok. Alle zestien IC-bedden zijn bezet met coronapatiënten, terwijl er nu zeventien mensen intensieve zorg nodig hebben....
- Advertentie -
- Advertentie -