27 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Tweede megapier in ministerraad

Stanley PalmWILLEMSTAD — De Raad van Ministers (RvM) buigt zich volgende week over een voorstel voor een tweede megapier. Dit verklaarde minister Stanley Palm (Economische Ontwikkeling, Pais) gisteren tijdens de voortzetting van de Centrale Commissie-vergadering van de Staten waarin wordt stilgestaan bij de conceptbegroting 2014.

Advertentie

- Advertentie -

Reagerend op verschillende vragen van Statenleden stelde Palm dat de regering op dit moment werk maakt van de tweede megapier voor Curaçao.
Deze is nodig omdat de huidige megapier te klein is voor de grotere cruiseschepen die tegenwoordig actief zijn.
Volgens Palm heeft Curaçao dit jaar zo’n 600.000 passagiers gehad.
Deze cruisetoeristen geven gemiddeld 72 dollar per persoon uit.
Het streven van de autoriteiten is om in 2020 een miljoen cruisetoeristen naar Curaçao te halen, die ieder meer dan 100 dollar zullen uitgeven op het eiland.
Met het oog op de ontwikkeling van de binnenstad en het aantrekken van meer en grotere cruiseschepen wordt op dit moment gewerkt aan de tweede megapier.
Volgens Palm zal de RvM volgende week een besluit nemen over de voortgang van dit project.
Het zou gaan om besluitvorming over het ontwerp en de manier waarop het project zou moeten worden opgezet.
Over de financiering van de tweede megapier kon Palm gisteren weinig kwijt.
Hierover is nog niets besloten.
Uit de verklaringen van Palm valt op te maken dat de regering denkt aan een partnerschap met cruisemaatschappijen die ook mee zullen moeten betalen aan de bouw van de megapier.
De minister wees op het feit dat op St. Maarten de nieuwe megapier werd gebouwd met financiële steun van cruisemaatschappijen Carnival Cruises en Royal Caribbean.
Dit heeft als extra voordeel, aldus Palm, dat dit garandeert dat cruisemaatschappijen ook in de toekomst gebruik zullen blijven maken van de megapier, waarin ze zelf hebben geïnvesteerd.
Ook over de locatie liet de minister zich niet uit, terwijl tal van Statenleden hier specifiek vragen over hadden gesteld.
De minister noemde de tweede megapier bij de plannen om de binnenstad nieuwe leven in te blazen.

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Doodgeschoten in zwembad: wéér Russische miljonair gevonden onder mysterieuze omstandigheden

Door Thierry Goeman In een gigantisch herenhuis, gelegen in een exclusieve buitenwijk van Sint-Petersburg, is het lichaam gevonden van de 61-jarige Yuri Voronov. De Russische zakenman en miljonair...

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Democracy now! | Tuesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -
- Advertentie -